Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by neznal jednu z nejznámějších filmových písniček "Když se načančám". Tuto a další písničky (např. "Taková jsem já", "Princezny jdou si hajnout" či "Nevadí, to zvládnem") si můžete znovu vychutnat v této oblíbené hudební pohádce režiséra J. Adamce, který do hlavních rolí Běly a prince Davida obsadil I. Andrlovou a M. Vladyku. Královský pár si zahráli J. Bohdalová a P. Nárožný. Teď už se ale přenesme do královského sídla. Princ David v zápalu boje při šermu rozbije zrcadlo. Potrestána je však služebná Běla, která je za zrcadla zodpovědná. Ponížená a zklamaná odchází ze zámku. Král se vzápětí rozhodne oženit svého syna. Jak ale vybrat tu pravou princeznu? Pomocí tří úkolů (musí oškrábat brambory, ušít vestu a složit a zazpívat písničku), při jejichž plnění bude princeznám Babetě a Brigitě pomáhat služebná Běla, k nepoznání převlečená v mužském převleku. Kdo nakonec dostane prince za muže, je tedy nasnadě… (Česká televize)

(více)

Recenze (179)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Štandardne dobrá, ale vcelku priemerná rozprávková inscenácia. Príbeh je celkom originálny a produkcia celkom dobrá. Z hercov je najpresvedčivejší Petr Nárožný ako kráľ Bedřich zvaný Spěšný (Směšný/Úspěšný), ktorý je pôvodcom väčšiny bonmotov. Karel Černoch je naproti tomu herecky slabší. Hudba Jiřího Zmožka je nuda a dosť ničia rozprávkovú atmosféru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Babetka se píchla a bolí ji to.” Jiří Adamec platil vždy za solidního televizního tvůrce, nikdy díru do světa neudělal, ale vesměs nezklamal. Tady občas použil horkou jehlu, takže dějově je to místy slušný guláš, každopádně každý si pamatuje hlavně hudbu Jiřího Zmožka, střídání laskavého humoru s tím lehce cynickým a velká herecká jména, která si své role nadmíru užívají. ()

Reklama

fantoci 

všechny recenze uživatele

Příjemná televizní pohádka opentlená krásnými písničkami. Ivana Andrlová, coby chytrá a prostořeká zrcadelnice zaboduje na královském dvoře. Skvělé herecké obsazení je dalším lákadlem pro tento hit poloviny osmdesátých let. Skutečně to hit byl. Co si třeba pamatuji, tak se todo dílo zařadilo mezi ty, které si idé rádi nahrávali na video. Vezměte v potaz to, kolik tehdá stály videokazety a jak málo byly k sehnání. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Mně se todle prostě strašně líbí, a i když to má semtam hluchá místa (hlavně scény u astrologa), je vidět že si natáčení všichni užívali a to včetně zpěvaček a textaře. A kór scény v trůnním sále a při noční přípravě na soutěž jsou prostě nabité hláškami. "Babetka se píííchláááá!" Trio Nárožný - Bohdalová - Bedrna je prostě bezkonkurenční. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Říkejme si co chceme, jde prostě o jednu z nejhezčích českých muzikálových pohádek vůbec. Jemný laskavý humor, kterou doplňují satirické poznámky je perfektně dávkovaný. Je krásně vidět, že humorné role herce opravdu baví a užívají si je. Dříve jsem měl pohádku hrozně rád, ať už za to mohl Černoch, Nárožný nebo Andrlová, a nyní ji mám stále rád, protože si na ní najdu opět něco svého. A dost písniček jsou klasiky, které přesáhly hranici pohádek. Škoda jen, že snad pouze Černoch zpíval sám za sebe. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • V písničce k poslednímu úkolu, převlečené zrcadelnici, říká princezna, že je hloupá, přitom vystupuje jako „Bořivoj“, tedy mělo by být hloupý. (Blekota56)
  • K filmu složil hudbu Jiří Zmožek a chtěl ji následně vydat na nosičích. Měl ovšem pocit, že pokud by píničky zpívali herci, tak by si desky nikdo nekoupil. Proto trval na tom, aby místo herců písničky nazpívali populární zpěváci. Někteří herci s tím měli problém a chtěli zpívat sami. (lapatata)

Reklama

Reklama