Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 3
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 3

Recenze (356)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako starší CIRKUS HUMBERTO jde o výpravný historický koprodukční seriál podle skutečných událostí se směskou českých a zahraničních herců, zahrnující široký časoprostor, kdy mezi jednotlivými (zde epizodickými) díly a kolikrát i během nich poskočíme dopředu o několik let. Každá epizoda mapuje nějakou významnou kapitolu dějin kriminalistiky, ale v souladu s názvem nejde o žádnou nudnou přednášku z historie, ale naopak o poměrně temné, napínavé a akční příběhy s charizmatickými hrdiny na straně zákona, byť některé díly jsou zajímavější/povedenější než jiné. A nezapomeňme na kultovní údernou znělku a celkově výbornou hudbu a na pro tenhle seriál specifickou euforii diváka nad každým vítězstvím spravedlnosti. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Timto pan Moskalyk vstoupil do zlate sine kriminalni tvorby, protoze takhle skvele natoceny serial z kriminalisticke oblasti vznikly v ceskych krajich neni a dlouho neli uz asi nikdy nebude. Presvedciva atmosfera, vyborni herci, naslapnutny scenar a hlavne uzasne tempo a gradace. Velmi poucne a velmi zajimave. Zkratka na tento serial nemohu se zdravym rozumem nikdy zanevrit. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů z prostředí kriminalistiky. Téměř dokumentárním způsobem tu postupně procházíme všechny průlomové metody odhalování pachatelů, které se zařadily do arzenálu kriminalistů. Určitě pobavil každého, kdo ho viděl a já osobně bych si ho na obrazovkách nenechal ujít. Zkrátka paráda. 95% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Výjimečný formát. 1. Skvělý výchozí námět psaný historií kriminálního zločinu. 2. Výčet hereckého obsazení vzhledem k množství postav sice obsáhlý, ale i ty méně známé, či v době natáčení začínající figurky dotvářejí zkušenější herecké figury. 3. Perfektní výprava navozující dobovou atmosféru. 4. Parádní ústřední, chápej úvodní, melodie. 5. Jednotlivé díly tvoří samostatný celek, takže divák nemusí seriál sledovat postupně a stejně se orientuje. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Československá klasika a rovněž vrchol tuzemské televizní tvorby. Revoluční vyšetřovací postupy, legendární zločinci a komplexní historie kriminalistiky, demonstrovaná na konkrétních případech. Od počátků daktyloskopie či balistiky až po rozlišování krevních skupin. Plejáda výborných herců, svižný spád a legendární hudební doprovod Karla Svobody. Co epizoda, to jeden konkrétní případ. PS: Díl s názvem "Krev", považuji za jeden z vrcholů seriálu. Mohlo mi být tak jedenáct let, když jsem tuto konkrétní část poprvé viděl a její temná, takřka hororová nálada, mi na dobrém spánku rozhodně nepřidala :-) ()

Galerie (409)

Zajímavosti (121)

  • Natáčelo se v Králově Dvoře, Nalžovicích, u vodní nádrže Suchomasty a v Praze Střešovicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V díle "Portrétní kresba" namluvil lékaře v sanatoriu Jan J. Vágner, který v tom samém díle hraje bankovního úředníka. (dabingstary)

Reklama

Reklama