Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (197)

Braddy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem celou dobu žil v představě, že toto je ten film, který jsem kdysi se školou viděl v kině. Ale po jeho shlédnutí jsem byl zklamán. Ne snad kvalitou tohoto filmu, ale proto, že to není on. Ten co jsem tenkrát viděl byl dle IMDb japonský film Unico (1981) o dost dramatičtější a napínavější. Ale ani tento film není špatný. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní pohádka. Nějak jsem se v tom ztrácela. To, co postavy říkaly, mi přišlo navzájem nesouvisející. Jaký bordel v tom teprv musejí mít děti! Hudba se mi opravdu, ale opravdu nelíbila (až na jednu jedinou scénu, kde hrály pouze podkreslující housle). Ale nechci to zas až tak shazovat... ale jo, chci. Jestli se na to někdy náhodou podívám znovu a zjistím, že jsem Jednorožkyni křivdila, hodnocení zvýším. ()

Reklama

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Kouzelně zpracovaná pohádka, sice už léta nestojí kino, kde jsem ji poprvé viděl, jako malý kluk, ale ten zvláštní pocit který sem tenkrát měl se vrací pokaždé když ji vidím. Ohnivý býk a poslední jednorožec jsou úžasnými postavamy dobra a zla, do toho mladý kouzelník, příběh o lásce a nechybí ani napětí. Japonci vdechli pohádce nádech originality a pootebřeli dveře do světa dětí. Myslím, že pro ty nejmenší je to asi jedna z nejlepších animovaných pohádek, které jim můžeme nabídnout ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť jedna veľká nostalgia a spomienka na detstvo. A hlavne na to, aké boli kedysi Disneyovky nádherné, s krásnou hudbou (titulná pesnička je naozaj očarujúca) a hlavne s očarujúcim príbehom. A stačilo tak málo. Klasická rozprávka. Nesnaží sa len pobaviť, alebo len rozplakať. Každý si tu nájde ten správny pomer. 80%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Veliká paráda... japonští mistři animé přišli s pohádkově pohádkovou grafikou, kluci ze západu dodali příběh, který ´tématicky čerpá z těch nejlepších tradic mytologie západní civilizace... Výsledek je nepopsatelný. Krásný, poetický, mile směšný a na pohádku zvláštně posmutnělý a (relativně) tragický. To všechno s hromadou alegorie a chytlavou stejnojmenou ústřední písní v dárkovém balení. Jeden z nejlepších animovaných kusů, co jsem kdy viděl, JDĚTE A SEŽEŇTE si ho... já dávám s čistým svědomím 90% P.S.: Nečetl jsem knížní předlohu, což mám v úmyslu co nejdřív doplnit... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Soundtrack bol jeden z najpredávanejších albumov roku 1983 v Nemecku. (Lulu13)
  • Film je podle stejnojmenného románu od amerického spisovatele Petera Soyera Beaglea, který je jeho nejznámějším a nejuznávanějším dílem. (LindaKola)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno