Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavný příběh plný dětských dobrodružství se odehrává na předměstí Chicaga na konci 80. let minulého století. Hlavním hrdinou je desetiletý Jake Doyle, který se snaží získat k Vánocům nejnovější a nejlepší videoherní systém. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (85)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Začal nám Advent a tak som neváhal a pozrel si nejaký vianočný film. S jasným svedomím môžem uznať že toto môže byt nová vianočná klasika z novších filmov, ktorá bude bežať každé Vianoce. 8 bitové Vianoce s nintendom potešia hlavne hracov. Ale aj nostalgicky staršie ročníky. Veľká škoda že stream niekde v polovici zasekol a tak som musel čakať kým sa to celé načíta odznova. Žeby preťažené servery školákov ktorí už sedia doma a maju vianočné prázdniny ? A dostanú vytúžené nintendo? 4* ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Úprimne....čakal som viac, podstatne viac, nebudem skrývať určité sklamanie. Ako dlhoročný hráč videohier, aj keď 48 hodinové maratóny ako v mladosti už nehrozia, narodený na začiatku 80tých rokov som sa kurevsky tešil na túto komédiu a očakával som nostalgický návrat do doby minulej, kedy videoherný priemysel začínal zažívať svoj zlatý vek a najväčší rozmach. To sa naplnilo len z časti a hľadať odpoveď prečo tomu tak je by bolo na moc dlho. V skratke by som to zhrnul tým, že humor tu jednoducho moc nefunguje a nie je ho ani na rozdávanie. Z takejto témy sa dalo vytrieskať o veľa ale fakt že o veľa viac. Keď k tomu ešte prirátam aj veľmi vydarenú zostavu hercov, kde potešil klasicky N.P. Harris, malý Winslow Fegley a osobitne aj pre mňa dlho nevidený Steve Zahn, nedá sa mi tento film označiť inak ako premárnenú šancu stať sa vianočnou/hernou kultovkou. Napriek tomu sa ale nedá povedať, že by šlo o zlý film len mal proste stať sa niečím väčším ako len pohodovou jednohubkou na večer. Toto je jeden z tých filmov, kde nebudete trhať bránicu smiechom ale skôr sa po celý čas tak príjemne, priteplene pousmievať a tí starší užívať aj za mňa dobre vystihnutú atmosféru 80's.  Jednoducho taký príjemný feel good movie na jedno pozretie. Ale aby som nezabudol na koniec to najdôležitejšie. Prečo film radím aj napriek môjmu zjavnému sklamanie k lepšiemu nadpriemeru je jeho koniec a hlavne posolstvo, ktoré v sebe nesie. To sklamanie možno vyplýva aj z toho, že film klame telom, či už názvom alebo prezentovanou témou Nintenda. Pretože film je v skutočnosti o niečom úplne inom. Dôležitejšom. A to musím uznať aj ja ako milovník virtuálnej zábavy. Takže smelo do toho. Susedov smiechom nezobudíte ale taký ten príjemný pocit na srdci pri zaspávaní mať budete. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Retro-based príbeh, ktorý by mohol mať podnázov “Honba za Nintendom“. Rozprávka od Neila Patricka Harrisa v podaní v soft štýle Barney Stinsona vždy poteší (nie je to inak ani teraz). Základná myšlienka a ponaučenie príbehu je pekná, avšak by mohla byť prezentovaná trochu dôraznejšie. Vo filmu ako aj v samotnom príbehu bol väčší potenciál. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zábavnou, Vánoční pecku, ale nic moc teda. Bylo to více trapný než vtipný, výběr dětských postav fakt děsný, Vánoční atmosféra téměř žádná, až na ten závěr no. První videohry jsem také vlastnil, ale nepamatuju si, že bych k vůli nim takhle vyváděl, hold tohle se děje asi jenom v Émerice :o) Btw, cz dabing katastrofální. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Vsadíte na současnou retro vlnu nostalgie po dětském světě přelomu osmdesátek a devadesátek, a pro jistotu si jako hlavní hvězdu seženete Neila Patricka Harrise proslaveného seriálem, který obdobný koncept vyprávění, jaký máte v plánu, proměnil v obrovský komerční hit. Co se může pokazit? Všechno. 8-Bit Christmas vůbec nevědí, koho vlastně chtějí bavit, jestli současné děti (pročež je film naivní, školometský a cudný až hanba - sic!), nebo generaci, která v příslušné době vyrůstala (a kterou na rozdíl od té mladé tenhle svět a jeho problémy skutečně z nostalgie zajímají). Výsledek samozřejmě nefunguje, protože se pokoušíte návnadou na ryby lovit medvěda. Otravní jsou tady úplně všichni, dětští i dospělí hrdinové, a pár vtipných momentů museli tvůrci nastříhat aspoň do traileru. Absolutní fail a další promarněná šance. Pokud si někdo maloval, že z tohohle filmu může být Sám doma pro dvacátá léta, nejspíš spadl z višně, protože dnešní teenageři na něj musejí pohlížet asi jako my za našich mladých let na Knoflíkovou válku. 40 %. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením musel Neil Patrick Harris absolvovat 14denní karanténu. Každý den zveřejňoval vtipné video, jak ji tráví. (BMW12)

Reklama

Reklama