Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (206)

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Niektoré epizódy (najmä tie prvé) boli celkom pozerateľné ak človek zrovna nemal čo lepšie na práci, ale čo som nepochopil, prečo vlastne lietajú na záchranárskom vrtuľníku? Veď pri 2/3 prípadov sa nejako zaplietli s teroristami, zlodejmi, mafiánmi či inými ľudmi, čo proti tým doktorom a samotnom vrtuľníku strieľali. Ak by sa toto dialo v reále, že by po každej rutinnej výmene obväzov boli nútení vymeniť celý plášť helikoptéry, rozstrieľanú samopalmi tak dávno by im ministerstvo zdravotníctva pridelilo namiesto toho nejaký adekvátnejší vrtuľník - napríklad taký americký Apache by sa celkom hodil, pár rakiet typu vzduch - vzduch doplnených rotačným guľometom by mohlo stačiť na očkovanie - ak by mali nejaký ťažší prípad, napríklad zlomenú ruku, tak by sa k nim pridalo ešte pár stíhačiek typu F-16 ako doprovod... ()

DrobnohledX odpad!

všechny recenze uživatele

Deutchehumus. Neuvěřitelná helikoptéra, která i když je vypnutá odstartuje během několika málo sekund. Seriál ve kterém se neustále řeší osobní problémy hlavních "hrdinů", především pak kdo měl s kým koitus, proč, kdy, jak a kde. Za zmínku stojí fakt, že do seriálu byly vybraní ti nejméně sympatičtí herci. Tyhle německé sračky jsou zřejmě součástí německého folkloru, protože jim zřejmě rozumí jen němci. ()

Reklama

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak někdo může tento seriál tak hanobit a hodnocením jsem šokován. Navic přirovnaní ke Kobře 11 také nechápu. Až na to, že to natočili Němci a je to seriál plný akce, s ni nemá nic společného. Naopak se mi zdá velmi originalní. Existuje snad seriál podobného typu - zachraný vrtulnik v akci? Ano, je pravda, že mnoho situaci je nerealných, hlavním hrdinům jde neustále o život atd. Kdyz vsak berete seriál nadneseně, tak je to napětí, akce, adrenalin. Diky vedlejším dějům hlavně o životě postav a vzajemným vztahům i vtip a hůmor. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Možná přeháním, viděl jsem náhodně jediný díl, ale natočené to je celkem zručně, relativně uvěřitelně a občas je to i vtipné. I když je to už Xtý seriál na podobné medicínsko-záchranářské téma a při pravidelném sledování to asi je i poněkud nudné, neboť z daného schématu holt nelze vytřískat nekonečné množství překvapivých situací... ()

Pharao20 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu že to všetci odsudzujú už len preto že je to nemecké, musim odporovať.Seriál je kvalitný, herci síce nie sú najsympatickejší ale nemusia byť v každom seriáli fešáci a kozaté blondinky..takto aspon postavy posobia reálnejšie ..je pravda že dej je takmer vždy podľa jednej šablóny, idú niekoho zachrániť a sami sa vždy dostanú do smrtelneho nebezpečenstva...napriek tomu je to ale vždy dostatočne napínavé, nafilmované zručne a akčné scény tiež nie sú špatné a ako plus beriem aj to že nie vždy sa to skončí šťastne ako vo väčšine podobných seriálov, dosť často sa epizody končia smrťou niektoreho z hlavných hrdinov....v konečnom dôsledku ma to vždy udrží pri telke počas celych 40 minut ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Existují 2 různé verze téhle epizody. První původní verze byla odvysílána mezinárodně jako část 04x01, druhá verze byla odvysílána pouze v Německu jako část 05x07. Originální epizoda měla být v domovském Německu původně odvysílána 11. září 2001. Kvůli teroristickým útokům v New Yorku, které se odehrály ten samý den, epizoda odvysílána nebyla, protože některé scény z této epizody pŕipomínali teroristický útok na Dvojčata v Manhattanu. Televize RTL teda musela premiéru o rok odložit. Nastal však problém, v 5. sérii totiž už nehráli Dr. Michael Lüdwitz a pilot Thomas Wächter, takže původní epizodu museli tvůrci prostříhat, scény s Michaelem a Thomasem zahodit a natočit nové scény s novými postavami Jensem, Markem, Ginou a Höpplerem. Tím pádem se nová verze značně lišila. Samotný zásah B-týmu (záchrana pilota a Enrico pilotující letadlo) však zůstal v druhé verzi nezměněn. (patrik1177)
  • Herečka Julia Cencig, která hraje v seriálu pilotku Ginu Aignerovou, si v tomto seriálu zahrála již dříve, a to motorkářku v epizodě „Věřina smrt". (patrik1177)
  • Epizoda měla při své premiére 12. 3. 2002 v domovském Německu sledovanost 5,2 milionů diváků a v Rakousku 679 000 diváků. (patrik1177)

Reklama

Reklama