Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční

Recenze (15 721)

plakát

Tajné nacistické základny - Nejmodernější nacistická fronta (2021) (epizoda) 

Dokument na televizi Prima Zoom popisuje tajnou nacistickou podzemní megastavbu s možností zaplavit území , dračí zuby , bunkry, aby se odřízlo Německo od území na východě. Zranitelný koridor do Berlína. Obrovské ztráty na životech v 1. světové válce zavinily hrozné podmínky v zákopech, což zažil i Hitler a Němci se poučili. Francouzi postavili Maginotovu linii a Němci zde "Festung".

plakát

Italské romantické ostrovy (2022) (TV film) 

Vhodne k sledovani v zime - dokument je plaven sluncem. Na nekterych ostrovech u Neapole jsem byl.

plakát

Zvon zvonů (2023) 

Ke shlednuti v archivu Ceske televize.

plakát

Bez peněz na vysokou nelez (2024) (TV film) 

Pred deseti lety jsem dostudoval bakalare i magistra na Karlova univerzite a zvlaste na magistru jsme byli jen dva z triceti lidi,kteri pri studiu pracovali a vedouci katedry to nerad videl. Nyni jsem dostudoval jiny obor na zmimene Filosofoficke fakulte a ze 30 lidi v rocniku jsem byl jediny, kdo pri studiu nepracoval. Vysvetloval jsem si to tim, ze nova generace je divna. Ani tento dokument me na otazku, co se tedy zmenilo vubec neodpovedel. Jsou rodice lakotnejsi? Pripravila inflace a odliv penez do zahranici nadnarodnich firem obyvatele o penize? Tehdy odchazelo rocne 300 miliard na dividendach aj., dnes je to 400 miliard korun. Nebo se zmenila mentalita studentu, kteri spolu po skole uz na pivo ci za kulturou nechodi jako by se ani nechteli videt? Dokument konci konstatovanim, ze studenti z nizsich socialnich vrstev si uz studium nemohou dovolit, ale byl na to nejaky vyzkum ci studie? Je to mozne, protoze po nynejsi inflaci jsem si vypocital osobni inflaci okolo 100%. Ve spotrebnim kosiku k vypoctu mam potraviny jako chleba, mouku,olej a pivo, ktere se zvedly dvakrat, energie, pulrocni predplatne fotbalu v hale, clenske prispevky ve vodackem oddilu, saunu, ceny vstupenec na koncerty aj., kde se mi zvedli ceny vice nez dvakrat. A zavedeni poplatku za drive zdarma jogove seminare, vylety apod. Pak mi v bance nabizeli ucet jen s 6% urokem a myslel jsem, ze si delaji legraci. Ale studenti hromadne zacali pracovat pri studiu jeste pred inflaci. Na zminene prazske koleji Kajetanka ve Stresovich jsem byl pred mesicem na evangelicke prednasce psycholozky o pastich vztahu a zadnych stenic jsem si nevsiml.

plakát

Egypt, putování podél Nilu (2010) 

Egyptane se domnivali ze se maji nejlepe na svete. Urodna puda poskytovala temer bez prace dostatek obili a deste. Sousede meli sucha, neurody a zavideli. Egypt mel po staleti jen hrstku armady a stacilo to diky vyhodne poloze ze nepustili koho nechteli.Az kocovni Hiksosove s rychlymi vozy zatlacili egyptskou arnadu az na jih .Az Ahmosed je vytlacil jejich vlastnimi zbranemi valecnymi vozy. Nubijstu najezdnici neustale utocili na jizni hranice Egypta. Zde pevnosti kazda 500 vojaku.Otrokarske karavany privezly z Nubie vzdy 1000 otroku.