Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

uiu 

všechny recenze uživatele

Osobně se mi líbila více dvojka než jednička a to jsem byla ještě malej capart, pro které jsou oba filmy určené, takže myslím, že jen takový názor je platný. Teď už bych se samozřejmě na tuto pohádku nepodívala a pochybuji o její kvalitě, ale když jsem byla malá holka, tak jsem si tu kazetu pouštěla snad denně a do toho jsem sbírala album, kam se lepily obrázky z filmu. Jednička na mě byla moc smutná, dvojka byla více hravá. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Doteď nechápu, co tenkrát Disneyho popadlo, že z miliardového hitu udělal video-film. Nezdálo se mi to vyloženě horší než první díl, jen příliš podobné. Kdybych to viděl jako malej, tak bych z toho byl určitě stejně hotovej jako z prvního dílu, ale takhle musím udělit pouze 60% ()

Reklama

Sosak 

všechny recenze uživatele

Sklouznutí kvality o několik řádů níž v porovnání s prvním dílem. Kdyby tohle byl samostatnej animák, tak ještě budiž, ale vykrádat a stavět na legendárním původním snímku by se nemělo. Navíc takhle už ani nikoho nezaujme prostředí, námět ani postavy, i když pár nových se tam objeví (třeba Kovu ujde). ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tak v mojich očiach sa pokračovanie Lion King nechytá na svojho predchodcu. Nie je to ani len decentné pokračovanie. Zbytočnosť ako delo, no nečudo.... Tvorcovia veru pred touto a po tejto snímke veľa kvalitných animákov nenatočili. Sústredovali sa na pokračovania úspešných animákov. No a tie, rovnako ako v tomto prípade, iba "sprznili" predlohu. Netvrdím, že ide o úplné "videosmeti" No jednotka patrí k tomu najlepšiemu čo animovaný film stvoril, a to si zaslúžilo viac ako toto. ()

patrik1177 

všechny recenze uživatele

Podobne ako Levieho kráľa 1, tak pred zhliadnutím hraného remaku som sa rozhodol znovu si po dlhšej dobe pozrieť aj sequel. Zatiaľčo pôvodný Leví kráľ na mňa s odstupom času veľmi zapôsobil a hodnotenie som zmenil zo 4 na 5*, pri tomto filme je situácia presne opačná, zmenil som zo 4 na 3*. Dôvod je jednoduchý, sequel sa na svojho už dnes legendárneho predchodcu veľmi nechytá. Svojim spôsobom bolo pokračovanie zbytočné, predpokladám ale, že v Disney sa nechceli stať zlatej bane, ktorou Leví kráľ 1 nepochybne bol. Dej je tentokrát inšpirovaný dielom Rómeo a Júlia. Scenár tu nebol ani z ďaleka tak dobre vyšperkovaný ako v prípade prvého filmu, je tu kopec dejových nelogickostí. Stretávame staré známe postavy, samozrejme aj plno nových. No zatiaľčo v 1 bol hlavnou postavou výsostne Simba, tu sú v podstate hlavné postavy 4, pričom všetky dostávajú viac-menej rovnaký priestor (Simba, Kiara, Kovu, Zira). Hudba a piesne na slušnej úrovni. Animácia sa mi zdala byť o niečo horšia, než u prvej časti. Film hodnotím ako taký lepší priemer. 65%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)

Reklama

Reklama