Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (196)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ojedinělá fantasy x pohádka se otevřeně zaobírá přesahovými tématy (samota, sebeuvědomění, štěstí), kterak kouzelně činí oděná v poetickém rouše lyrické melancholie, téměř smutku. Legráckami pro nejmenší "otravuje" jen v nejnutnější míře, odpustit se dá i určitá "epizodkovitost". Animace ani samotné vizuální pojetí pak možná nezastřou svá léta, ale kdo z nostalgiků by to po nich chtěl? ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Kouzelně zpracovaná pohádka, sice už léta nestojí kino, kde jsem ji poprvé viděl, jako malý kluk, ale ten zvláštní pocit který sem tenkrát měl se vrací pokaždé když ji vidím. Ohnivý býk a poslední jednorožec jsou úžasnými postavamy dobra a zla, do toho mladý kouzelník, příběh o lásce a nechybí ani napětí. Japonci vdechli pohádce nádech originality a pootebřeli dveře do světa dětí. Myslím, že pro ty nejmenší je to asi jedna z nejlepších animovaných pohádek, které jim můžeme nabídnout ()

Reklama

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd Poslednímu jednorožci přiznávám z pohledu malého sviště, který byl doslova uhranutej netradiční středověkou poetikou pod japonskou taktovkou, absencí roztomiloučkých vtípečků á la Disney a "dospělácky nostalgickým koncem". Animace je sice z dnešního pohledu dost ubohá a tklivý popík zapomenuté skupiny America, česky přezpíváný bůhví kým, poněkud přeslazený, ale i tak.... samotný příběh tohle všechno ustojí. (Škoda jen, že se pro generaci dnešních dětí nedochoval původní dabing např. s kostlivcem Císlerem. Ten nový, určený pro dvd, je dost děsivej.) ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Kniha Poslední jednorožec je jednou z nejkouzelnějších, co jsem kdy četla. Krom toho, že je to klasická pohádka, jsem se setkala snad s tou nejděsivější atmosférou, která provází celé dílo plné beznaděje, nepochopení, méněcennosti, namyšlenosti, strachu, zoufalství ale také (a to hlavně) lásky, odvahy, věrnosti a odhodlanosti. Film má asi tak pětinové kouzlo a i přes to, že se knihy poměrně pevně drží, nedokázal ve mě vyvolat ani napětí natož cokoliv z výše zmíněného. 3* jen za to že jsem s nostalgií vzpomínala na kvality předlohy. Snad se někdy někdo rozhodne toto dílko natočit znovu, vynechá hrozivé hudební vložky, pokud film nebude hraný, zvolí o něco trefnější animaci a dá do něj trochu citu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Naprosto otřesné. Nekecám, ale měla jsem sto chutí tu pohádku vypnout. Nuda od začátku do konce. Hnusná animace, otřesné písničky, které tam hrály každou chvíli, nesympatické postavy, zpracování odbyté, nevzhledné, nezajímavé a nudné. Už jsem říkala, jak mě nehorázně iritovaly ty písničky? Jo, nevadí, klidně to zopakuju znova. Popravdě nechápu to vysoké hodnocení, ale co už, někomu se to asi líbilo, no mě se to naprosto příčilo a hnusilo. Jo a jen tak mimochodem, co mělo znamenat to plantání pohlaví? To byl ten jednorožec hermafrodit nebo co? Jednou o sobě mluvil v mužské formě a jiní o něm, jindy o něm mluvili jak o holce, pak se to proměnilo v dívku a jakmile to bylo zpátky jako jednorožec už zas o něm mluvili v mužské formě:D No a závěr alá tsunami jednorožců...no opravdu velmi dojemné možná tak pro pětileté děti. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)
  • Film je podle stejnojmenného románu od amerického spisovatele Petera Soyera Beaglea, který je jeho nejznámějším a nejuznávanějším dílem. (LindaKola)
  • Soundtrack bol jeden z najpredávanejších albumov roku 1983 v Nemecku. (Lulu13)

Reklama

Reklama