Reklama

Reklama

Chainsaw Man

(seriál)
  • Japonsko Chensoman (více)
Trailer 4
Japonsko, 2022, 4 h 49 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Tacuki Fudžimoto (komiks)

Scénář:

Hiroši Seko

Kamera:

Teppei Itó

Hudba:

Kensuke Ušio

Hrají:

Toja Kikunosuke, Tomori Kusunoki, Šógo Sakata, Ai Fairouz, Šiori Izawa, Marija Ise, Karin Takahaši, Taku Jaširo, Kendžiró Cuda, Maaja Učida, Nacuki Hanae (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Japonsko. Lidstvo žije v neustálém ohrožení ďábly/démony, kteří ztělesňují lidský strach. Čím větší je strach, tím silnější je ďábel. Proti tomuto všeobecnému ohrožení bojují „lovci ďáblů“ – jak ti posvěceni vládou, tak i další na volné noze. Denji je teenager, který nesní po ničem jiném, než po normálním životě, ve kterém bude mít dostatek jídla, hezký domov a nakonec snad i přítelkyni. Jeho největšími tužbami je jednou jíst i něco jiného, než suchý chleba, a dívčí objetí. Místo toho musí žít na úplném okraji společnosti v rozpadající se chajdě a splácet obrovský dluh po otci, kvůli němuž mu Yakuza hrozí smrtí. Když jednou náhodou narazí na malého, překvapivě roztomilého a zraněného ďábla Pochitu a pomůže mu k zotavení tím, že mu nabídne svou krev, začnou spolu pro zmíněné gangstery lovit další ďábly, kteří sužují japonský venkov. Yakuza má však s ulovenými monstry vlastní plány a Denji i Pochita se brzy stanou postradatelnými. (TheDarKnig)

(více)

Videa (39)

Trailer 4

Recenze (57)

Muel 

všechny recenze uživatele

| MAPPA | Chainsaw Man ma neskutočne zaháčkoval, prvé 3 epizódy sú čistým potešením a čírou animovanou podívanou, ktorú som si užíval plnými dúškami. Potom to ale bohužiaľ trocha celé opadne a seriál sa začne točiť v kruhu a rieši v podstate vždy dookola to isté a popri tom je to extrémne horny, čo ma spočiatku bavilo, potom mi to prišlo trocha samoúčelné na úkor celkovej kvality látky. Animačne a akciou bezchybné, ale storytellingom a postavami trocha zaostávajúce anime, ktoré som si aj napriek niektorým neduhom naplno užil. Chcem dvojku. | Hodnotenie: 8/10 | ()

The.Splash 

všechny recenze uživatele

Je to šílené, zvrácené, nechutné a perverzní. Na první pohled to až podezřele vypadá jako napodobenina většiny klasických šónenů. A přitom je to to nejoriginálnější a nejneotřelejší anime co tu v posledních pár letech přišlo. Hlavní hrdina je degenerát a i to pojmenování “hrdina” je celkem daleko od reality. Nekoná se tu žádné heroické zachraňování světa. Žádné, morálku vyzdvihující, proslovy. A já to naprosto miluju. Každá z vedlejších postav je jen další zlomená bytost, která se snaží najít jakékoliv uspokojení v tak krutém a nepříjemném světě. Dohromady však tyto, až trochu karikaturní postavy, tvoří geniální mozaiku lidí víc realistických, než bychom dostali v nejnovějším netflix dramatu. Postavy se tu (s výjimkou titulní postavy, která má prostě v píči) k smrti bojí záporáků, záporáci jsou tu posraní z kladných postav, protože všem je tu jasné v jak neodpouštějícím světě se tu nacházíme. A pokud vám během prvních pár epizod stále nedochází, na co se to právě díváte, tvůrci si dají tu práci vám vše připomenout v 2 asi nejvíc kulervoucích anime epizodách, co jsem kdy viděl. ()

Reklama

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Temná, akční a plná násilí, která sleduje osud hlavního hrdiny Denjia, který žije v dystopické budoucnosti plné démonů. Po tom, co je jeho tělo sloučeno s démonickou motorovou pilou, se Denji stává Chainsaw Manem a začíná pracovat pro vládu, aby pomohl ochránit lidstvo před démony. Plné krvavých soubojů a temných tajemství, které se postupně odkrývají během průběhu děje. I když je série velmi akční, tak se také soustředí na vývoj postav a jejich vztahů. Celkově lze říci, že Chainsaw Man je kvalitní anime série, která nabízí akci, napětí a postavy, které si oblíbíte. Pokud máte rádi akční anime plné násilí a překvapivých zvratů, tak byste Chainsaw Man rozhodně neměli vynechat. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Krásně se na to divá, má to styl, postavy pronášejí drsňácké řeči a snaží se dělat drsňácké věci, je to vizuálně opojující a každý utracený jen je na výsledku vidět. A je toho plný internet. Co mi to jen připomíná… Ano, jistě ne náhodou stojí za produkcí studio Mappa. A stejně jako u krotitelů duchů, i zde naprosto selhává scénář a tempo vyprávění. Po vzoru anime adaptace Tokyo Ghoula se zde sveřepě kálí na budování základů fikčního světa, pročež Chainsaw Man působí jako rozháraný mišmaš, kde si postavy tahají power-upy náhodně ze zadku, pravidla pro jejich fungování neexistují a děj jako by hrál jen trapnou stafáž. Přitom prvních čtyři, pět dílů vypadalo docela slibně. Chápu, že fanoušci mangy jsou spokojení, a chápu, že v manze fikční svět může fungovat a dávat smysl. Anime adaptace je pro mě ale jen chaotickou slátaninou, kde se věci dějí zcela náhodně, a nevidím ve směřování příběhu i motivaci postav žádnou hlubší logiku. Oceňuji, že postavy jsou zde oproti krotitelům duchů o něco sympatičtější, ale když opět nevím, o co vlastně komu jde, na co se mám těšit a poslední díl působí tak, že jsem skoro ani nezaregistroval, že má jít o poslední díl, je to prostě špatné. Velmi slabé 3*. ()

WaraiOtoko 

všechny recenze uživatele

Některým mangám přechod do anime podoby sluší... jak jsem se tu před časem podivoval nad nevýrazným zpracováním Komi-san, Chainsaw Man je přesně opačný případ, mangu jsem rozečetl, ale nespatřoval jsem na ní nic výjimečného, anime zpracování ho v mých očích však pozvedlo na novou úroveň, už jen práce s kamerou a úhly záběrů dělají z jinak nudných pasáží vtahující podívanou. Prokreslené a plynulé pohyby postav mimo jiné díky použití pravděpodobně rotoskopie, jim dodávají uvěřitelnější, dospělejší tón, než jaký jsem cítil v manze (a pro mě jednoznačné plus oproti tematicky velmi podobném Džudžucu kaisen). Byť nadměrné využití CGI, kde ani není využit jeho plný potenciál dojem z akčních sekvencí poněkud sráží (proč se animátoři stále řídí hloupým dogmatem, že 25 fps u CGI nebude působit přirozeně, jde mimo mě, naštěstí už se objevují výjimky viz nové NieR:Automata anime), paradoxně jsem si nejvíc vychutnával animaci ve výborných atmosférických scénách, kde postavy ani nemluví a věnují se obyčejným činnostem. Postavy, byť ne zrovna nějak výjimečně (charakterově) prokreslené, občas dokáží překvapit zajímavými myšlenkami a zejména Dendži byť idiot si alespoň na nic nehraje a působí v rámci možností uvěřitelně. Takže i během relativně málo epizod si k postavám nějaký vztah asi vytvoří každý a o to více pak zapůsobí jisté události v pozdějších dílech. A také samozřejmě nesmím zapomenout na skvělý soundtrack, kde Kensuke Ušio dokazuje, že není jen technař ale umí skvěle podtrhnout i emočně vypjaté scény. Stejně tak závěrečné znělky nebo spíš videoklipy jsou kapitolou sama pro sebe a je až neuvěřitelné, že byť má každá epizoda svůj vlastní, žádný bych nenazval podprůměrným či generickým. ()

Galerie (343)

Zajímavosti (5)

  • Každá epizoda první série má svůj vlastní ending (a to nejen animaci, ale i píseň). (KCM)
  • V roce 2022 začala manga předloha vycházet také v češtině u nakladatelství CREW. (Wade)
  • Prvá séria adaptuje prvé štyri knihy a začiatok piatej knižky. (Leftysk)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama