Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (197)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Když jsem četla knihu, strašně mocně na mė působila mystika, archetypálnost příběhu, dėlalo to zkrátka se mnou divy. Tento film se mnou neudělal nic. Celkem nešikovně animovane, nebo tomu proste jen nerozumim. Viděla jsem to dabovaný s českou písničkou a bylo to dost slabý. Ta písnička obzvlášť. Kouzlo se vytratilo. Jdu se poohlédnout po té knize a spravim si chuť. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Poslední jednorožec" NENÍ klasickou pohádkou. Jeho okouzlující hrdinka ladně postává s hlubokým, i když trochu nepřítomným pohledem laních očí někde na pomezí mezi světem dětí a světem dospělých ... obdařená moudrostí všech věků, která je vlastní jen nesmrtelným tvorům. Ano, slyšíte dobře: HRDINKA - neboť poslední jednorožec je ONA. Když už nic jiného, alespoň TOHLE překladatelé měli respektovat ... mluvím o nepříliš podařeném dabingu, který se svého času objevil na DVD. Animace sice není dokonalá, leč nelze jí upřít podmanivou, magickou krásu, kterou se obyčejně vyznačují příběhy utkané s láskou a fantazií. Když se zaměřím na podobu jednotlivých postav, asi nejhůř dopadl chudák roztržitý motýlek, který si rozhodně nezasloužil být za šaška ... byť s elegantními motýlími křídly. Zato Rudý býk je impozantním, hrůzu nahánějícím tvorem, jehož nezměrná moc i fyzická síla jsou nezpochybnitelné. Dějová linie vynechává všechny nedůležité odbočky a plně se soustředí na podstatu zápletky, přesto ve srovnání s knížkou zůstává několik drobností nevyřčených ... ale to už je údělem většiny filmových adaptací. Připravte se na vyprávění, které přináší žal i útěchu, neboť proplétá osudy smrtelných i nesmrtelných - a není tady od toho, aby jim poslušně plnilo všechna více či méně pošetilá přání. P.S.: Existuje ještě původní barrandovský "kinodabing", který akceptuje ženský rod jednorožce ... vlastně "jednorožky" (na YouTube byla kdysi ukázka, která porovnávala obě verze, ale v současné době už není dostupná). ()

Reklama

burina 

všechny recenze uživatele

Posledný jednorožec patrí k najzvlášnejších filmom, aké som kedy videla. Funguje ako rozprávka pre deti, ako aj plnohodnotné fantasy pre dospelejšieho diváka, a ja som celkom rada, že som ho nevidela v detstve, pravdepodobne by ma jeho depresívna atmosféra obrala o všetky ilúzie života už v rannom veku. A nemôžem nespomennúť krásne melancholický soundtrack od skupiny America, ktorý radím do osobnej TOP 10. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Poslední jednorožec...ideál mého dětství...kouzelná bytost mých dávných snů. A také úžasná sentimentální vzpomínka na film, který jsem tehdy viděla sice jen jednou, ale nikdy nevymizel z mé paměti. Po dlouhých letech konečně shlédnutý znovu a znovu... a konstatuji, že jako dítě jsem měla výborný vkus na pohádky. Neomrzí. Všechny moderní pohádky hravě strčí do kapsy...všechny najednou. ()

Bety88 

všechny recenze uživatele

Nikdy v životě jsem neviděla krásnější pohádku, u které bych byla tolik dojatá. Příběh poslední jednorožky mě zasáhl přímo u srdce. I když si myslím, že se nejedná o klasickou pohádku pro děti, už kvůli hořkosladkému závěru. Na filmu bych vyzvedla jak vynikající hudbu od skupiny America, dojemnější písničky si snad nedokážu ani představit, tak skvělou animaci. Podobu jednorožce, bych zařadila mezi nejkrásnější ve filmu. Můžu všem jen doporučit. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Tržby v USA za první víkend: 2 250 000 $ (648 kin) (Geriel)
  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)

Reklama

Reklama