Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tvrdil jsem před filmem, že jakákoli kombinace dvou hlavních představitelů by mě do filmu nedonutila, ale Fraser/Buscemi/Sandler spolu v kapele, to už musí stát za to, no ne? No jo! Mám blíž k jinému hudebnímu žánru, ale o co, že tenhle film nebyl o rocku, ale o hudbě obecně. Stejně jako to byla ujetá uvěřitelná komedie, byl to i film o hudebním průmyslu, hudebnících a fanoušcích hudby. I když teď koukám na stopáž, vlastně to ani nebylo tak dlouhé, ale přesto se to dalo krapet osekat, oželit pět minut a bylo by to žůžo. Za to ale celou hvězdu nestrhnu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pobláznené, ale bavilo ma to. Mám rád rockovú i metalovú muziku, preto mám k takýmto komédiám automaticky bližšie. Film je zaujímavý skôr z pohľadu, že nevieme, kam to bude smerovať a čoho sú naši pošahaní hrdinovia schopní. Samozrejme humoru mohlo byť viac, to vždy môže, ale privítal by som o niečo nadupanejší hudobný doprovod, už keď sme pri rockeroch...Tak berme plastové zbrane a ideme na to. Davy budú šalieť. "Kurva, tak zahraješ tú našu skladbu alebo nie?" Raperi, funkisti, soulisti, popisti, džezisti, či techno háveď nech si odráta ľubovoľný počet hviezd...80%. ()

Reklama

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

Jedna neprávom odsudzovaná komédia z prvej polovice 90. rokov. Ústredná trojica je bohovská, najmä Steve Buscemi ako vlasatý, drsný a hláškujúci metlák. Príbeh o neúspešnej rockovej kapele, ktorá sa chce presadiť za každú cenu, aj keby mala ísť do basy ma vie pobaviť hocikedy. Hmm, je na čase vytiahnúť z archívu starú VHS kazetu s týmto filmom. :) P.S.: Nina Siemaszko tu vyzerá obzvlášť dobre :P ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl na tomto filmu v kině v roce 1994, měl jsem tedy o 17 let méně, tedy 20. Z důvodu věku a určité nedospělosti bych v té době dal filmu možná i čtyři hvězdy. Jenže jsem na tento film zapomněl a podíval jsem se na něj znovu - po právě těch sedmnácti letech. A hle, zjistil jsem, že je to vlastně neskutečná ptákovina, u které jsem se prakticky ani nezasmál. Tím víc mě překvapilo nadupané herecké obsazení. Ve svých dvaceti jsem tyto (dnes už prakticky slavné) herce ani neznal. A proto jsem nemile překvapen, že z této celkem trapárny neudělali něco víc. Herecký a invenční potenciál na to určitě byl. Místo toho jsem byl nucen sledovat bezduchou hudební komedii bez hudby. ()

klapqua 

všechny recenze uživatele

Milujem Lone Rangers a ich Degenerated! Pamätám si ako som to jak malá holka pracne zháňala a následne sa toho nevedela dopočúvať! Na rocku som rástla a stále je mi srdcu v podstate najbližší, z toho dôvodu tento film asi hodnotím trochu inak! :) Vždy sa pri tom pobavím a vždy nadávam jak pes, že naše dnešné posraté rádia ani len netušia čo je dobrá muzika... A tak ich už roky radšej ani nezapínam. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Během úvodní scény se v budově Palatine Records objeví na zdi fotka Lemmyho Kilmistera. Lemmy se později ve snímku sám objeví. (liquido26)
  • Baskytarista Lone Rangers, Rex, byl pojmenován po Rexi Brownovi z Panthery. (liquido26)
  • Hit "Degenerated" od skupiny Lone Rangers je ve skutečnosti písnička od punk-metalové skupiny Reagan Youth. (liquido26)

Reklama

Reklama