Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (207)

VMa 

všechny recenze uživatele

Sanitka přesunutá z silnice do vzduchu. Samotný nápad by byl skvělý, ale to provedení. Provedení vše zkazilo. Nesmyslné akce a plýtvání nápadu na případy, které by mnohdy seděly spíš Kobře 11. Takže ta jediná hvězdička je vlastně jedině za docela pohledné herečky, hlavně pak ty z prvních řad - a za sem tam hezkou přírodu. Ale jinak je to větší brak než Stefanie. ()

RoxaNie 

všechny recenze uživatele

Nechápem tie odpady. Nemci vedia točiť seriály a to sa im musí nechať. Seriál bol verný povolaniu, každý príbeh bol nápaditý, zároveň sa prelínal s osudmi záchranárov. Nechýbalo napätie, hudba bola ukážková. Zbožňujem tento seriál a nikdy naňho nedám dopustiť. Rada si ho zapnem aj po rokoch, pretože sa dal pozerať, a aj veľa naučil o ľudskom správaní sa, o morálke, o kolegialite, o tom, že svoju prácu treba vykonávať zodpovedne. Klobúk dole tvorcom aj hercom. ()

Reklama

Alexandre 

všechny recenze uživatele

V rámci německých seriálů rozhodně jeden z těch lepších. Pro mě osobně je to seriál mého dětství. Jednou jsem v televizi zkouknul první díl a pak jsem se neubránil sledování dalších dílů. Postavy se mi silně vryly do paměti a některé jejich záchranné akce taky. Některý díl je nudný, jiný lepší, další zas perfektně vygradovaný - nicméně i tak se to pro mě stalo nezapomenutelnou klasikou. ()

Had6 odpad!

všechny recenze uživatele

Já prostě nemůžu jinak, než odpad! Dostávám kopřivku, když v televizi vidím ty německé a rakouské (promiťe mi to slovo) sračky!! A je mi úplně jedno, jestli to má být seriál o zakrslym policajtovi na dálnici, vypelichanym vořechoj co se producíruje po Rakousku, nebo šílenym doktůrkoj co žije někde v horách a zajímá se o to, zda Traudi má pravidelnou stolici. Táhněte s tim už k šípku. Furt samá kravina, která zabírá místo v programu. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na německé seriály rozhodně "příjemná" změna, při čemž se tedy musíme přenést přes těch pár obvyklých super-explozí všeho, co létá, jede, plove či pouze leze, neustále klišácky stejných epizod a neuvěřitelných hlášek (V originálu má být "hláškami" mimochodem něco naprosto jiného, než to, co na hlášky pasoval jako obvykle povedený dabing.) ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Stejně jako v případě řady amerických seriálů i Medicopter 117 se stal námětem pro počítačovou hru. Nakonec vznikly celkem tři hry, které RTL nabízelo v době vysílání seriálu ve svém e-shopu na internetu. (patrik1177)
  • Herečka Julia Cencig, která hraje v seriálu pilotku Ginu Aignerovou, si v tomto seriálu zahrála již dříve, a to motorkářku v epizodě „Věřina smrt". (patrik1177)
  • Nejdražší minutu seriálu viděli diváci v premiéře 9. března 1998. 60 sekund přišlo na rovný milion německých marek. Natáčelo se v Obertraunu na Dachsteinu ve výšce 2 400 metrů. Pilotka Biggi Schwerin přehlédla nelegální lanovku na materiál a musela proto provést tzv. „Quick Stop“. Zadní rotor se úplně zničil a pilotka musela nouzově přistát. Vrtulník sklouznul na lyžařský můstek a propadl se do hloubky. (patrik1177)

Reklama

Reklama