Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

Gig 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála dvojek, která se ještě drží kvality jedničky a to se jedná o vedeo film. U žádné disneyovky dvojka nedosáhla kvalitou jedničky. Tu se to povedlo. Opět příběh Shakespearův, tentokrát Romeo a Julie. Opět nádherné písně. Tentokrát byla použita i píseň z broadwayské verze původní "šou": He lives in you. Kdysi jsem si říkal, škod, že ji nepužili v directors cutu v původním filmu. Ale pak, když jsem ji zřel tu, tak jsem se kochal. Stejně tak nádherná píseň, kdy zavrhnou Kovu. Trojka již je prča a mělo se to jmenovat jinak. ()

koty2201 

všechny recenze uživatele

Je to naozaj veľký paradox, ale toto pokračovanie ma bavilo viac ako prvý diel. Ale moje hodnotenie je skreslené vplyvom nostalgie, bohužiaľ. Pretože až dnes pri pozeraní som si spomenul na detstvo. Zistil som, že jednotku a trojku som nevidel, ale Levieho kráľa 2 poznám až príliš dobre. Na VHS som si to púšťal skoro stále dookola. Nemám k tomu čo nové povedať ako som povedal v prípade prvej časti. Jednoducho je to dokonalé, pretože síce je príbeh z väčšej časti okopírovaný z prvého dielu, len o generáciu neskôr. Ale všetko je zároveň lepšie. Viac sa mi páčia pesničky, väčšia romantika, lepší súboj medzi dobrom a zlom…. Všetko na mňa funguje lepšie. Vidím, že som veľká výnimka oproti ostatným názorom. Lenže som ovplyvnený nostalgiou a tým, že toto bola jediná časť, ktorú poznám z detstva. Aj tak si myslím, že sa to minimálne deťom bude páčiť rovnako ako jednotka. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tak v mojich očiach sa pokračovanie Lion King nechytá na svojho predchodcu. Nie je to ani len decentné pokračovanie. Zbytočnosť ako delo, no nečudo.... Tvorcovia veru pred touto a po tejto snímke veľa kvalitných animákov nenatočili. Sústredovali sa na pokračovania úspešných animákov. No a tie, rovnako ako v tomto prípade, iba "sprznili" predlohu. Netvrdím, že ide o úplné "videosmeti" No jednotka patrí k tomu najlepšiemu čo animovaný film stvoril, a to si zaslúžilo viac ako toto. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Na prvého levieho kráľa sa pokračovanie ani zďaleka nechytá. Až na jednu pesničku sú všetky ostatné nezaujímavé a nudné. Príbeh strašne náročne odsýpa a silene je do deja tlačené ponaučenie, že aj keď sa narodíte ako lump môžete svoj osud zmeniť. Plusom je že sa tu stretneme s viacerými obľúbenými postavičkami z jednotky. V podstate ide o veľmi priemerné pokračovanie kultovej rozprávky. 50% ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Romeo a Julie po africky. Na rozdíl od jiných zbytečných Disney dvojek, je toto plnohodnotný film, který v ničem nezaostává za prvním Lvím králem. Jistěže to kouzlo novoty už je pryč, ale překrásná animace zůstává, příběh drží tempo a hudba stále na jedničku, i když už to není Zimmer. Lví král je sice jenom jeden, ale je třeba vědět, že existuje i dvojka, která kdyby nestála ve stínu legendy, obstála by stále docela dobře jako jedna z nejlepších Disneyovek. Hodně podceňovaný film, u kterého nikdy nepochopím, proč se mu v Disney nevěnovali od počátku jako velkofilmu s plnou propagací a nechali ho spadnout mezi videofilmy. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Během tohoto filmu spolupracovali Neve Campbell (Kiara) a Lacey Chabert (Vitani) na seriálu Správna pětka (od r. 1994). Namluvení postav však bylo náhodné. Herečky navzájem nevěděly, že budou spolupracovat i na tomto projektu. (newpage)
  • Vitani se původně jmenovala Shetani, a dokonce můžete slyšet, že o ní některé postavy tímto jménem mluví. Shetani znamená ve svahilštiněi "ďábel", což se asi studiu Disney zdálo nevhodné, tak jméno změnili na Vitani, což ve svahilštině, ze které pochází většina jmen postav, nemá žádný význam. (HappySmile)

Reklama

Reklama