Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (207)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Další typicky německý vyumělkovaný seriál s trapnými herci, příšernou logikou a katastrofálním scénářem. Jedna zábavná "historka z natáčení" za všechny. Drama začíná v zooparku, kam si přijela udělat piknik školní třída, chlapcům se podaří při pošťuchování hodit jednomu z nich čepici na strom a co čert nechtěl, zrovna na strom, který roste tak nešťastně, že je přímo u tygří ohrady a ta nešťastnice větev přesahuje až do ohrady !!!! No samozřejmě, jak už to mezi kluky bývá vyhecovali majitele čepice, aby si pro ni vylezl, samozřejmě uklouzne a padá do ohrady... a teď to přijde, k ohradě si to přihasí dvojice superprofesionálů, jeden z nich přeleze plot s klacíkem v ruce či co, odežene chlapce a neohroženě se postaví tygrovi se slovy: "Klid, kočičko", milý tygr si konečně chce začít hrát a tak milého superprofesionála trochu pocuchá a stihne přitom shodit i druhého superprofesionála ze žebříku, který si mezitím k ohradě přistavil, drama pokračuje... přilétá Medicoptéra, řevem svého rotoru na chvíli tygra zažene a vytáhne chlapce i superprofíka z ohrady, záchranář přijde naštěstí jen o botu, kterou mu tygr strhne z nohy při odletu, uf a to je vše....no byl jsem zpocený strachy a ještě teď se třesu, když vám to vyprávím... Hvězdu za velmi pěkné exteriéry. ()

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Niektoré epizódy (najmä tie prvé) boli celkom pozerateľné ak človek zrovna nemal čo lepšie na práci, ale čo som nepochopil, prečo vlastne lietajú na záchranárskom vrtuľníku? Veď pri 2/3 prípadov sa nejako zaplietli s teroristami, zlodejmi, mafiánmi či inými ľudmi, čo proti tým doktorom a samotnom vrtuľníku strieľali. Ak by sa toto dialo v reále, že by po každej rutinnej výmene obväzov boli nútení vymeniť celý plášť helikoptéry, rozstrieľanú samopalmi tak dávno by im ministerstvo zdravotníctva pridelilo namiesto toho nejaký adekvátnejší vrtuľník - napríklad taký americký Apache by sa celkom hodil, pár rakiet typu vzduch - vzduch doplnených rotačným guľometom by mohlo stačiť na očkovanie - ak by mali nejaký ťažší prípad, napríklad zlomenú ruku, tak by sa k nim pridalo ešte pár stíhačiek typu F-16 ako doprovod... ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Nechápem čiernu farbu a veľmi nízke hodnotenie, ktoré tento seriál má. Mne prišiel Medicopter 117 svojou témou a prostredím zaujímavý, miestami celkom napínavý a nemal som s ním žiadny problém. Určite by som ho nespomenul, ak by sa ma niekto opýtal na moje najobľúbenejšie seriály, ale hovorím- tá prehnaná kritika mi nejde celkom do hlavy. Jemný nadpriemer a v pohode sledovateľná záležitosť. 60% ()

Renie42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomhle seriálu jsem vyrůstala. V pubertě jsem si říkala, že budu také lítat s helikoptérou, když ji tam řídila pilotka Biggi. Úplně jsem se v tom viděla. Kromě Kobry 11 je to německý seriál, který opravdu můžu. S rozpětí let vidím, jak některé scény, které mají být dramatické, jsou nakonec tak trochu úsměvné, že by se to doopravdy nemohlo stát. ()

Brundisson 

všechny recenze uživatele

Nechapem,ako moze niekto napisat na tento serial ze je to odpad!Ja si naopak myslim,ze je jeden z najpodarenejsich nemeckych serialov zo zachranarskeho prostredia vobec.Vobec nebol prehnane akcni.Kazda cast bola ina a venovala sa nielen zachranarskym akciam,ale aj klasickym ludskym problemom jednotlivych postav serialu.Vzdy si ho rad pozriem znova aj ked to bude sta repriza.Ja mu davam 85 percent. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Biggin (Sabine Petzl) odišla zo seriálu aj preto, aby mohla tráviť čo najviac času so synom Sašom. (patrik1177)
  • V epizodě "Úder blesku" má náhradní helikoptéra, ve které letí Jens (Hans Heller) a Peter (Serge Falck), registrační znak D-HFOF. Když ale letí Jens a Peter z nemocnice pomoci Enricovi (Tom Mikulla) a Gině (Julia Cencig), má jejich helikoptéra znak D-HECE. (lardko)
  • 1. epizoda 4. série s názvem Geisterflieger (Zbloudilý let) měla být původně odvysílána 11. září 2001. Kvůli teroristickým útokům v New Yorku, které se odehrály ve stejný den, epizoda odvysílána nebyla, protože některé scény z této epizody byly až nápadně podobné teroristickému útoku na Dvojčata v Manhattanu. Epizoda byla proto odvysílána až 17. září 2002. Pro fanoušky to však způsobilo zmatek, protože v této epizodě byl vysvětlen odchod zdravotního bratra Ralfa Stallera (Wolfgang Krewe) a jeho přítelkyně Jenny Neuhausové (Simone Heher) a příchod nového zdravotního bratra Enrica Continiho (Tom Mikulla). Proto později vznikly 2 verze této epizody. 4. série tedy začala epizodou Rettet Susi (Zachraňte Susi) 18. září 2001. Tato epizoda měla být původně 2. epizodou 4. série. (patrik1177)

Reklama

Reklama