Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by neznal jednu z nejznámějších filmových písniček "Když se načančám". Tuto a další písničky (např. "Taková jsem já", "Princezny jdou si hajnout" či "Nevadí, to zvládnem") si můžete znovu vychutnat v této oblíbené hudební pohádce režiséra J. Adamce, který do hlavních rolí Běly a prince Davida obsadil I. Andrlovou a M. Vladyku. Královský pár si zahráli J. Bohdalová a P. Nárožný. Teď už se ale přenesme do královského sídla. Princ David v zápalu boje při šermu rozbije zrcadlo. Potrestána je však služebná Běla, která je za zrcadla zodpovědná. Ponížená a zklamaná odchází ze zámku. Král se vzápětí rozhodne oženit svého syna. Jak ale vybrat tu pravou princeznu? Pomocí tří úkolů (musí oškrábat brambory, ušít vestu a složit a zazpívat písničku), při jejichž plnění bude princeznám Babetě a Brigitě pomáhat služebná Běla, k nepoznání převlečená v mužském převleku. Kdo nakonec dostane prince za muže, je tedy nasnadě… (Česká televize)

(více)

Recenze (179)

gutshoter 

všechny recenze uživatele

Pohádka mě bavila, ani nepostrádala potřebný vtip. Písničky příjemné, velmi nápadité a dnes již téměř lidové. Výborná Bohdalka s Vlastimilem Bedrnou úřadovala, což se bohužel nedá stoprocentně říci o panu Nárožném, jenž byl místama až křečovitě monotónní, avšak svátečně i navýsost vtipný. Bohužel to nemělo až takový šmrnc a někdy určité scénky (většinou taneční) zaváděly umělostí. Musím ovšem uznat, že tuto pohádku jsem viděl již několikrát, tudíž se k ní rád vracím a řádně hodím relax. 65% ()

Elisebah 

všechny recenze uživatele

Dvojice Nárožný a Bohdalová v této pohádce nemá chybu a skvěle se doplňují. Ovšem nesmíme zapomenout ani na komořího, který za nicmi vůbec nezůstává pozadu. Úkoly pro princezny jsou vymyšleny velice dobře, princezna, co má škrábat brambory, aby si zasloužila prince, se hned tak v pohádce nevidí. Pěkné písničky, originální kostýmy, prostě paráda ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých osobně nejzamilovanějších pohádek, i když jde o televizní tvorbu. Pro hraje jednoznačně celé obsazení, Ivanka Andrlová jako jedna z nejmilejších českých princezen, všudypřítomný humor a nadsázka a dokonce i těch několik málo písní... Klasika na kterou se vždycky rád v televizi mrknu, když už nic jiného, tak není tak okoukaná jako "plnohodnotná" Popelka či Pyšná princezna. 80% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Říkejme si co chceme, jde prostě o jednu z nejhezčích českých muzikálových pohádek vůbec. Jemný laskavý humor, kterou doplňují satirické poznámky je perfektně dávkovaný. Je krásně vidět, že humorné role herce opravdu baví a užívají si je. Dříve jsem měl pohádku hrozně rád, ať už za to mohl Černoch, Nárožný nebo Andrlová, a nyní ji mám stále rád, protože si na ní najdu opět něco svého. A dost písniček jsou klasiky, které přesáhly hranici pohádek. Škoda jen, že snad pouze Černoch zpíval sám za sebe. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to jako normalizační pohádka nejhoršího ražení. Zmožkova továrna na písničky a "na české svatbě 1". Kromě Nárožného a několika minirolí tam všici podávají naprosto podprůměrný výkon a pohádka prostě nemá koule. Jediný opravdový hit Heidi Janků "Když se načančám" je taky jediná světlá chvilka příběhu. Vladyka depresivně bezradně posedává a nemá co hrát. Hvězdné obsazení bez hvězdných výkonů. 50% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • K filmu složil hudbu Jiří Zmožek a chtěl ji následně vydat na nosičích. Měl ovšem pocit, že pokud by píničky zpívali herci, tak by si desky nikdo nekoupil. Proto trval na tom, aby místo herců písničky nazpívali populární zpěváci. Někteří herci s tím měli problém a chtěli zpívat sami. (lapatata)
  • Postava moudrého vychovatele Matěje byla psána na tělo Vladimíru Menšíkovi. Jeho zdravotní stav mu ale nedovolil se natáčení zúčastnit, a tak byl nahrazen Karlem Černochem. (Fenk)

Reklama

Reklama