Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 3
USA, (2023–2025), 8 h 32 min (Minutáž: 49–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (147)

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké překvapení roku na seriálovém poli. Tomuto projektu jsem se vyhýbal oklikou a od počátku jsem měl v něj nedůvěru. Víme, jak Netflix zachází z předlohami. Ale nakonec mi to nedalo a pustil si to a nepustilo mě to, než to skončilo. Má to vše, co má a mělo mít. Kouzelný casting, kouzelné lokace, kouzelnou hudbu, kouzelnou akci, kouzelnou výtvarnou stránku, každý nadpis nového dílu má jiný obrázek související s dílem, komiksove vs mango pojetí rozřezání obrazu, kouzelnou fantazii a je věrný předloze. Má to náboj, energii, emoce, hlášky, srdce. Hih, neví m proč, ale Luffi mi moc připomíná Jirku Mádla ala čertík ve Zlatých očích. Potěšil představitel Sweet Toothe v jedné z miniepizod. Trochu mám strach z dalších sérií. Nemám strach o děj, příběh. Ten je dán, a pokud budou tvůrci pokorní jako doposud, tak hurá. Ale.... Herci, představitelé stárnou. Vím, dá se  omlazovat, ale... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svět One Piece je mi zcela cizí a nemám o něm žádné povědomí. Seriál mne nijak nezaujal, je to navzdory jisté brutalitě takové naivní a dětské. Navíc mi připadá, že jsem už podobné scény viděla někde jinde. Z postav mne zaujal jen samuraj. Ostatní mne spíše iritovali, nejvíce asi Monkey D. Luffy, ten mi lezl na nervy přímo ukázkově. Byť ten kluk má fakt boží úsměv. Možná, kdyby mi bylo 12, bych se bavila. Takto jsem se spíše nudila. poctivě jsem vydržela koukat do půlky, pak už jen rychlo jukem a i to bylo až dost. Pořád jsem čekala na nějaký smyslu plný děj, ale ani ťuk. Zjevně nejsem cílová skupina. Za mne trhlá slabota, tak za jednu gumov hvězďuli s odřenýma ušima. ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

'One Piece' anime se svým nekonečným počtem epizod (a jako jedna z velikých a zajetých žánrových značek) se zdál býti nemožným úkolem, ale tohle? Osm epizod. Ok, to by šlo. V prvé řadě to má velice slušný casting, hlavně mě baví, že hlavní postava, Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy), je takový ten naivní švejkovský idiot, co jde do všeho po hlavě, který ale má zápal pro věc a srdce na správném místě, řekl bych, že takoví hrdinové člověku přirostou k srdci nejvíc, protože tohle trollení lidé nikdy plně nechápou, je to jen akt, nebo je to takovej tool? A není v té naivitě něco k ponaučení? Srdce, nad tím nekonečným rozumem, co vám pořád říká a kalkuluje. Co takhle něco opravdového, namísto výhod z rozumu? Co si budete pamatovat víc? Já vím co. Sám v těch botách kráčím. Ale přimělo mě to přemýšlet, že tenhle typ hlavní postavy lidi vždycky strhne, protože tak nějak baví tím, že je sám sebou a tak netřeba ho brát úplně vážně. Je jako všichni ostatní. Je unikátní tím, že je sám sebou, ale taky je to jen člověk, co má sen. I převedení anime vibu do hrané podoby se vcelku vydařilo, až mě to někdy zarazilo... jen občas si člověk řekl, že to působilo přepáleně. Ale v první půlce mě to bavilo víc, s tím jak přibývalo postav. Později se to více zaseklo na klasickém nahánění téhle grupy touhle grupou, takové to klasické pirátské fast and furious, která člověk pamatuje s Jackem Sparrowem, a pokud vás chytí postavy, a řekl bych zde, že je to spíše pro mladší publikum, i přes pár temnějších sekvencí, tak se do tohohle zamiluje. Mě už to tou náladou a zápalem jen spíš šimralo. Ale hlavní znělka a logo vždycky nakopnou k takovému tomu "adventure time!", což je vtipný, ve stejným roce, kdy vychází pátý Indiana Jones s osmdesátilým Fordem, kam se dostáváme v pojmech "dobrodružný". Nicméně, asi ok, i když je to do veliké míry jen další produkt, kde si chce Netflix namastit kapsy víc, než cokoliv jiného. 7/10 ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Nejprve zděšení nad tím, že se Netflix chystá zmrvit mou srdeční záležitost. Po informaci, že si to ohlídá sám autor, opatrný optimismus. Po prvním traileru pobavený úsměv a lehké zaťukání na čelo. Po posledním traileru napjaté očekávání. A světe div se, ono se to opravdu podařilo. Tato adaptace je naprostým zjevením a zároveň výjimkou potvrzující pravidlo o západních adaptacích mangy a anime. Nikdo snad ani nemohl doufat, že se to povede až takto skvěle. Nějaké ty woke mouchy na kráse by se našly, ale co už.  Co se týká naštěstí velice briskně potvrzené 2. série, bude opravdu těžké na tuhle bombu navázat, už jen proto, že bizarností by mělo výrazně přibýt, a to i mezi členy posádky. No, nechme se překvapit, držím palce, ať se to povede. Tenhle seriál si to zaslouží. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

,, I'm gonna be the king of the pirates! " Absolutně nepobírám a musím pozdvihnout do výšin tento kousek! Ačkoliv jsem nikdy původní anime neviděl a Netflix v poslední době neseká zrovna latinu, tak musím naprosto adorovat tomuto seriálu, už do trailerů jsem měl menší hype, že by se tento seriál mohl povést a ihned po první epizodě jsem si to zamiloval a druhá mě už jen utvrdila, sice pak to sjelo trochu z kopce, ale i přes to to byla famózní jízda plná akce, zábavného scénáře, sympatických postav, kdy jsem miloval nejvíce Luffyho a Zora, a zároveň všechny postavy ztvárnili boží herci. Dále seriál vyniká výbornou stylizací a audiovizuálem u, kterého opravdu vrním blahem a dále musím dodat pěkný svět a lóre, který seriál představil takřka na jedničku až mi dal téměř chuť si odehrát znovu Assassin's Creed Black Flag. Tento kus se může pyšnit a říkat si mistrkus, protože já chci už instantně 2. sérii. Ano, Netflix když chce tak dělat seriály umí! Jen se to musí chtít. Já seriál hodnotím kladně jako 9/10 a seriál se může řadit mezi seriály dnešního roku! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Když Zoro (Makkenjú Arata) na ostrově Sixis zapaluje svíčku, používá sirky s nápisem „Beast of Baldimore“ (Příšera z Baldimore). Tato značka odkazuje na svou mangu, konkrétně na dobu po dějovém oblouku Souostroví Sabaody, kdy Franky skončil na ostrově Karakuri, omylem tam sám sebe zapálil, a protože měl na sobě zrovna tygří kožich, mariňáci si ho spletli s ohnivou tygří příšerou. (KaraMikesova)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama