Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (444)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých jednoduchších dielov, keďže väčšina problémov sa rieši výbuchom, vrátane neviditeľnosti lode na radaroch (takticky umiestnený granát na jej palube spôsobí, že ju zrazu zachytia) a časovanej bomby (nevieme ju deaktivovať, tak k nej priložme rozbušku). Ale potešilo ma, že James mal konečne Bond Girls vo svojom veku. Možno aj preto chémia medzi nimi fungovala. Napokon samotný námet o ovládaní spravodajstva vďaka zavineniu reportážnych udalostí, čo následne zaistí exkluzivitu, je pre mňa najväčšou prednosťou filmu. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

JB18: Tady se to nejvíc zvrtlo. Vše, co jsem obdivoval na mém nejoblíbenějším hrdinovi je kompletně pryč. Fuč. Už před kulkama neutíká, ale běží jim naproti. Ženy jemně a šarmantně nesvádí, ale jenom š*ká. Příběh se nevyvíjí, ale frčí jede a to jednorázově bez jakého koli vývoje, oddechu, dramatu nebo čehokoli, jak tomu bylo za Conneryho. Bondovská atmosféra nulová. Pravda akční scény jsou skvělé, nápadité. Ale dřív bylo zajímavé sledovat co, jak a kdy Bond udělá nikoli tady. Z Bonda udělali frajera, kterej (se mi zdá) to bere všechno na lehkou váhu, laxně. Je znát předem určitá jasnost jeho nesmrtelnosti. Ač už stojí proti jakékoli hrozbě smrti, tak ho to nechá absolutně chladným. Hodí otočku, uhne spršce kulek ( i těm protivníkovým) a šupajdí si to pro skleničku s martiny. S ničím a snikým nemá problém. Nikdo totiž není silnější, rychlejší, šikovnější apod. Naopak všichni mají dokonalé vlastnosti prvotřídních zabijáků: slabí, většinou střelci slepci, hlavně hloupí, špatní řidiči. Jako bondovka je to chabý a já to hodnotím jako bondovku, ne jako akční film ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už v tomto díle Bond ukazuje, kam vede jeho nová éra s Piercem Brosnanem. Nesmrtelný elegán, který má vždy v rukávě drobnost, kterou změní chod dějin, je už příliš nad věcí. Technologie přichází Bondovi nejen pomáhat, ale taky se ho snaží táhnout dopředu a to je podle mě chyba. Alespoň něco málo "ze staré školy" by v Bondovi mělo zůstat jako odkaz nebo za chvíli poletíme opět do vesmíru ... Bond přestává být tím mužem, kterému fandím a těším se, kterou z žen dostane do postele tentokrát a jak krásně bude natočené její tělo v jemném romantickém světle. Přesto není Zítřek nikdy neumírá špatná bondovka, jen neustále klesání s kvalitou a zvyšování počtu technologických vychytávek skoro až absurdního smyslu těmto filmům škodá. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V druhé bondovce s Piercem Brosnanem (ano, dělme bondovky podle jména hlavního představitele) byl nejlepším elementem (možná paradoxně) herec Jonathan Pryce a je velkou škodou, že jej režisér a scenárista nenechali učinit největším padouchem série. Měl opravdu našlápnuto, ale pak se začal chovat jako debil (pro slabší povahy: slon v porcelánu). Ani jeho motiv nebyl nějak zajímavý. Ale tak, beru to. Beru, že představoval pátou velmoc a chtěl do toho taky něco říct, když už tedy skončila ta Studená válka. Tahle bondovka, kdy padouch byl mediální magnát, by byla možná spíš zajímavější jako ryze špionážní film, než vysloveně akční. Notabene když mají tvůrci v rukávu jen jedno eso a tím je jakási neviditelná loď. To zas tak kulervoucí nebylo. Upřímně. Druhou věcí, kterou je třeba pochválit, je Bond girl Michelle Yeoh. Tím, že submisivně nepadla robocopovi k nohám a v duchu čínského socialismu ho i klidně nechala ve štychu, mi byla velmi sympatická. Navíc umí kung-fu. Taková "vlastnost" se na Bond girl musí ocenit. Tempo je kolísavé, hlášky jsem zaznamenal jen dvě. A mnoho dalších filmových nešvarů. Čtyři hvězdy jen proto, že je to prostě značka BOND, ale také pro pár menších akciček, jako je třeba roztrhnutí obřího billboardu nebo BMW motorka a v neposlední řadě roztomile komického Bonda, když byl konfrontován s vymoženostmi čínské agentky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na rovinu môžem povedať, že zo série Brosnanoviek je "Tomorrow Never Dies" asi mojou najobľúbenejšou. Nemôžem povedať, že by vo filme neboli určité nezmysly a nelogické momentky a plus tá kopa product placementu (čím to, že zloduchovia v Bond sérii skoro vždy majú Range Rovery? To auto asi netreba nikdy kupovať.). Kritika mediálneho sveta je ale spracovaná veľmi dobre, tento film má podľa mňa absolútne najlepší spád, zo všetkých Bondoviek, čo som videl odkedy som začal pozerať Moorovky a perfektne utečie, že sa človek nenudí. To je asi najsilnejšou stránkou. Jeho novú činsku Bond-girl tuto oceňujem a užil som si jej sledovanie. Dokonca sú aj veľmi dobrí parťáci. Film ma osobne veľmi bavil. Negatíva sú niektoré nelogické momenty. Ako napríklad, že sa nedokážu vlámať Bondovi do auta cez jeho systém a rozbiť sklá, no keď sa auto naštartuje a začnú po ňom strieľať, je všetko úplne inak... plus Bond jazdí iba v BMW a veľmi okatý product placement všade okolo. Skladbu k tomuto filmu si nejako výrazne už ani nepamätám. Nemôžem povedať, že ide o technicky dobre spracovaný film a rozhodne je tu veľa vecí, ktoré by sa dali zlepšiť. Rovnako ani zloduchovia nepatria k najlepším, no na druhú stranu ma aspoň nijako neiritovali. Z Brosnanoviek pre mňa najlepším filmom, nakoľko zvyšné dva ... rozoberiem to tam ... ma už absolútne nebrali a ten spád tohto filmu je oveľa lepší, než mnoho jeho predchodcov. Hodnotenie: B ()

Galerie (172)

Zajímavosti (60)

  • Názov filmu sa objaví až v 10. minúte. (ČSFD)
  • V závěru boje je čínská agentka Wai Lin (Michelle Yeoh), svázaná řetězem, shozena do vody a Bond (Pierce Brosnan) pokračuje v boji, zatímco Lin bezmocně visí. Nakonec Bond skočí do vody za ní, načež lod exploduje a je zničena. Nicméně je vidět, že agentka i nadále visí... byť vlastně nemá na čem. (pjotri)
  • Poznávacia značka Bondovho (Pierce Brosnan) vozu BMW 750i je BMT-214-4, čo sa takmer nelíši od značky jeho Aston Martinu z Goldfingera (1964), ktorá bola BMT-214-A. (ash99)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama