Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Námět na horor, propůjčený od Stephana Kinga to mohl být vskutku velice dobrý. Jen kdyby to provedení  nepřipomínalo spíše existenční drama malého chlapce a jeho seberealizaci, nežli horor. Dílo také často polemizuje nad dopady mobilních telefonů na lidstvo. Může jít o zajímavé, či dokonce pravdivé myšlenky, ale horor to tedy není ani náhodou. To u mne celkové dojmy výrazně sráží. Nakonec vám sám nedokáži povědět zda nejsem z celého počinu spíše zklamaný. Rozhodně jsem doufal spíše v něco temného. Mrtvý kamarád, odmítající odejít a prostřednictvím telefonu se neustále plete do života. Brrr. Namísto toho ubohá náhražka, jenž by se klidně dala nazvat filmem pro děti. Ten v sobě nemá nic nosného a opírá se pouze o samé banality. Přes všechnu kritiku to však vůbec nebylo špatné, můžeme zde mluvit o nepopsatelné míře poutavosti , díky čemuž jsem se při sledování alespoň nenudil. I tak to ale není nic pro mne a o hodnocení stále nemám jasno. 50% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že môj postoj k "Mr. Harrigan's Phone" bude trošku iný, ako v prípade väčšiny. Dôvod je ale hlavne ten, že pre mňa film kompletne splnil moje očakávania. Neviem koľkí z vás čítali poviedku, no podľa mňa to nikdy nebol nejaký výrazne silný horor s veľkou dávkou strašidelných momentov. Myslím si, že "If It Bleeds" je už menej kolekcia klasických hororov, no viac King dramatik. Možno s výnimkou "Rat" ale to je na inú debatu. Pre mňa je tento príbeh vnímaný ako dráma. A v tom smere funguje absolútne skvele. Donald Sutherland je excelentnou voľbou do role postavy pána Harrigana. Jaeden Martell je rovnako skvelý a kedykoľvek spolu majú dialógy alebo len scénky, príbeh mi absolútne ožival pred očami. Celkovo nemám pocit, že by John Lee Hancock niečo odflákol. Spracoval príbeh presne tak, ako som to očakával. Držal sa predlohy a priniesol nám ju. Pokiaľ niekto čakal niečo iné, tak mi je ľúto. Takže sklamanie sa v mojom ponímaní nekonalo. Naopak si myslím, že ide o kvalitne spracovanú adaptáciu, ktorá sa dotýka presne tých istých tém, ktoré sme mali možnosť si aj prečítať. A to je pre mňa skutočne dôsledne odvedená práca. Viem, že so mnou bude málo ľudí súhlasiť, ale na tom nezáleží. Hodnotenie: A- ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Jak známo, Štefan už pár let mele impotentní hovna bez invence, vykrádá sám sebe a de fuckto jen senilně parazituje na svém vlastním jménu. Neva, každý se jednou vypíše, a když člověku sem tam dojde hajzlpapír, každá povídka dobrá. Co ale va, je to, že se ta hovna zjevnou parazitací na jeho jméně furt někdo urputně snaží audiovizualizovat. A jak známo, hardiskem, fleškou nebo dévedéčkem si úspěšně prdel vytřít nelze, tudíž nezbývá, než se zase sto minut v křečích zvídavě ponudit v očekávání alespoň nějaké té svěží pointy bývalého mistra, načež táhlým, bublavým prdem vyjádřit opětovnou hrubou nespokojenost s tou plytkou demencí za každou cenu. A to je docela škoda. Děda Clonazem i mladej Bohuslyš jsou schopní a sympatičtí herci a líbilo se mi i to milé podprahové sdělení, že je i-phone zkurvená předražená plečka pro vypatlané snobské i-mrtvoly, kompatibilní leda tak s i-raqí, pročež se s ním z normální krásné, plně funkční a trvanlivé raqe za nežidáckou cenu, která přirozeně nemá žádný vyjebaný thunderbolt, ale jen plně standardizované a účelově nehrabivé USB-C, dovoláte leda tak Prácemu do i-pekla. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dávám lepší 3*. Narovinu jsem nevěděla, že je to povídka od KInga. Hodně mě to vtáhlo, je to zajímavý, hlavní představitel Martell mě hodně oslovil, ten film má hodně zajímavou myšlenku - jak bychom na to reagovali, kdybys mě měli takové možnosti, jako mladý "kluk"? Jak jsem jednou už řešila - štve mě, že ten telefon když zvonil - tak ho nezvedl - mě by vážně zajímalo, co by se ozvalo na druhé straně, když by to zvedl! Myšlenka ohledně toho, že telefony jsou zkáza lidstva - stručně, jasně, ale zajímavě podáno, protože s tím naprosto souhlasím. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Horor ani thriller to není. Je to spíš takový drama o klukovi kterýmu umře starý kámoš a on se s tím neumí moc vypořádat, dochodí školu, přihlásí se na univerzitu, protože nebožtík mu odkázal peníze na studium. Mezitím se udějou dvě podivný úmrtí.  Konec. Ale tím neříkám že je to blbý film, je to zajímavý, dobře zahraný ale jako by tvůrci nevěděli čím chtějí aby ten film byl. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Reklama

Reklama