Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (158)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komorní, minimalistická, chytrá a skvěle zahraná mafiánská konverzačka, které nechybí napětí a dokonce i slušně vymyšlené zvraty. Příjemné překvapení, které se ničím zbytečně nezdržuje a diváka, který nutně nepotřebuje akc,i baví a ukazuje, že stále může vzniknout film, který si vystačí s málem ale přinese mnohem více, než kdejaký blockbuster. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

V jistý moment jsem si myslel, že The outfit docela ztrácel dech a už mě nemůže ničím překvapit, ale to jsem se mýlil. Film na mě působil spíše jako divadelní hra, ve které si tvůrci velmi dobře pohráli (díky pár zvratům) s divákem. Rylance už tradičně super výkon - více takových originálních filmů prosím - 75%. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Uzas sledovat, s akou dokonalostou vie Mark Rylance zahrat na prvy pohlad stoicky nevyraznych podivinov a pritom z neho "citit" Royal Academy of Dramatic Art v Londyne uplne autenticky. Pan herec. Film sa mi pacil, ziadna nuda, hoci je to komornejsie, ako by sa mohlo zdat. Cely cas sme v jednom krajcirstve a susediacej dielni, menia sa len osoby na scene. Stoji to na vybornych dialogoch, ocakavaniach a budovani napatia. Slecna trosku rusila, avsak inak sa jedna o cistokrvnu staru skolu s vybornou kamerou a uz spominanym dokonalym "Anglanom" Markom Rylance-om. Odporucam. 80% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "The Outfit" bol konečne filmom podľa môjho gusta. Niečo takéto som už asi potreboval vidieť, lebo som posledné mesiace akosi začal o sledovanie filmov postupne strácať záujem. A nie, že by som videl veľké množstvo zlých filmov, skôr som mal pocit, že väčšina z nich končila niekde v oblasti priemeru alebo jemného nadpriemeru a podobne. Toto je však skutočne skvele spracovaný, kvalitne natočený a dobre napísaný film. Pôsobí to miestami skoro až ako divadelná hra, to napätie v jednotlivých scénkach skvele eskaluje a bol som veľmi zvedavý kam to na konci dospeje. Veľmi mi to dokonca pripomenulo atmosférou iný film, ktorý bol spracovaný v podobnom štýle a to "Bad Times At The El Royale". Čisto z pohľadu atmosféry majú oba filmy veľmi blízko. Na druhú stranu som mal ale pocit, že tu bolo ešte okrem toho aj skvelé tempo a dokázal tak na menšom priestore vykúzliť rovnakú dávku zábavy a napätia. A keď do toho dáme Marka Rylancea, Zoey Deutch a Johnnyho Flynna, je tu o kúzlo postarané. Ja som si to užíval na kompletku. Film, ako sa patrí a musím ho aj patrične oceniť. Okrem toho s pár zaujímavými prekvapeniami v rukáve. Hodnotenie: A ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená komorní retro gangsterka? Čekal jsem pecku, ale dostal jsem ještě mnohem víc. The Outfit je extrémně napínavá a perfektně napsaná až divadelní konverzačka. Hlavního protagonistu sice odhalíte brzo, avšak další nitky příběhu jsou velice dobře zapleteny, takže to zas tak náročného diváka nezamrzí. Výkon Marka Rylance je fenomenální a moje oblíbenkyně Zoey Deutch také nezklamala. Snímek často připomíná dílnu Tarantina/Ritchieho, ale přesto si Graham Moore očividně drží svůj rukopis a vychází mu to parádně. Stopáž je příjemná a konec je taky bomba, takže celkově nemám jedinou výtku. Po dlouhé době čistých 5*. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)
  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)

Reklama

Reklama