Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (408)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Coster-Waldau zní jako název německé firmy specializující se na těžkotonážní těžební stroje. Ve skutečnosti nejsme až tak daleko od pravdy, jelikož když se Nikolaj rozjede, je to prostě buldozér a zároveň nejmohutnější opěrný prvek filmu. A pak je tu taky atmosféra, která se postupně odívá do hutnějších a hutnějších kabátů. Celek nepůsobí úplně jako famózní dělovka bez chyb, ale určitě jde o dost dobré vězeňské drama, které by nemělo uniknout pozornosti diváka. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvělý snímek o tom jak vězení transformuje lidi kteří procházejí skrz. Dílo je vyprávěno ve dvou časových rovinách a perfektně popisuje vzestup v potravním řetězci jednoho normálního člověka, který v životě udělal jedinou chybu a teď za ni platí tu nejvyšší cenu. Dříve bohatý makléř (Nikolaj Coster-Waldau) se snaží ve vězení přežít, jenže to není jednoduché a postupně je nucen se ušpinit tak, až není návratu. Své role se chopil nanejvýš přesvědčivě a ztvárnil tak legendárního drsňáka. Po finálním promyšeném zvratu o převzetí moci jsem váhal o pěti hvězdách 86% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Filmy z väzenského prostredia, to je takmer stávka na istotu. A s takým hercom ako je N.C. Waldau alias "Lannister" zo svetoznámeho seriálu Hry o tróny? Kurva už len kvôli nemu...Film má zopár chýb, asi za najväčšiu považujem, že režisér nedal väčší priestor tomu ako si "Lannister" vo väzení vybudoval vedúcu pozíciu, je to len v náznakoch, čo trochu zamrzí. 5-10 minút spoza mreží by film ešte kvalitatívne dvihlo. Prelínanie časových rovín minulosť-súčastnosť dobre funguje, herci sú vybratí starostlivo a dobre zapadli. Režisér Ric Roman Waugh už u mňa zabodoval filmom Zločinec , rovnako odporúčam vidieť. Aj tam bolo podobné "obsadenie". Ešte jeden podobný film a začnem ho podozrievať, že je členom Bieleho bratstva! Určite jeden z tých lepších filmov tohto roku čo som videl. 90%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Rozporuplnost. Osobně, absolutně netuším jak se mám k tomuto snímku postavit. Prvních půlhodiny mě moc nebavilo, nedokázal jsem pozorně sledovat řetězení postav. K tomu byl zvolen dost obtížný styl převádění flashbacků a přítomnosti. Po čase jsem si na to už tak trochu zvykl a ta druhá polovina filmu mě už začala víc bavit, alespoň tedy natolik, abych to dodíval do konce. Tu 3* nakonec dávám, v hloubi duši cítím, že si to film zaslouží, ale je to u mě opravdu na hraně. Dost aspektů mi tam přišlo nereálných a neuvěřitelných. Hlavní herec se rychle zadaptoval ve věznici, stal se z něho vyhlášený gangster, no, to mi přišlo takové rozporuplné. Na jednu stránku to bylo docela zajímavé, na druhou nevím, spíš nereálné. Asi mi to celkově moc nesedlo. Blbost to není, ale pecka také ne. Máme tu krvavé scény, pár zajímavých úmrtí atd. Finále šlo už mimo mě. Takže je to tak na půl, obyčejný průměr, ale to 1 shlédnutí se dalo snést. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaná vězeňská pecka s výborným Nikolajem Coster-Waldauem, Jonem Bernthalem a Hardwickem, která krásně spojuje drsné, brutální prostředí vězení, kde je zabíjení na denním pořádku s příběhem gangového bosse po propuštění a jeho bojem nejen s policíí, ale i vnitřními démony. První půlka je výborná a napínavá, naopak druhá už je znatelně horší a zkrátit film o 20 minut, udělali by tvůrci lépe, protože ke konci už se to vleče. Dočkáme se i tří zapamatovatelných scén (vzpoura, vražda v domě a finále), kdy se krví nešetří, agresivita se vystupňovala a napětí bylo vygradováno do maxima, ale po titulkách se cítím, jakoby to všechno vyšumělo do prázdna. Filmařská kvalita, která určitě nenudí, ale od takového potenciálu bych čekal silnější závěrečný pocit. Lepší trojka. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Jedno z tetování, které má na sobě Frank 'Shotgun' (Jon Bernthal), je hákový kříž. (Varan)

Reklama

Reklama