Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při loupežném přepadení autoservisu zemřou dva muži. Z jejich vraždy je obviněn Ivan Roubal. Major Jakub Miller ho podezřívá ze spáchání dalších šesti. Advokátní koncipientka Daniela dostává u soudu první příležitost dokázat, co v ní vězí. A k překvapení všech zúčastněných pěkně zamíchá kartami. (Voyo)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (48)

Klik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapují mně super kladná hodnocení. I když asi rozumím, protože většinou je to s poznámkou: na Novu dobrý. Ano, na Novu asi dobrý, ale s většinou produkce České televize se nemůže rovnat. Nevím nakolik odpovídá děj reálnému případu, ale části zápletky mně nějak nefungují - na geniálního vraha Roubala. Možná je to dáno způsobem, jak ten případ převyprávěl scénárista. A s tím taky souvisí fakt, že ani depresivní, temná atmosféra všech prostředí, ve mne nevyvolala napětí nebo strach. Pokus o objevné obsazení vyšel u Čenského velmi dobře,  bohužel hlavní role "Dívka s perlou" nebo její otec soudce, za mně nezvládnuto. Nevěřím ani jednomu. A Havlová Veškrnová je na tom stejně. Souhlasím s Marigold, herecky toporný. Takže dávám 1 hvězdu za "na Novu dobrý" a druhou hvězdu za to, že z Roubala nedělají kladného hrdinu, tak jak se to stalo u Kajínka.  Když ale chce Nova touto placenou službou konkurovat Netflixu, bude muset opravdu hodně přidat. Klik ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož jsem z Klatov, Pohádku mám kousek a letos na jaře jsem ji konečně navštívil a odcházel od ní s velmi trpkými pocity, kauza s Ivanem Roubalem mi není cizí a od prvních informací o seriálovém zpracování jsem byl zvědav, kdy jej budeme moci vidět. A třebaže vzniklo pod štítem Novy, která nemá s minisériemi prakticky žádné zkušenosti, první díl je nadstandardně skvělý a už teď chci vidět zbytek. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí první epizody mám smíšené pocity. Jsem rád, že si tvůrci dali práci s dobovými detaily, ale vadí mi, že se představitelé jednotlivých rolí dělí na ty, kteří hrají, a na ty, jejichž výkony jsou prkenně sterilní. Nevím, nemůžu říct, že bych byl zklamán, zároveň jsem ale nebyl příliš spokojen. Kromě výše zmíněných chabých hereckých výkonů některých zúčastněných jsem měl problém i s dialogy. Některé mi prostě nešly do ucha; vyznívaly uměle. Hynek Čermák a David Švehlík to svými výkony každopádně táhli. 3*- ()

brecht98 

všechny recenze uživatele

Takovýhle typ seriálu bych od Novy nečekal a troufám si říct, že je to snad to nejlepší, co kdy v její produkci vzniklo! Snad si zbylé dva díly udrží stejně vysokou kvalitu! A Hynek Čermák - to je prostě bez komentáře :)))) Má to jen jedinou chybu - a to, že to nebudou vysílat klasicky na Nově a tím pádem to neuvidí tolik lidí, což je škoda, protože v televizi by to určitě mělo vyšší sledovanost. 8/10 ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to, že Tv Nova prvním dílem seriálu o jednom z největších vrahů naší moderní historie ukazuje, že taky chce hrát první ligu quality tv v seriálech. Herecky a obsazením výborné, režisérsky na jistotu dle mne nejlepší režisérky tv projektů současnosti Kopáčové ( Metanol, Ochránce ) , ale překvapivě to prvním dílem vypadalo víc jako soudnička se skvělým Čenským, než mrazivý krimi thriller. Začátek tedy slibný, mohl by to být nejlepší seriál Tv Nova. PS: Říct Havlové, že pachatelé přijeli na místo činu Havlovou limuzínou, to musel Švehlík nacvičit asi desetkrát, ne? ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Většina výslechů Ivana Roubala (Hynek Čermák) se koná v budově Olšanská 6, tehdejší Telecom a později Cetin a.s., dnešní majitel Central Group. Policejní garáže jsou za touto budovou taktéž. Jde o jedinečný pohled na architekturu tehdejší doby, zvláště, když se budova začne v roce 2026 bourat. (petr020202)
  • Ve scéně v metru do stanice přijíždí stará souprava, v dalším záběru však přijíždí modernizovaná souprava a v další scéně je opět souprava stará. (Matias215)
  • Filmová lokace zatčení Roubala na začátku epizody je ve stanici metra Želivského. Ve skutečnosti byl zatčený na náměstí Míru v Praze. (formelin)

Reklama

Reklama