Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (227)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je to béčko jak hrom s hodně naivním potenciálem, zvláště co se týče pokladen, což dosvědčuje i zrušení české premiéry, kterou jsem docela vyhlížel. Jsem velký fanoušek Britt Robertson, ovšem je jí už 27, což je bezesporu super věk, ale na hraní naivních šestnáctek/sedmnáctek už to úplně není. Zato překvapivě až příliš vysoký Asa Butterfield tyhle role může hrát snad dalších 10 let, podobně jako svého času Logan Lerman. Oba ale zastiňuje Gary Oldman, který se do role neskutečně opřel, až by člověk čekal, že mu asi nikdo neřekl, že nehraje v úplně ambicózním blockbusteru, vy mu však budete věřit každou větu a každou emoci, která navíc jako jedna z mála věcí na filmu ke konci začne dávat smysl. Jak jsem nastínil v úvodu, celé to působí jako teenagerská pohádka, která je neskutečně zrychlená a leckteré příběhové momenty jsou šity horkou teatrální nití. I přesto jsem se přes tyto momenty dokázal přenést a poměrně se dostat do děje, zvlášť když se je rozhodně vizuálně na co koukat, až by člověk nevěřil, že budget je pouhých 30 mega. Tragédie z ranku Tomorrowland se tedy nekoná a ačkoliv jsem od začátku říkal, že sequel Enderovy hry se stejným hercem bych si s chutí dal, The Space Between Us snad ani sequel nepotřebuje...stejně by na něj nikdo nepřišel...8/10 ()

Script 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to zdálo jako dobrý film. Úvod byl svižný, zajímavý... NASA vysílá astronauty na Mars, aby ho úspěšně kolonizovali, ale astronautka se po startu dozvídá o svém těhotenství. Po přistání na Mars astronautka při porodu umírá a NASA to dítě, které porodí utajuje před veřejností a snaží se vymyslet, jak to dítě na Zem dostat, aby nemělo zdravotní potíže, protože při svém vývinu strávil ve stavu beztíže a tak se mu nevyvinuli kosti, aby mohl chodit po Zemi. Průběh filmu naprosto ztrácí smysl a nabírá na hlouposti. Vztahy mezi lidmi ve filmu je nezáživná a nudná. Závěr to nakonec vyvrcholí do beznadějné hlubiny a film vám nabudí pocit, že jste se dívali na film naprosto zbytečně. Po té si v závěru řeknete, že by jste se mohli radši dívat znova na film Marťan, než aby jste sledovali tuhle blbost. 2 hvězdy. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Krásné, krásné, krásné. Film má strhující tempo, výborné obsazení, ale hlavně má ve výsledku hrozně velké srdce jako Gardener. Miluju představitele hlavního hrdiny. Je to hrozně skvělý herec a celé to jeho zmatení z Marsu mu prostě sežerete i navijákem. Chemie mezi hlavní dvojicí funguje naprosto dokonale a vy se nepřestanete usmívat až do samotného konce. A pokud sdílíte stejný názor jako já, určitě se podívejte na seriál Sex Education. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Úchvatnou hudbu a velmi příjemné herce - a to jako fakt - Asa po dlouhé době velký sympaťák a Britt Robertson teda respekt, podraží zbytečně debilní scénáristické kličky a nesmysly, kterých si všimnete bohužel ve filmu více než dost. Kamera úchvatná, scenérie Země skvělé a navrch na to Gary Oldman a dostanete vcelku příjemnou romantiku, která si svůj vrchol vybírá při vzájemném cvrklikání mezi hlavními protagonisty. Bohužel scénář si místy vzal velkou dovolenou, což je škoda, protože jinak bychom dostali nejoriginálnější scifi romanci za poslední dobu. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Bol som asi jeden z tých optimistov, ktorý v tento film celkom veril. Mal zaujímavé obsadenie, máme tu ďalšiu misiu na Mars, plus sme tu mali chlapca, ktorý sa na Marse narodí a rozhodne sa ísť na Zem zoznámiť s jedinou osobou, s ktorou sa spoznal cez internet. A všetko je na Zemi úplne iné, no súčasne je to pre neho fascinujúce a vznikne tu medzi nimi aj láska. Začnem s pozitívami filmu, lebo úprimne, je tu dosť dobrých momentov, ktoré stojí za to spomenúť. Carla Gugino je veľmi dobrá a asi aj postava, ktorej najviac vo filme verím. Britt Robertson ako Tulsa je zaujímavá a dobre vyprofilovaná a mám pocit, že medzi ňou a Gardnerom (Asa Butterfield) je aj reálna chémia a herecky si rozumejú. A majú medzi sebou pár pekných scénok, ktoré sa mi páčili. Dokonca musím povedať aj, že keď tu máme scénku, kde sa akože vzali a všetci na nich začnú sypať lupienky kvetov, to som sa úprimne pousmial. Bolo to milé a vtipné. Ale miestami humor funguje a inokedy zase nie. Naopak skôr mám pocit, že keď sa film skutočne snaží byť vtipný, tak to moc nefunguje. Okrem toho tu musíme mať aj neskutočne melodramatický scenár a potrebujeme tomu dať väčšiu dávku urgencie, no osobne, toto ma nebavilo. Vieme presne ako to dopadne a jediné čo to robí je zabíja čas. A občas mám pocit, že niektoré scénky mohli vyplynúť trošku inak. Ako napríklad keď prvýkrát chyti Gardner Tulsu za stehno. Prečo nie za ruku? A prečo to je jej príjemné a milé? Momentky tohto typu to pre mňa skutočne robia menej zaujímavých než by som ja chcel. Celkovo keď to vezmem, tak som si flim v pohode užil a hodnotím ho ako okey a pozerateľný. Ale nebude to filmom, ktorý mohol vzniknúť, keby do toho dali trošku originálny koncept. A v tomto to najviac zlyháva. "The Space Between Us" sa tak stáva len ľahkou jedenkrát zhliadnutou sci-fi jednohubkou. A je to proste len okey. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Učiteľka v škole tvrdí, že Thomas Edison vynašiel telefón. V skutočnosti to však bol Alexander Graham Bell. (Astonko)
  • Nátačelo se ve státech USA – Arizona, Kalifornie, Colorado, Florida, Nevada, Nové Mexico a Utah. (griph)

Reklama

Reklama