Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Strhující příběh o trnité cestě kostiček skrze železnou oponu, kreativní tvůrci pár trnů do hry přihodili, nicméně vzala jsem to tak, jak mi to naservírovali a bylo to parádní filmové sousto.. Z herců se mi nejvíc líbil Nikita Jefremov, já mu věřila každý pohled, každé gesto, každou větu, pravdou ale je, že pochvalu zaslouží všichni, byli úžasní.. Vyobrazení komunistické Moskvy dech beroucí, no a ten údiv s naivitou mladého Američana (rodilého Nizozemce žijícího v Japonsku) nad praktikami KGB mě pobavil, celkově spokojenost, stálo to za to vidět.. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Za osmibitovou klasikou je zabava s krasnym vizualem a s hudebnim doprovodem pocitacovych her z 80. let, ktery ucinkuje zabavne. Taron Egerton je vynikajici. Uvidite obchodni smlouvy a etiku obchodovanu, licence, korporatni spionaz, smlouvy,  podezirani, kapitalismus versus socialismus, studena valka, podezirani... ()

Reklama

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Na začátku příběh frčel kupředu a byl jsem pěkně namlsaný, jak se bude vyvíjet, ale v polovině už mě to neustálé podepisování a rušení smluv a dohod moc nebavilo, obzvlášť když bylo jasné, jak to dopadne. Čekal jsem míň KGB a víc Tetrisu a GameBoye. Ale jinak v pohodě film, který je dobře natočený a má docela dost dobrých nápadů. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná záležitost, která až na pár menších zádrhelů ubíhá přesně tak jak se od ní očekává. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat snímek Tetris, který nám dokazuje, že na pozadí této legendární hry se odehrávaly zcela nepředvídatelné politické machinace, které byste zde rozhodně neočekávali. Na první pohled vás zde zaujme atraktivní osmibitová ikonografika, hravá režie a přesvědčivé herecké výkony, které celému tomuto koktejlu dodávají ten patřičný dobový nádech. Za zmínku rovněž stojí i jedna nečekaná automobilová honička a precizní soundtrack, na jehož vlnách se vrátíte nostalgicky zpátky v čase. Snad jediným neduhem tedy bohužel zůstává olbřímí stopáž, v níž lze najít několik hluchých a zbytečných scén. Avšak až na tento detail se stále jedná o perfektní filmovou jízdu na volné odpoledne, po níž budete mít neodolatelnou chuť jít a znovu si tuto herní klasiku zahrát. Skvělá práce! (Apple TV+) „Good ideas have no borders.“ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "Tetris" vnímam z pohľadu filmárčiny ako solídnu dramatickú jazdu, ktorá ma vôbec nepustila. Priznávam, že som nad pôvodom hry vôbec neuvažoval a je zaujímavé si uvedomiť, ako má jedna z najznámejších značiek v histórii silnú históriu. Je to celkom fascinujúce. Napriek tomu, že som kúzlu Tetrisu nikdy úplne nepodľahol... tak je pravda, že som tomu kedysi venoval celkom slušnú dávku času a kocky boli hold všade. Ale potom som sa samozrejme ako hráč posunul niekam inam. Tento film ma však bol schopný presvedčiť, aby som si našiel niekde online verziu a dal si aspoň jedno kolo. Pretože zrazu hra, ktorá po rokoch už vyzerala celkom staro a neprináša nič, čo by som nepoznal pôsobila, ako keby som si pripomenul dávne staré časy, ktoré boli svojim spôsobom aj výnimočné. Nepoznám asi nikoho, kto by Tetris nikdy nehral alebo nepoznal. A to už niečo signalizuje. Film je možno miestami trošku moc dramatický a dočkáme sa niekoľko scénok, ktoré majú všetko asi trošku len spracovať pre diváka zaujímavejšie, no či už je to tak alebo onak, ide rozhodne o príbeh, ktorý stojí za to poznať a vďaka Taronovi Egertonovi mám pocit, že sa dočkal solídneho prevedenia. Išlo o solídne zakončenie tohto solídneho filmového mesiaca a ako hrač som s výsledným produktom spokojný. Dostatočne kvalitný na to, aby som mu dal odporúčanie. Hodnotenie: A ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Na záberoch, kde sú zobrazené Henkove (Taron Egerton) osobné údaje v jeho cestovnom pase, je hlavné mesto Holandska chybne napísané ako Amsterdamn namiesto Amsterdam. (MikaelSVK)
  • Videoherní společnost Atari vyrobila asi 300 000 kopií „Tetrisu“ pro konzoli Nintendo Entertainment System. Jakmile vyšlo najevo, že nevlastní práva k distribuci, byli nuceni produkci přerušit. Tahle verze hry je nyní považována za sběratelskou raritu a jednu z nejcennějších komodit z produkce Atari. (HellFire)
  • "Tetris" z roku 1984 bol najpredávanejšou videohrou všetkých čias od roku 1993 do roku 2020, kedy ju prekonal "Minecraft" (2009). (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama