Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (3 164)

plakát

Twisters (2024) 

Následník filmové dá se už říci klasiky, která mi však nikdy k srdci nepřirostla, ale měla dobré herce a kupodivu jsem si pár situací z předchozích pár let, kdy jsem na jedničku koukal, ještě pamatoval a jejich obdobu poznal i v Twisters. Katastrofické filmy, kterých se na přelomu milénia točily spousty, jsem nikdy extra nevyhledával, i tak jsem je většinou viděl, jen to zkrátka není můj žánr. Jelikož už se ale točí tak minimálně a těšil jsem se na dvojku Daisy Edgar-Jones a Glena Powella (opět skvěle vybraná dvojka), nemohl jsem si film nechat ujít a moc se nedivím, že film táhne hlavně Amerika (hlavně ten ohrožený prostředek) a v Evropě to moc lidí nezajímá, jelikož tu ty tornáda díkybohu moc nemáme a k tématu nemáme takový vztah. Hlavním hercům však přeji aby i přes relativní celkový neúspěch našli další kvalitné role, které se zas posunou o kus dál, snad příště i komerčně.

plakát

Jednotka všedního nasazení (2024) 

Klasický film Netflixu jako z běžícího pásu, ale já furt chci věřit, že dřív by tyhle filmy do 100 mil normálně běžely v kinech a pravděpodobně by vydělaly až na VoD a v televizi, kde by si to pouštěli nenároční uživatelé. Netflix však dobře ví, že když do filmu obsadí dekády známé herce jako Marky Mark, jež už dávno nemusí být hvězdy, které natáhnou diváky do kin, stejně si to pustíte a to je i můj případ. Nakonec mi to i tak přišlo o nějakých dvacet minut než by muselo (tyhle žánrovky by prostě měly mít max 90 minut), jinak jsem si to celkem užil. Klasická jednohubka s fajn hlavní dvojkou a ucházející akcí..a samozřejmě recyklovaným (ne)příběhem.

plakát

Medvěd - Série 2 (2023) (série) 

Ne až taková šleha jako první řada. Jsou tu některé vynikající díly, ale jak to tak bývá, i ty slabší. Překvapivě mi více vyhovovaly ty pomalejší než ty hektické, u kterých člověk ani nestačí vydechnout. Jeremy Allen White je opět neskutečný a věřím, že kvalita zůstane i ve čtvrté sezóně, snad už nebudou vařit jen z vody. Pořád ale platí, že se jedná jeden z nejlepších seriálů, co si na Disney+ můžete pustit a jsou jistě velice rádi, že tu stanici FX mají.

plakát

V hlavě 2 (2024) 

Až do americké premiéry dvojky jsem si nepřipouštěl, jaká je vlastně jednička, na které jsem byl také tehdy v kině a nijak zvlášť mě nevystřelila ze sandálů, obří kultovka a jistě ani markeťáci od Disneyho nečekali, že se to stane nejvýdělečnějším filmem roku. Pořád je to pixarovka s perfektně zpracovanou animací, ovšem to téma pro mě ani napodruhé nebylo tolik nosné, jako když mě před pár měsíci dost nadchly Živly. Sequelitida ovšem nadchází ještě ve větší míře a my se od Pixaru zas po letech dočkáme dlouze očekávaných sequelů po ne tak úspěšné pětiletce. Ale snad se alespoň nějaké kousky najdou. V hlavě 2 je prostě jen více téhož.

plakát

Temný anděl (1990) 

Hrozně nelogická pitomost, která v sobě nese mnoho styčných ploch z Predátora či Terminátora, jež však nakonec nedostala sequel, který by zakončil nevyjasněné zápletky. Ovšem na lungrenovku furt obstojné.

plakát

Motorkáři (2023) 

Totálně starosvětské drama jako ze starých časů od Jeffa Nicholse s tím vším dobrým (prostor pro kvalitní herectví) i špatným (pomalejší tempo). Tom Hardy se už pro mě uzavřel do té bubliny trošku divných cápků, kterým věříte, že zvládnou kohokoliv seřezat, pravá hvězda pro mě nyní je Austin Butler, jež prožívá raketový nástup, ačkoliv právě Motorkáři jej kvůli komerčnímu neúspěchu v kinech trošku srazí. Na druhou stranu se jedná o látku, která prostě nemohla uspět, ale díky kvalitní filmařině má smysl ji vidět alespoň na tom streamu. PS : Jodie Comer má  úplně šíleně pisklavý hlas a silný přízvuk (nepamatuji si, že by to bylo tak citelné z jiných rolí), že mě to první půl hodinu dost trhalo za uši.

plakát

Kancl - Série 7 (2010) (série) 

Stejně jako se houfně střídali v této řadě manažeři pobočky, kolísala i kvalita a už u této řady to začlo znatelně zapáchat. Jim Carrey mě ale teda dostal.

plakát

Přání (2023) 

Přání mělo být tou výkladní skříní Disneyho ke sto letům výročí, paradoxně však naopak to lidi méně zaujalo. Ocenil jsem mnoho skrytých či méně skrytých referenci na předchozí produkci tohoto nejznámějšího animovaného studia, které jsem zachytil i já, ale tyjo...u tohoto animáku dospělý prostě musí trpět a z letargie jej nevytrhne takřka nic, co by ve filmu nebylo podle zajeté šablony. Animace mi přišla svým retro nádechem zajímavá, ale není to styl, který bych vyhledával, takže ani v tomhle ohledu mě tento loňský propadákový animák příliš neoslovil. A nedivím se, že jsem v tom nebyl sám.

plakát

Tiché místo: První den (2024) 

Před pár lety přišel John Krasinski s filmem, u kterého dávalo perfektní smysl zjistit větší podhoubí a mytologii kolem světa, do kterého jsme byli pouze vrženi. Překvapilo mě však, že ani tentokrát se o monstrech z vesmíru nic navíc nedozvíme a mimo scén s velkým masakrem lidí vlastně sledujeme veskrze komorní příběh dvou postav, jež se mi postupně dostali pod kůži a vlastně mě jejich další putování celkem zajímalo (a to mě Joseph Quinn z počátku už od Stranger things celkem štval, ale nyní už věřím, že tu Fantastic four utáhne). I přes 90 min (+titulky) stopáž se však dostavily i slabší momenty a vlastně chápu dost zklamané ohlasy, ačkoliv jsou za mě až příliš přísné. U mě nakonec neškodná sedmička.

plakát

Arcane: League of Legends - Season 1 (2021) (série) 

Začal jsem před těma třema rokama, protože to bylo vyhajpovaný jak prase. Lolko mi vůbec nic neříká, spíš naopak, ale nic společného to s tím nemá. Nějak mě to vůbec nechytlo, ani příběh, ani animace, postavy jsem si pletl až do konce a netuším, o čem to vlastně bylo, když se v nějakým třetím dílu stal ten velkej gamechanger a časovej skok. Ale je to i má vina, že jsem mel takový velký časový rozestupy. Uvidím jak druhá série. Asi jeden z největších věcí, co mě i přes nadšené ohlasy minulo, ale chápu na druhou stranu, že si seriál zvládl vybudovat silný kult.