Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Jsou seriály, které si spojujete s určitým životním obdobím. Medicopter 117 je jeden ze seriálu, které se budou navždy spojovat s mým dětstvím, kdy člověk makal domů po škole, aby stihl vysílání na Nově / Primě. Oceňuju technickou stránku seriálu, a štědrou výpravu, kdy se mnohdy natáčelo na opravdu krásných místech, a i se spoustou adrenalinových kousků. Nejzapamatovatelnější je určitě díl z první série, kdy pilotka příjde po nehodě vrtulníku o nohu, to bylo opravdu hodně drsný. Jen škoda, že s odchodem Thomase a Michaela seriál ztratil na kvalitě, a nové postavy už je nedokázali plnohodně nahradit. Ono vůbec z těch původních postav moc nevydrželo, a do konce seriálu zůstala jen jedna. Každopádně žluto-červený vrtulník a hlavní hudební motiv v člověku už zůstanou :) ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Nechápem čiernu farbu a veľmi nízke hodnotenie, ktoré tento seriál má. Mne prišiel Medicopter 117 svojou témou a prostredím zaujímavý, miestami celkom napínavý a nemal som s ním žiadny problém. Určite by som ho nespomenul, ak by sa ma niekto opýtal na moje najobľúbenejšie seriály, ale hovorím- tá prehnaná kritika mi nejde celkom do hlavy. Jemný nadpriemer a v pohode sledovateľná záležitosť. 60% ()

Reklama

NikoKovac 

všechny recenze uživatele

Já jsem měl tenhle seriál hodně rád, hlavně v období tak 13-15 let, dávali ho kdysi tuším na Nově. Thomas, ten pilot, to byl největší masér ze všech a jak ho zabili, tak jsem to přestal sledovat. Ale tak zpětně, natočit sedm sérií seriálu o záchranném vrtulníku, to se nejednomu přejí. Rozdíl oproti Kobře 11 vidím třeba v tom, že zatímco oni tam každýho chytnou a zavřou, tady některé případy dobře nekončí, ale to je asi tak jediný. Nicméně, prostě jsem to měl kdysi rád a za Thomase Wächtera a tu pěknou pilotku v posledních řadách dávám 3* ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ale kdepáák, tohle není odpad! Medicopter je seriál, který drží vše v solidním průměru a nemá se za co stydět. Nabízí nádherné záběry na Německo-Rakouskou přírodu, mnoho drsných příběhů a nebezpečných situací. Před pár lety jsem se na Medicoptera díval často a bavilo mě to, takže jít pod 3 hvězdičky by mi šlo proti srsti. ()

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Niektoré epizódy (najmä tie prvé) boli celkom pozerateľné ak človek zrovna nemal čo lepšie na práci, ale čo som nepochopil, prečo vlastne lietajú na záchranárskom vrtuľníku? Veď pri 2/3 prípadov sa nejako zaplietli s teroristami, zlodejmi, mafiánmi či inými ľudmi, čo proti tým doktorom a samotnom vrtuľníku strieľali. Ak by sa toto dialo v reále, že by po každej rutinnej výmene obväzov boli nútení vymeniť celý plášť helikoptéry, rozstrieľanú samopalmi tak dávno by im ministerstvo zdravotníctva pridelilo namiesto toho nejaký adekvátnejší vrtuľník - napríklad taký americký Apache by sa celkom hodil, pár rakiet typu vzduch - vzduch doplnených rotačným guľometom by mohlo stačiť na očkovanie - ak by mali nejaký ťažší prípad, napríklad zlomenú ruku, tak by sa k nim pridalo ešte pár stíhačiek typu F-16 ako doprovod... ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Biggin (Sabine Petzl) odišla zo seriálu aj preto, aby mohla tráviť čo najviac času so synom Sašom. (patrik1177)
  • Seriál sledovalo v Německu v průměru 6 milionů lidí. Největší úspěch zažila druhá část druhé řady s názvem „Mission ohne Ausweg“, kterou sledovalo 6,75 milionu diváků. V mírné převaze jsou mezi nimi ženy, kterých je 53,8 %. (patrik1177)
  • Během celé doby natáčení s vrtulníkem létal skutečný pilot Hans-Jürgen Ostler. (patrik1177)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno