Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (117)

Olík 

všechny recenze uživatele

Se zombíky a různými viry se nám poslední dobou roztrhl pomyslný pytel. Asie v tom samozřejmě jede taky a tím nemyslím, to že svým dětem do školy jako svačinu připravují netopýří sendviče. Řemeslně precizní středoškolský apokalypsojd s očividně celosvětovým úspěchem, ale dnes je seriálů jako „vlastenců“ na sociálních sítích a tak to chce víc, než jen ukřičené přebíhání z jedné místnosti do druhé. Zbytečně moc epizod, což se odráží na tempu. Postavy taky žádní velcí sympaťáci, navíc dělající až moc přešlapů. Takže se snažíme přežít, lezeme z učebny do učebny a umíráme a snad moc neprozradím, když přidám, že někteří i přežíváme. No a o čem bude druhá řada? Vlastně si ani nejsem jist, jestli mne to zajímá. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technická stránka je perfektná. Akcie je neúrekom, je pekne vynaliezavá pestrá a riadne krvavá. A ani nechutnými gore efektami sa nešetrí. Ale mimo akcie ma to vôbec nebavilo. Postavy sú až na pár výnimiek natoľko nevýrazné, že sa mi po dlhšej dobe všetci tí Kórejci plietli. No a tých pár výraznejších postáv bolo natoľko otravných, že som im prial bolestivú smrť. Boli tam aj snahy o nejaký sociálny presah, ale to podľa mňa tentoraz vôbec nefungovalo. Po troch dieloch som to zabalil. Pripadalo mi to strašne naťahované a nijak extra sa to nevyvíjalo. Fanúšikovia bezmyšlienkovej akcie si ale prídu na svoje. 4/10. ()

Reklama

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Ide rozhodne o zaujímavý počin na motív High School of the Dead, ktorý sa mi páčil o trošku viac. Hlavne preto, že netrebalo spod televízora po každom diely vylievať za dve vedrá nazbieraných slzičiek od každej z postáv. Tu sa kvôli týmto nevyhnutným melodramatickým scénam pekne natiahla aj stopáž každého dielu. Okrem tohto mi dosť prekážala aj občasná prítomnosť nasilu vložených rádoby-vtipných, zavádzajúcich, či v zopár prípadoch dokonca až vyslovene hlúpych scénok. Inak som to ale dopozeral bez ujmy (pár-krát si pokrútiť hlavou nezaškodí) a ako celok teda hodnotím 3/5. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zombie seriál vůbec a celkově jeden z nejlepších zombie počinů na poli kinematografie, byť ne dokonalý. Na první pohled únavně dlouhá stopáž je překvapivě napěchovaná akcí a brutalitou, které za celých 12 dílů ne a ne dojít dech, což je opravdu úctyhodné. Vše navíc vyzdvihují i sympatické postavy, kterých je požehnaně a dění mezi nimi plynule přeskakuje, ač samozřejmě parta studentů je před kamerou nejvíce. Spolu s tím je nutno pochválit i fakt, že postavy umírají jak na běžícím páse a je tak poměrně těžko předvídat, kdo přežije a kdo nikoliv až do samotného závěru. Nicméně otravné jsou někdy stupidní dialogy nepřiměřené situaci, naprosto zbytečné a lacině působící flashbacky, které z diváka dělají pitomce, a v neposlední řadě i občas zbytečné natahování stopáže neustálou akcí, která vlastně děj nikam neposunuje. Ve výsledku jsem ale spokojen a doufám, že zdejší obsazení uvidím v dalších výrazných rolích. Minimálně Ji-hoo Park a Yi-hyeon Jo bylo radost sledovat. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

... a kdyby to mělo 8 dílů po 45 minutách, mohla to být parádní zombie jízda za plný počet, jenže Korejci řekli née a tak tu máme parádní rozjezd, který v polovině ztratí dech a přešlapuje na místě. Závěr sice uspokojí, ale našlápnuto to mělo do jiných výšin. Ale určitě větší spokojenost než s nedávným Hellbound (Peklo). 7/10 ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

  • V seriáli sa opakovane odkazuje na populárny kórejský zombie film Vlak do Pusanu (2016). (mivr)
  • Škola nese název Hyosan High School a ve skutečnosti neexistuje. Budova byla postavena pouze pro seriál. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama