Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Stejně tak jako se nedávno vzpomínalo na přátelé, tak teď se vzpomínalo na Harryho Pottera. Nepatřím mezi skalní fanoušky, kteří mají přečtené knihy a mají doma šálu nebelvíru, ale přesto jsem si taky rád zavzpomínal. Měl jsem to štěstí, že jsem prakticky patřil ke generaci, která byla ve stejném věku jako hlavní postava této kouzelnické ságy (v den kino premiéry jsem měl měsíc do 12tých narozenin). Velký palec nahoru dávám JK Rowlingové za to, že tehdy nenásilně přivedla jednu generací (ke zdánlivě mrtvému) čtení knih. U pár věci jsem se zasmál a přiznám se, že ukápla i nějaká slza z nostalgie a souhlasím s tvrzením hlavních postav, že vypadají mnohem lépe v porovnání s vyobrazením postav v závěru posledního filmu. Spokojenost a 75%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemný návrat do Bradavic, kde člověk poznal hlavní aktéry trošku více z té lidské stránky. Především je to takové vzájemné plácání se po zádech, ale zazní zde i několik zajímavostí, takže já jsem byl veskrze spokojen. Zejména se mi líbila část kolem castingu a výběru ústředních postav, které se pro své role vyloženě narodily. Docela mi sedlo i to, jak je dokument koncipován do jednotlivých kapitol, které jsou krásně chronologicky. Harry Potter je mimořádné dílo, které ve světě nemá příliš srovnatelné konkurence. Knihy jsem nečetl, ale s filmy jsem vyrůstal. [70 %] ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádným “potterheadem” a už vůbec netrpím ovčí nemocí mermomocně sledovat každým rokem celou HP ságu pěkně od plenek až do finále. Jsem ale z dětí, co vyrůstaly v době, kdy vznikala tahle série a jisté citové pouto k ní díky tomu chovám. Možnost zavzpomínat si formou tohoto dokumentu na dětství strávené společně s hrdiny nejslavnějšího kouzelnického filmu se na Nový rok opravdu hodila. Na dokumentární koncepty filmů o filmu příliš nekoukám, tohle jsem si ale nemohl nechat ujít. [viděno na HBO GO 1.1.2022] ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Po Friends přichází další nostalgický návrat do oblíbeného světa. Tleskám HBO, že něco takového vytváří. Je to prostě super. Dvacáté výročí je potřeba pořádně oslavit a téměř dvouhodinové vzpomínaní je krásnou tečkou za tím naším případem. Já tuhle sérii můžu, s knížkami a filmy jsem taktéž vyrůstal a filmy ve mne určitě nechali svůj otisk. Dokument je zpracován citlivě, kvalitně a velmi se u něj pobavíte. Vidět znovu tyhle všechny herce pospolu prostě stojí za to. Ten Bradavický feeling to má. Narozdíl od Fantastických zvířat. Přemýšlím jaké další setkání by se mi líbilo zpracovat... (80 %) ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Uznávám, pro Harryho jsem měl vždy slabost. Je to série, které dokáži odpustit všechny nedokonalosti, nepřesnosti a odchylky od knih. Prostě ji miluji. A stejně to mám i s tímto dokumentem. Uvítal bych ho klidně o půl hodinky delší, ale ta vlna nostalgie je neskutečná. K Rowlingové se vyjadřovat nebudu, ale i přes všechny spory si myslím, že tady svůj adekvátní (i když archivní) prostor dostala. Až se bude točit dokument o knihách (ne o filmové sérii) budu její absenci řešit více. Jen škoda, že svět s takovým potenciálem se daří pohřbívat prostřednictvím sterilních a vnitřně se popírajících Fantastických zvířat (jejichž první díl mám ještě docela rád). Protože existuje spousta skvělých příběhů, která by stála za to vyprávět. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení velké části dokumentu probíhalo v původních filmových kulisách, které jsou nyní součástí exkurze (Harry Potter Studio Tour), jež byla otevřena veřejnosti v roce 2012 v leavesdenských filmových ateliérech. (HellFire)
  • V jednom záběru vidíme vedle sebe sedět Jamese Phelpse a Olivera Phelpse. Tvůrci dokumentu jim však v popisku prohodili jména. Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)

Reklama

Reklama