Reklama

Reklama

Hra o smrti

  • Velká Británie The Reckoning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1380 a Anglií zmítají mocenské boje mezi církví a světskou vrchností. Mladý kněz Niccolas de Valans je nucen uprchnout poté, co se dopustil cizoložství. Na své cestě narazí na potulnou hereckou společnost, v čele s Martinem (WILLEM DAFOE), a protože je schopný, přidá se k nim. Putují do města Daremu, kde mají hrát místnímu lennímu pánovi k narozeninám. Stržený most přes řeku je však donutí, aby prošli panstvím lorda de Guse a zastavili se u jeho hradu. Přicházejí zrovna ve chvíli, kdy je město vzrušeno vraždou malého chlapce, z níž byla obviněna hluchoněmá žena. Niccolas brzy pozná, že něco zde není v pořádku. Společně s Martinem se zapletou de temné sítě zločinu a nenávisti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Aky 

všechny recenze uživatele

Hra nejen o smrti, ale hlavně o tíživosti viny a možnosti ji smýt, smyslu trestu, o tom čemu má pomoci. Dokonale vytvořený středověk a v něm dokonale vystavěný příběh. Odvíjí se často velice nečekaně a přitom logicky. Vlastně je to jednoduché - takový byl a je prostě život, ale někdy se to trefuje hůř, než se to povedlo zde. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti mám veľmi rád ak ma niečo príjemné prekvapí. Keď napr. očakávam dlhý deň v práci a ten prejde rýchlo alebo možno slabší obed, ktorý ale chutí perfektne. Presne sem patrí aj Zúčtovanie. Nečakal som nič extra, ale dostal som baječne chutný tanier. Zoskupenie výborných britských hercov a k ich prerazeniu možno pomohol aj tento film. Williem Dafoe má už od začiatku silnú charazmi a tento znak ho prevádza celým filmom. Bettany v roly kňaza-herca zase predstavuje morálnu časť našej hereckej ekipy. Do toho mladý Tom Hardy, Simon Pegg a na záver aj Vincent Cassel ako zlý predstaviteľ mesta. Z tohto komanda skvelých hercov vzniká krásny kriminálno-historický film. Dalo by sa povedať, že mi to prišlo vzhľadom na obdobie ako surové zobrazenie detektívky s prvkami thrilleru. ()

Reklama

Woody77 

všechny recenze uživatele

Nenapadny film s velmi dobrým hereckým obsadenim odohrávajucim sa v temnom 14. storocí.Skupina potulnych hercov sa zapletie do objasnovania vrazdy maleho chlapca a svoju pravdu chcu vypovedat predstavenim . Netusia vsak ze ludia napriek tomu ,ze vedia kto a co robi ich pan mlcia a iba pocas predstavenia dokazu povedat co si myslia.Toho sa chyti knaz ,ktory je na uteku pred spravodlivostou pretoze sam sa nachadza v pavucine svojho hriechu a svedomia.Snad toto mu dava silu aby spociatku sam celil tomuto lokalnemu tajomstvu. Dejova linia bola velmi dobre spracovana taktiez samotne scenerie boli uzasne. Par zaberov na krajinu ci uz digitalnu alebo ozajstnu sa mi velmi pacilo. Exteriery mesta nemali chybu spina ,blato to vsetko ladilo velmi harmonicky. Nie je co vytknut tomuto historickemu filmu snad iba to preco sa mi az teraz dostal do ruk. 80% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zaprvé se mi líbila atmosféra středověké Anglie, která byla podle mého vystižena skvěle. Zadruhé se mi moc líbilo obsazení (nalíčený Hardy k sežrání). Zatřetí byl fajn i příběh, který byl díky svému netradičnímu zpracování zajímavý. Akorát to trpí jedním problémem a tím je stopáž, která byla celkem přestřelená. 70% ()

Viperine 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že to není nadprůměrný snímek, ale v průběhu jeho sledování jsem se několikrát shledala v nudě a lekování (hlavně v druhé polovině)... přestřeleně dlouhé dialogy a monology a "filozofování", které nevyzní, příliš dlouhé scény, kterým ale chybí potřebný náboj k udržení pozornosti a napětí atd. Vizuálně a formálně dobrě zpracovaný snímek, ale celkový dojem vyšuměl do ztracena.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Psát levačkou byl ve středověku hřích. Bratr Simon Damiens se to naučil, když se na něj zrovna nikdo nedíval. (akisha)
  • Skupinka hercov sa pri táborovom ohni chce ísť na sever, ale po páde mosta sa rozhodujú, či ísť na východ, alebo západ. Ale smery svetových strán ukazujú naopak. (vander19)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama