Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Kultovní anarchisticko-punková hippie groteska pojednává o každodenním životě čtyř „studentů" v Londýně počátkem 80. let. Zbabělý revolucionář Rick (Rick Mayall), urvaný punker Vyvyan (Adrian Edmondson), bolestínský hippie Neil (Nigel Planer) a uhlazený Mike (Christopher Ryan) si pronajali barák na kraji Londýna a intenzivně ho vybydlují. Krutě zacházejí se svým domácím (Alexei Sayle) – a on krutě zachází s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (91)

Joll 

všechny recenze uživatele

Miluju Britcomy, trpaslík ,Partička IT, Office, Jistě pane...,černá zmije, ale toto mě opravdu neoslovilo ani náhodou, přehnané špatně hrané a nevtipné.Tohle hodnocení kolem nějak nechápu:)Každopádně mě se to do vkusu vůbec netrefilo a to 2 hvězdy jen z úcty k Britcomům bejt to produkt jiný země dám jen 1:( ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Počátkem 80. let už provětraly britská studia takové seriály, jako byly Monty Python's Flying Circus, The Goon Show nebo produkce Spikea Milligana, takže jejich následovníci to měli výrazně lehčí a vedení televizních studií se rozhodlo zacílit na mladé publikum a přijít s něčím opravdu alternativním, takže vznikl ten nejujetější sitcom Mladí v partě o čtyřech rádoby studentech s radikalismem a pozérstvím v krvi. Tradiční sitcomová nadsázka se tady dostala na samou hranici svých možností, dál už jít zkrátka nelze. V podstatě chybí nějaká dějová linka a každý díl se tříští do řady absurdních výstupů a více či méně vtipných gagů a hlášek. Jako každé dílko, které se pohybuje na hraně a mapuje dosud nepoznané, i tady se najde celá řada scén, které bych označil spíš za omyl, a úlet za hranice trapnosti. Ta část, která se inspiruje absurdní nadsázkou Monty Pythonů, ve mně celkem rezonuje, ta část, která staví na odiv škleby a la Johny Rotten a punkovou estetiku hnusu, je mi spíš protivná. Celkově je to nevyvážené, na druhou stranu třeba po hudební stránce, kdy se pravidelně v každém díle objevila nějaká oblíbená nekonformní hudební skupina, je to pro určitou věkovou skupinu a pro příznivce alternativní hudební scény velké plus. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

cherita odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná blbost, a to mi anglický humor rozhodně není cizí - tedy aspoň nebyl, dokud jsem neviděla tohle. Vím sice, že český dabing může britcomu ublížit víc, než cokoli jiného, a taky vím, že dva a půl dílu je trochu málo na objektivní názor, ale já vám na objektivitu kašlu. Důvodem, proč jsem s touhle magořinou ztrácela čas, byla stejně jen slibovaná přítomnost Hugha Laurieho, Stephena Frye a Emmy Thompson. Jakmile jsem zjistila, že se všichni tři objevují v jediné scéně, která se navíc dá dohledat na youtube, s úlevou jsem to přestala sledovat. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem viděl asi dvě epizody tohoto seriálu a přišlo mi to děsně nevtipné. Teď jsem tomu dal druhou šanci a v zásadě to nebylo tak zlé. Bourání čtvrté stěny, bizarní momenty a šance, že se může stát absolutně cokoliv mě docela drželi u obrazovky, i v momentech, kdy některé postavy byly opravdu otravné. A tím otravné myslím hlavně to neustálé křičení mezi Vyvyanem a Rickem, které se postupně dost omrzelo a začalo být místy dost nesnesitelné. Finále vcelku povedené. Cliff! oblíbené díly: 1x04 - Bomb, 2x04 - Time ()

mydlo 

všechny recenze uživatele

Po zkouknutí prvního dílu sem nevěděl,jak se,a jestli se vůbec nějak k tomuhle vyjadřovat.Po zkouknutí dvojky jsem se ,ani nevím proč k jedničce vrátil,a už sem v tom.Těžko tohle zaškatulkovat,ale mě to dostalo.Trpaslík je Trpaslík,a Mladí v partě jsou Mladí v partě.Určitě si můžou spokojeně žít vedle sebe. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • V této epizodě živě zahraje kapela Radical Posture svou píseň „Doctor Martin's boots“. (Epistemolog)
  • V této epizodě živě vystoupí kapela Dexy´s Midnight Runners se svou skladbou „Jackie Wilson said“. (Epistemolog)
  • V této epizodě živě vystoupí kapela Rip, Rig and Panic se svou skladbou „Buffalo stance“. (Epistemolog)

Reklama

Reklama