Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 1
USA, (2023–2025), 8 h 32 min (Minutáž: 49–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (147)

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svět One Piece je mi zcela cizí a nemám o něm žádné povědomí. Seriál mne nijak nezaujal, je to navzdory jisté brutalitě takové naivní a dětské. Navíc mi připadá, že jsem už podobné scény viděla někde jinde. Z postav mne zaujal jen samuraj. Ostatní mne spíše iritovali, nejvíce asi Monkey D. Luffy, ten mi lezl na nervy přímo ukázkově. Byť ten kluk má fakt boží úsměv. Možná, kdyby mi bylo 12, bych se bavila. Takto jsem se spíše nudila. poctivě jsem vydržela koukat do půlky, pak už jen rychlo jukem a i to bylo až dost. Pořád jsem čekala na nějaký smyslu plný děj, ale ani ťuk. Zjevně nejsem cílová skupina. Za mne trhlá slabota, tak za jednu gumov hvězďuli s odřenýma ušima. ()

Ydrosten

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu se jen potvrdilo že se na čsfd těžce míjím s většinovým názorem. Po druhém díle nevidím jediný důvod tomu věnovat pozornost. Všichni jsou tu na pěst, nesympatičtí, nebo těžký případy s kartičkou ZTP, neustále se ksichtí, šklebí a chovají jak pětileté děti. Hlavní hrdina se mi zhnusil po asi minutě co se ukázal na obrazovce, ten brejlatej má stopro retardaci od narození, do teď bych nikdy nevěřil že bych mohl cítit averzi vůči zrzkám ale tahle kreatura to dokázala a trojmečák by zřejmě chtěl oskara, jinak si jeho trapnoafektované herectví nedovedu vysvětlit. Pochválit se dá snad jen prostředí a to že to vypadá celkově hezky. Hodnotit to nebudu. Nevím za co hvězdy a odpad tomu nechci dávat. I ta jedna hvězda by nedokázala vyjádřit co si o tom myslím. ()

Reklama

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Nejprve zděšení nad tím, že se Netflix chystá zmrvit mou srdeční záležitost. Po informaci, že si to ohlídá sám autor, opatrný optimismus. Po prvním traileru pobavený úsměv a lehké zaťukání na čelo. Po posledním traileru napjaté očekávání. A světe div se, ono se to opravdu podařilo. Tato adaptace je naprostým zjevením a zároveň výjimkou potvrzující pravidlo o západních adaptacích mangy a anime. Nikdo snad ani nemohl doufat, že se to povede až takto skvěle. Nějaké ty woke mouchy na kráse by se našly, ale co už.  Co se týká naštěstí velice briskně potvrzené 2. série, bude opravdu těžké na tuhle bombu navázat, už jen proto, že bizarností by mělo výrazně přibýt, a to i mezi členy posádky. No, nechme se překvapit, držím palce, ať se to povede. Tenhle seriál si to zaslouží. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle je přímej zásah mokrou treskou mezi oči. Něco, co tu v takovéto podobě ještě nebylo – plnohodnotné zfilmování crazy shounen mangy/anime. (Pravda, už jsme dostali povedeného pseudohistorického Kenšina a trochu zparchantělou adaptaci Kovboje Bebopa, ale to byly výlety do jiných žánrů s jinými typy protagonistů a jasně ukazovaly, jak problematické, až skoro nemožné, je převést ducha kreslené předlohy do hrané podoby). Ale One Piece to dokázalo. Je to až neuvěřitelné. V zlopověstném Netflixu, známém przniteli všech žánrových předloh, zřejmě selhala cenzura, woke kvóty byly dodrženy jen v minimálním, téměř neškodném množství, tvůrce mangy si vydupal právo dohledu nad realizací a fanoušci nejen tohoto, ale i všech podobných superhrdinských shounenů se tak konečně můžou radovat. A vychutnat si všechna ta roztomilá klišé spojená s prototypem nezdolně optimistického, dobrosrdečného a naivního hrdiny, který si společně se svou partou nejlepších kamarádů hodlá splnit svůj sen a přitom z něj sálá tak obrovské nadšení a energie, že mu všechny ty pitomosti žerete i s navijákem. To vše kolem dokola opentlené perfektním castingem, skvělými hereckými výkony, nápaditou režií, atraktivní choreografií soubojů a celkem slušnou výpravou s povedenými trikovými sekvencemi. Drobné chybičky by se sice také našly – některé flashbacky do minulosti vedlejších postav jsou příliš dlouhé, zatímco v ději jsou místy očividně vynucené zkratky nebo výpustky, a dost mě zarazily i občas nepochopitelně civilní kostýmy, ale to jsou celkem vzato nepodstatné skvrnky rzi na jinak zářivé hromadě tohohle dobrodružného zlata. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitná adaptácia hlavne po technickej stránke (kamera, strih a dokonca aj fajn CGI). Áno príbeh sa musel skrátiť, upraviť a dokonca aj pozmeniť, čo ortodoxným fanúšikom môže vadiť, ale pre nováčikov skvelé privítanie do tohto šialeného anime/manga sveta. Som zvedavý a teším sa na druhú sériu, a veľmi som rád, že aj vďaka tomuto seriálu množstvo ľudí spozná čaro anime/mangy... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Při souboji na mariňácké základně s místním velitelem Sekerníkem Morganem (Langley Kirkwood) udělá Zoro (Makkenjú Arata) trik, při kterém se stane chyba s rekvizitou a dotyčná pochva s mečem se zkřiví. (CarnTheNunya)
  • Na jedné zdi je vidět plakát, který říká, že jedna herečka tragicky zemřela na jevišti. Její jméno je Victoria Cindry, což je nemrtvá společnice doktora Hogbacka z Thriller Barku, která se prvně objevila v kapitole 446. (KaraMikesova)
  • V této epizodě se objeví první openingová znělka původního anime seriálu One Piece z roku 1999 s názvem „We Are“ v upravené orchestrální verzi. (KCM)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama