Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Brusinka 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy jsem byla ochotná udělat cokoliv, abych neminula byť jen jediný díl a svými znalostmi z oboru letového provozu jsem ohromovala spolužáky. Teď si teprve uvědomuji, jak je to hloupé a německy trapné. Zápletky jsou praštěné, dialogy neuvěřitelně připitomnělé a herecké výkony mizerné. Ta jedna hvězdička je za ten krásný červeno-žlutý vrtulník, jehož model mi stále visí nad postelí a já pořád nemám to srdce ho sundat. ()

patrik1177 

všechny recenze uživatele

Medicopter 117 si rozhodne nezaslúži takéto nízke hodnotenie. Je to vynikajúci seriál zo záchranárskeho prostredia, no uvedomujem si, že tvorcovia toho mohli veľa vylepšiť. V seriáli sa síce nachádza veľa chýb, no na druhej strane dej je celkom zaujímavý, hudba je skvelá a herecké obsadenie je tiež celkom solídne. Moje hodnotenie: 85%. ()

Reklama

VMa 

všechny recenze uživatele

Sanitka přesunutá z silnice do vzduchu. Samotný nápad by byl skvělý, ale to provedení. Provedení vše zkazilo. Nesmyslné akce a plýtvání nápadu na případy, které by mnohdy seděly spíš Kobře 11. Takže ta jediná hvězdička je vlastně jedině za docela pohledné herečky, hlavně pak ty z prvních řad - a za sem tam hezkou přírodu. Ale jinak je to větší brak než Stefanie. ()

NikoKovac 

všechny recenze uživatele

Já jsem měl tenhle seriál hodně rád, hlavně v období tak 13-15 let, dávali ho kdysi tuším na Nově. Thomas, ten pilot, to byl největší masér ze všech a jak ho zabili, tak jsem to přestal sledovat. Ale tak zpětně, natočit sedm sérií seriálu o záchranném vrtulníku, to se nejednomu přejí. Rozdíl oproti Kobře 11 vidím třeba v tom, že zatímco oni tam každýho chytnou a zavřou, tady některé případy dobře nekončí, ale to je asi tak jediný. Nicméně, prostě jsem to měl kdysi rád a za Thomase Wächtera a tu pěknou pilotku v posledních řadách dávám 3* ()

Had6 odpad!

všechny recenze uživatele

Já prostě nemůžu jinak, než odpad! Dostávám kopřivku, když v televizi vidím ty německé a rakouské (promiťe mi to slovo) sračky!! A je mi úplně jedno, jestli to má být seriál o zakrslym policajtovi na dálnici, vypelichanym vořechoj co se producíruje po Rakousku, nebo šílenym doktůrkoj co žije někde v horách a zajímá se o to, zda Traudi má pravidelnou stolici. Táhněte s tim už k šípku. Furt samá kravina, která zabírá místo v programu. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Overaly pro potřeby seriálu vyrobila dnes již neexistující německá firma Fire Fly Fashion a červené bundy pro lékaře a zdravotníky vyrobila firma Fristads. Bundy bylo svého času možné i zakoupit, samozřejmě bez nášivek Medicopteru 117. (patrik1177)
  • Herec Wolfgang Krewe v rozhovore uviedol, že nakoľko sa väčšina scén natáčala v exteriéri a s vrtuľníkom, natáčanie teda záviselo od počasia a herci museli byť časovo flexibilní aj na úkor straty súkromného života. (patrik1177)
  • Nejdražší minutu seriálu viděli diváci v premiéře 9. března 1998. 60 sekund přišlo na rovný milion německých marek. Natáčelo se v Obertraunu na Dachsteinu ve výšce 2 400 metrů. Pilotka Biggi Schwerin přehlédla nelegální lanovku na materiál a musela proto provést tzv. „Quick Stop“. Zadní rotor se úplně zničil a pilotka musela nouzově přistát. Vrtulník sklouznul na lyžařský můstek a propadl se do hloubky. (patrik1177)

Reklama

Reklama