Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodný výkon Taron Egertona a jeho umanutost či spíše nutnost vyjednat obchod v Sovětském svazu je sice napínavý a zpočátku správně hravý, ale já bych skoro řekl že něco i lepšího jsme už jednou dostali a to ve snímku Zakladatel, kde se možná ještě lepším výkonem blejskul Michael Keaton. Tetris rozhodně není špatný film, ale zdejší hodnocení 80% považuju trošku za nadsazené. 70% by mu slušelo více. PS: Zdálo se to jenom mě nebo jeden ze záporný Sovětů jako by znázorňoval mladého Putina? ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tetris Jona S. Bairda mohl skončit jako naprostá fraška, výsledek je ovšem zábavná záležitost, která je v součtu možná až příliš thrillerem ze studené války, zábavnost ovšem v součtu převažuje. Výsledkem je nejspíš ten nejlepší film, který na základě tohoto námětu mohl vzniknout.... Více zde ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Pokud někdo hrál kdy nějakou hru, tak se snad Tetrisu vyhnout nemohl, a proto z nostalgie není špatné tento film vidět. Autoři použili odlehčenou formu zpracování skutečného příběhu pro široké publikum, takže divák znalý tehdejších reálií, musí občas skřípat zuby. Ale naštěstí je z něj cítit nadhled a tak jsem si tuhle zábavnou jízdu mohl užít i já. Hvězdičkami to tentokrát přehánět nebudu a i když je to na hraně mezi 3 a 4, tak se přikloním k nižší známce. A teď je na řadě ještě Rusko, aby natočilo svoji verzi tohoto příběhu a ani bych se tomu nedivil ;-)  [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyznať sa v ekonomických kľučkách, biznisových podrazoch a presnejšie v dobových reáliách, bol by som maximálne nadšený. Má to perfektne oproti šedej realite upgradeovanú zápletku, super casting a skvele to graduje. Vzhľadom na všadeprítomný nadhľad nemožno tvorcom vyčítať to, že ide pomaly o nerdovskú verziu Jamesa Bonda s mustážou, práve naopak, absolvovať jednotlivé levely a držať palce hráčovi číslo jedna bolo oveľa zábavnejšie, než by to bolo v prípade serióznej drámy. Taron Egerton tu vyzerá ako Luke Perry. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Tetris je výborným příběhem o fungování SSSR, Ruska a podobných totalitních zemí. Táhne hereckým výkonem Tarona Egertona, hravým art-stylem, kreativní režií, střihem a hravou tetrisem obohacenou hudbou. Ani nevím, kde je problém, proč tomu nedát plné hodnocení, ale asi to bude málo dořešených linek a málo prostoru. Upřímně nevím, tuhle recenzi píšu ve dvě ráno asi 14 hodin po tom, co jsem film viděl. Co vím je fakt, že tenhle film si zaslouží pozornost a nedivil bych se, kdyby skončil v mé topce na konci roku. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Skutočný Henk Rogers (Taron Egerton) povedal, že film neodráža celkom skutočnosť a mnoho vecí je prikrášlených či vymyslených: "Je to hollywoodsky scenár, je to film. Nie je to o histórii, takže veľa z toho, (čo je vo filme) sa nikdy nestalo. Filmári sa nás často pýtali, ako to naozaj bolo... Pokiaľ šlo o autentickosť, snažili sa čo najviac akceptovať naše zmeny. Ale keď sa to začalo dostávať do [kreatívneho rozmachu ako] automobilová naháňačka a tak ďalej, tak to už bolo o tom, že: 'OK, teraz je to už len na nich.' Nemohli sme nič zmeniť." (Arsenal83)
  • Henk (Taron Egerton) na začátku filmu říká, že vidí kostky i ve snu. „Tetris effect“ je skutečný fenomén popsaný v roce 1994 novinářem Jeffrey Goldsmithem, který odkazuje na nedobrovolné „halucinování“ nebo denní snění. (HellFire)
  • Bývalý prezident společnosti Nintendo Hiroshi Yamauchi a Henk Rogers (Taron Egerton) byli ve skutečnosti dobří přátelé, které spojovala láska ke stolní hře „Go“. Rogers často navštěvoval Yamauchiho a při hraní diskutovali nad novými hrami pro herní konzoli Famicom (Nintendo Entertainment System). (HellFire)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama