Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (206)

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Niektoré epizódy (najmä tie prvé) boli celkom pozerateľné ak človek zrovna nemal čo lepšie na práci, ale čo som nepochopil, prečo vlastne lietajú na záchranárskom vrtuľníku? Veď pri 2/3 prípadov sa nejako zaplietli s teroristami, zlodejmi, mafiánmi či inými ľudmi, čo proti tým doktorom a samotnom vrtuľníku strieľali. Ak by sa toto dialo v reále, že by po každej rutinnej výmene obväzov boli nútení vymeniť celý plášť helikoptéry, rozstrieľanú samopalmi tak dávno by im ministerstvo zdravotníctva pridelilo namiesto toho nejaký adekvátnejší vrtuľník - napríklad taký americký Apache by sa celkom hodil, pár rakiet typu vzduch - vzduch doplnených rotačným guľometom by mohlo stačiť na očkovanie - ak by mali nejaký ťažší prípad, napríklad zlomenú ruku, tak by sa k nim pridalo ešte pár stíhačiek typu F-16 ako doprovod... ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

V rámci německých seriálů rozhodně jeden z těch lepších. Pro mě osobně je to seriál mého dětství. Jednou jsem v televizi zkouknul první díl a pak jsem se neubránil sledování dalších dílů. Postavy se mi silně vryly do paměti a některé jejich záchranné akce taky. Některý díl je nudný, jiný lepší, další zas perfektně vygradovaný - nicméně i tak se to pro mě stalo nezapomenutelnou klasikou. ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Možná by ten seriál bylo lepší zpracovat, tak že by ten vrtulník neměli. A my se mohli dívat, jak lidi marně čekaj na pomoc, který se nedostanou, protože Německo má ekonomickou krizi v lékářství, tak nemůžou nakoupit nové vrtulniky a tímpádem se nikdy nikoho nepodaří zachránit. Takhle je to jen obyčejná nuda, kdy všechny díly si jsou podobný jak vejce vejci. 15% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Jsou seriály, které si spojujete s určitým životním obdobím. Medicopter 117 je jeden ze seriálu, které se budou navždy spojovat s mým dětstvím, kdy člověk makal domů po škole, aby stihl vysílání na Nově / Primě. Oceňuju technickou stránku seriálu, a štědrou výpravu, kdy se mnohdy natáčelo na opravdu krásných místech, a i se spoustou adrenalinových kousků. Nejzapamatovatelnější je určitě díl z první série, kdy pilotka příjde po nehodě vrtulníku o nohu, to bylo opravdu hodně drsný. Jen škoda, že s odchodem Thomase a Michaela seriál ztratil na kvalitě, a nové postavy už je nedokázali plnohodně nahradit. Ono vůbec z těch původních postav moc nevydrželo, a do konce seriálu zůstala jen jedna. Každopádně žluto-červený vrtulník a hlavní hudební motiv v člověku už zůstanou :) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Německo/Rakouská TV produkce - netřeba nic víc dodávat, to je dostatečná informace o kvalitách seriálu. Nesympatické gesichty, mizerné herecké výkony, podpořené deklamovanými debilními dialogy českých dabérů, scénáře užitečné leda jako hajzlpapíry, otravná hudba, kamera naprd, slaboučké efekty. Kdysi jsem z důvodů, na které si nemůžu vzpomenout (že by nějaký otřes mozku ve spojení s paralýzou, nebo jsem byla u někoho jednoduššího na návštěvě?), přetrpěla 2-3 díly. "Pobřežní hlídka" je vedle "Medikoptéry" veledílo, co by mělo obrážet festivaly. 20% dokonale odpovídá tomuto unylému germánskému "skvostu". ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Herci si po skončení natáčení mohli jako památku ponechat záchranářské overaly spolu s bundami, které nosili při natáčení seriálu. (patrik1177)
  • V seriálu je několikrát zmíněno, že předtím, než pilot Thomas Wächter nastoupil do společnosti Medicopter 117, pracoval jako vojenský pilot. Jeho představitel Manfred Stücklschwaiger ve skutečnosti také vykonával vojenskou službu. (patrik1177)
  • Herci se často pouštěli i do odvážných scén a kaskadéry se nechali dublovat jen v některých případech. Díky extrémním bezpečnostním opatřením nedošlo k žádným vážným zraněním. I při akčních scénách platilo, že na prvním místě je bezpečnost. Serge Falck, který hrál saniťáka Petera Bergera, si na řece Dunaji při natáčení epizody čtvrté řady s návzem „Inferno“ přivodil luxaci zad. (patrik1177)

Reklama

Reklama