Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "The Outfit" bol konečne filmom podľa môjho gusta. Niečo takéto som už asi potreboval vidieť, lebo som posledné mesiace akosi začal o sledovanie filmov postupne strácať záujem. A nie, že by som videl veľké množstvo zlých filmov, skôr som mal pocit, že väčšina z nich končila niekde v oblasti priemeru alebo jemného nadpriemeru a podobne. Toto je však skutočne skvele spracovaný, kvalitne natočený a dobre napísaný film. Pôsobí to miestami skoro až ako divadelná hra, to napätie v jednotlivých scénkach skvele eskaluje a bol som veľmi zvedavý kam to na konci dospeje. Veľmi mi to dokonca pripomenulo atmosférou iný film, ktorý bol spracovaný v podobnom štýle a to "Bad Times At The El Royale". Čisto z pohľadu atmosféry majú oba filmy veľmi blízko. Na druhú stranu som mal ale pocit, že tu bolo ešte okrem toho aj skvelé tempo a dokázal tak na menšom priestore vykúzliť rovnakú dávku zábavy a napätia. A keď do toho dáme Marka Rylancea, Zoey Deutch a Johnnyho Flynna, je tu o kúzlo postarané. Ja som si to užíval na kompletku. Film, ako sa patrí a musím ho aj patrične oceniť. Okrem toho s pár zaujímavými prekvapeniami v rukáve. Hodnotenie: A ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pro Grahama Moora je The Outfit režijní prvotinou a určitě je zde od čeho se odpíchnout. Bohužel je tahle komorní gangsterka z prostřední jednoho krejčovského salonu takovým podivným zážitkem. Nápad to určitě není špatný. Mark Rylance v hlavní roli je také řádným tahounem, ale zbytek hereckého obsazení nestojí za nic. V ruku v ruce s tím jdou bohužel podivné motivace a chování jednotlivých aktérů. S přibývajícím časem se tak z toho stává stále větší nepořádek. Čekal jsem ani něco trochu ambicioznějšího a více vypointovaného. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento nenápadný skromný filmik s feelingom divadelnej hry mi vyčaril veľký úsmev na tvári. Originálna gangsterská zápletka graduje každou minútou, malé zvraty striedajú tie geniálne načasované a divák sa ani minútu nenudí, pretože každý vo filme skrýva nejaké tajomstvo a nikto nie je tým, kým sa na prvý pohľad zdá. Napriek komornej atmosfére je film plný napätia, aj keď sa odohráva v jednom malom krajčírstve. Do pozornosti dávam najmä strih a kameru, pretože daná scéna je využitá absolútne dokonale. Takto sa to ma robiť do psej... 80%. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nádhernej film, který už se dneska tolik nevidí. Za prvé tohle období bylo krásný, co se týče módy, architektury, designu atd., takže výprava přímo nabádala k tomu to vyladit do posledního detailu. A taky, že jo. Navíc, za druhé, se téměř celej film odehrává v tom jednom krejčovství, takže relativně malej prostor se dá přímo vyšperkovat. Obecně mám tyhle minimialistický filmy moc rád, tady to působilo chvílema jako divadelní hra (a jako námět si to umím víc než představit!), která je víc konverzační, takže to někomu nemusí vyhovovat. Není to žádná akční řezničina, ale tenhle styl tomu sluší. Zvratů je možná až moc, ale taky přijde v průběhu několik nečekaných situací a já jsem byl při sledování fakt spokojenej. Něco málo tomu chybí, aby to dosáhlo na TOP filmy "tarantinovskýho" ražení z počátků jeho tvorby, ale přesto si myslím, že si to zalouží určitě vyšší hodnocení, než se tady momentálně ukazuje. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Režisérsky debut ako hrom. Milujem keď sa z neznámeho filmu, ktorý videlo len málo ľudí a do ktorého idem takpovediac naslepo vykľuje takáto pecka, ktorá je mi ušitá na mieru podobne ako obleky ktoré šije Mark Rylance vo filme.Páčilo sa mi vlastne všetko. Navodenie dobovej atmosféry a jej prenesenie na diváka, technická stránka,napätie (aj napriek tomu že sa skoro nepohneme z jednej miestnosti film dokáže vytvoriť poriadne dusnú atmosféru ktorú môže závidieť aj množstvo hollywoodskych trilerov) či chirurgicky presné herecké obsadenie (výborný a presvedčivý Mark Rylance v hlavnej úlohe fungujúci v oboch rovinách svojej postavy, gangsterský boss Simon Russell Beale či na prvý pohľad naivná no v skutočnosti vypočítavá asistentka Zoey Deutch). Okrem spomínanej retro dobovej atmosféry a výborných hercov dokáže Outfit zaujať aj scenárom- dobre napísanými dialógmi a dejovými zvratmi. Je pravda, že v závere tých dejových prekvapení a twistov bolo možno až priveľa, no osobne mi to nevadilo keďže žiadny z nich som neregistroval ako samoúčelný a každý z nich dával logiku podobne ako dej ako celok. A navyše mlujem keď sa režisér(scenárista) s divákom takto zahráva až do poslednej sekundy filmu. Že sa Outfitu neujala žiadna streamovacia platforma či kino mi je záhadou... Poctivá old schoolová konverzačná gangsterka, aké sa dnes už točia len vzácne a ukážka že aj z mála (pár postáv, jedna miestnosť) sa dá spraviť veľa. 5* a 90% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)
  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)

Reklama

Reklama