Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (197)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dlhá cesta bájneho, mystického tvora, až na konec sveta za svojimi druhmi. Nájde ich? Alebo je on ten „Posledný jednorožec“? Bezpohlavná bytosť, ktorú raz oslovovali v mužskom, inokedy zasa v ženskom rode, ma nijak nedojala. Nezapôsobili na mňa ani piesne od pop-rockovej kapely America. Snaha konkurovať rodinným, animovaným filmom zo štúdií Walt Disney Pictures sa japonsko-anglicko-americkej koprodukcii nie celkom podarila. Disneyho ľudia vedia podobné témy spracovať oveľa lepšie, zábavnejšie, dojímavejšie. *** ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Hezky nakreslené a moc příjemně dabované, soudě podle titulků, tak v originále ještě lepší, samé herecké hvězdy. Hezky vymyšlený příběh, s jednorožci sázka na jistotu, existují poetičtější stvoření, která navíc umí plnit lidská přání? Ale je to strašně depresivní, proč? Proč i když jsou tam hezké věci, zůstává smutek a melancholie? Jako dítěti by se mi to určitě líbilo, stalo by se to mým zamilovaným filmem, ale dnes nechápu depresivní pohádky. Mohou být o ztrátě, smrti a bolesti, ale i tak mohou být pojaty vesele, s nadějí, odvahou, šťastným koncem... Myšlenka na tenhle film vyvolává jen splín. ()

Reklama

Bakemaster 

všechny recenze uživatele

Jako prcek jsem to viděl v televizi a strašně mě to okouzlilo, hned v úvodu krásná písnička od Skupiny America udělaná přímo pro film. Jinak je to nadherný, smutný a epický příběh, prostě jedna z mých nejmilejších pohádek. Nedávno jsem si koupil i knihu a dopátral jsem se i filmu a i po tolika letech jsem skoro brečel... ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní pohádka. Nějak jsem se v tom ztrácela. To, co postavy říkaly, mi přišlo navzájem nesouvisející. Jaký bordel v tom teprv musejí mít děti! Hudba se mi opravdu, ale opravdu nelíbila (až na jednu jedinou scénu, kde hrály pouze podkreslující housle). Ale nechci to zas až tak shazovat... ale jo, chci. Jestli se na to někdy náhodou podívám znovu a zjistím, že jsem Jednorožkyni křivdila, hodnocení zvýším. ()

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Ačkoli většině lidí přijde animace dost zaostalá, mně se líbí. Je to roztomilé i přes všechny nedokonalosti. Film je kouzelný, i když mi některé věci přišly nelogické. Přesto jsem se nechala unést příběhem, hudbou i již zmiňovanou animací. Poslední jednorožec nekončí vyloženě dobře. Je to zvláštní, ale neříkám, že špatné. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Soundtrack bol jeden z najpredávanejších albumov roku 1983 v Nemecku. (Lulu13)
  • Krále Hagarda dabuje v originále Christopher Lee. (Jacinda)
  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)

Reklama

Reklama