Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 3
USA, (2023–2025), 8 h 32 min (Minutáž: 49–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Recenze uživatele MrMartinTm k tomuto seriálu (2)

One Piece (2023) 

O One Piece jsem slyšel nejrůznější zvěsti, tunu chvály a spoustu řečí o tom, jak boží to je. Nikdy jsem se do tohoto světa ale nepustil, hlavně kvůli tomu, že se mi úplně nechce číst mangu se stovkami kapitol nebo nakoukávat anime, které má přes 1000 dílů. Proto byla pro mě Netflixovská adaptace s osmi epizodkami takové krásné zjevení a upřímně, tenhle seriál je prostě výborný. Na začátek musím zmínit samotný svět a postavy v něm. Svět One Piece je tak hrozně příjemný, zajímavý, je v něm spousta kreativity a fantazie a seriál si i krásně zachovává ten goofy pocit, který jsem i já vypozoroval z těch několika scén, co jsem z anime viděl. Postavy jsou fantasticky napsané a mají naprosto božský herecký casting, ať už hlavní pětka (hlavně představitel Luffyho je neskutečný), tak vedlejší postavy. V podstatě jediné, s čím nejsem spokojen, tak je občasná kvalita efektů a taky to, že je to sem tam až příliš dlouhé a natáhnuté. To ale nic nemění na tom, že tenhle seriál je boží. Ať už máte rádi anime nebo ho nesnášíte, ať už znáte One Piece nebo jste o něm nikdy neslyšeli, na tenhle seriál se podívejte a dejte mu šanci. Je to hrozně příjemná, hrozně svěží, nápaditá a neskutečně zábavná show. Nemůžu se dočkat druhé řady. 9/10 ()

Romance Dawn (2023) (S01E01) 

Pilotní díl hrané adaptace One Piecu vlastně naprosto skvěle představuje celý tenhle potrhlý svět a navíc se mu krásně podařilo předělat alespoň dle mého poměrně nezáživný úvod anime/mangy do vlastně hrozně fajn začátku. Celý úvod s Goldem Rogerem, představení Luffyho, jeho setkání s Kobym a potyčka s Alvidou, tahle celá pasáž působí jako nějaké potrhlé ztřeštěné fantasy a já to naprosto žeru. Taky neskutečně cením to, že flashback na Luffyho dětství je rozkouskován skrz epizodu, což mnohem víc prospívá tempu a na formát seriálu se to hodí víc, než kdyby to bylo jako v manze jedna dlouhá samostatná pasáž. Jakmile se ale děj přesune Shells Townu, nastává ten moment, kdy jsem si tenhle seriál zamiloval. Celá zápletka s mapou ke Grand Line a Morganem, postupné setkání a vzájemná interakce Luffyho, Nami a Zora, to všechno působí tak hrozně skvěle, je to naprosto parádně napsané a tuhle základní trojku jsem si okamžitě zamiloval. A ano, Iñaki jako Luffy je bez debat naprosto perfektní casting. A navíc, oproti manze, kde je celá tahle pasáž za mě celkem slabá, je to mnohem propracovanější a zajímavější, nejen díky zapojení Nami a mapy do děje už nyní. Akční pasáže jsou taky boží, ať už zábavná a hravá bitka s Alvidou, Zoro vs Sedmička nebo finální souboj s Morganem. A jo, závěrečný teasing na Garpa (u kterýho beru jako naprosto bravurní a skvěle provedený tah, že ho do děje zakomponovali už nyní) a hlavně na Buggyho je naprosto božský. 8,5/10 ()

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama