Reklama

Reklama

Dům plný strachu

  • Česko Arašídová pomazánka (více)

Obsahy(1)

Jedenáctiletý chlapec se pustí do průzkumu nedávno vyhořelého domu. Co tam uvidí, ho natolik vyděsí, že omdlí a ke všemu mu druhý den vypadají všechny vlasy. Po neúspěšných pokusech s parukou a bezradnosti doktorů ho přijdou navštívit duchové dvou uhořelých bezdomovců a dají mu kouzelný recept, aby mu vlasy znovu narostly, jenomže kluk dá příliš mnoho jedné ingredience – burákového másla, a vlasy již nepřestanou růst. Čehož využije zlý učitel kreslení, který ho unese a z jeho vlasů začne vyrábět kouzelné štětce, malující živé obrazy. Jeho sestra a nejlepší kamarád ho teď musejí najít a zachránit. Film z produkce známého Rocka Demerse s písněmi od Céline Dion. (TO)

(více)

Recenze (118)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taktéž jsem dítě zlatých osmdesátých let. Na tenhle kousek se nedá zapomenout a na ty rychle dorůstající vlasy taky ne. Film jsem viděla ještě na černobílé televizi, ale i tak to byl zážitek. V té době jsem neměla tušení, kdo je Céline Dion. Neuškodila by repríza. Je totiž pár filmů, které bych chtěla minimálně ještě jednou vidět. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála posledních filmů, které jsem viděl v dětství a až teprve letos jsem zjistil název a nyní po jednatřiceti letech jsem si dal reprízu. Film mě utkvěl v hlavě zejména kvůli jedné scéně, z které jsem byl totálně vystrašen a celé letní prázdniny, které jsem tenkrát trávil na vesnici u dědy a babičky a spal jsem sám v takovém vejminku, tak jsem měl noční můry a musel jsem mít v noci rozsvícenou lampičku. Toť největší vzpomínka. Jinak jsem si z filmu nepamatoval absolutně nic. Po těch létech se už strašidelné kouzlo vytratilo, i když tu scénu jsem si ihned připomněl. Celkově je snímek docela podivně bizarní a zvláštní a nelze mu upřít jistou originalitu. Zajímavostí je, že na scénáři se podílel náš velikán Vojtěch Jasný. Z čiré nostalgie a za tu dřívější hrůzu dám za čtyři. Druhý film, který mě v dětství naháněl hrůzostrašné pocity byla Herzova Panna a netvor. Ovšem s tím rozdílem, že Panna a netvor mě děsí dodnes. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch bijáků, u kterých se velmi špatně určuje, jestli je to blbé a úchylné, nebo geniální. Co soudit o dětském snímku, v němž asi desetiletému Asiatovi roste pubické ochlupení až z nohavic; v němž šílený učitel výtvarné výchovy provozuje dětskou dílnu jak ze Severní Koreje? Pověst praví, že z Peanut Butter Solution (!) měly generace dětí noční můry. A přestože pro dospělého diváka film není vůbec strašidelný, vlastně to celkem chápu. Obraz chlapce bez vlasů nebo naopak rostoucí chlupy na přirození, to není samo o sobě děsivé, ale do dětské mysli se to zadře podprahově. Stále nevím, jestli je film skvělý nebo hrozný, ale jisté je jedno. Jde o jediný snímek na světě, v němž se v závěrečných titulcích potkávají jména Vojtěch Jasný a Céline Dion. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Vojtěch Jasný, Andrée Pelletier, Louise Pelletier, Michael Rubbo .. Příběh chlapce, kterému po úděsném šoku vypadají všechny vlasy. Po aplikaci speciálně udělané arašídové pomazánky, se růst vlasů vrátil, ovšem s nevídanou rychlostí. Jeden malíř s těchto vlasů začne dělat štětce, které prodává a sám s nimi maluje podivné obrazy, do kterých se poté dalo vstoupit... Netradiční fantasy "pohádka", která mě v dětství pokaždé pořádně vystrašila a přinesla několik neklidných nocí plných deprese.. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zdejší obsah celkem navnadil. Ale ve skutečnosti to není zase taková šílenost jak jsem čekal. Chápu, že mnoho hodnotících se na to dívá z nostalgickýho pohledu. Mě však tenhle film v dětství úplně minul a poprvé jsem ho viděl až teď kdy už jeho 80kový kouzlo nedokážu naplno docenit a ocenit. Film určenej spíš pro děti a mládež. Ikdyž si myslím, že dnešní děti by nad tím tak možná akorát ohrnuli nos. Za mě to jsou slabší 3 hvězdy. Neurazilo ale ani nijak víc nenadchlo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Producentu Rocku Demersovi visel obraz rodiny hrající tenis přes 30 let v kanceláři. (Fenk)

Reklama

Reklama