Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

I když byla grafika celkem dobře zpracovaná, nemohl sem se vžít do filmu, kvůli stále velkým rozdílům mezi poč. grafikou a skutečností, ale v tom se asi nikdy nedosáhne bezchybnosti. Začátek sem vůbec nepochopil, možná proto, že sem neviděl předchozí díly, jestli nějaké byly, každopádně z bioéterického laseru a duchovních vln sem nebyl chytrej. Nejdivnější ale bylo, že příšery mohly procházet zdmi a věcmi vůbec, ale kulky a rakety je zasáhly -> ?. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce bych mohl filmu vytknout snad jen to, že postavy své role silně přehrávají. Když se rozčílí připadá vám, že se každou chvílí rozpadnou, jak se třesou. jinak je grafika úchvatná (duchové jsou geniální až do posledních dvaceti minut, když si autoři moc dobře neporadili s rostoucím duchem). Skvěle udělané je především odebírání duší lidem. Pokud bych měl film hodnotit jen příběhově asi bych musel autory ukamenovat. Tolik patosu jsem v jednom filmu snad ještě neviděl. Jeden padouch, co ho na chvilku (asi deset vteřin když říká "co jsem to udělal" a pak když si míří pistolí na hlavu) přepadne záchvat svědomí, parta hrdiných žoldáků, kteří zůstanou na základně plné vraždících monster aby neohrozili své kolegy při záchrané akci, doktor tak doktorský, že chápe molekulovou fyziku, ale nosí boty na suchý zip, protože si neumí zavázat tkaničku a pak samozřejmě ona monstra, která jsou v podstatě nevinná a hledají klid svých duší (přitom berou dušem jiným) a nakonec Aki, která je kupodivu tou poslední esencí. Kdo by to čekal?Přesto si mě film získal některými pěknými chvilkami, zpracováním duchů a scéneriemi, souboji, ani interiéry nebyly zas tak špatné. ()

Reklama

majxik 

všechny recenze uživatele

Obsahem sice né až tak ůžasný film, tam bych ho řadil do lehkého průměru. Na druhou stranu vizualní a zvuková stranka je velmi povedená a zachraňuje celý snímek od lehce nadprůměrných a dokáže ho dostat do nadprůměrných filmů. Takže moje doporučení, koukněte se na to pokuď máte rádi anime nebo sci-fi, nejspéše se vám bude líbit, u ostatních to už tak žhavé být nemusí. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na film podíval znovu s odstupem několika let, už mě nebavil tolik jako tenkrát. Audiovizuální zpracování je pořád úžasné, ale už mě neohromí natolik, abych opomenul ani ne tak na chabější děj, jako spíš na místy opravdu dementní dialogy, které jsou o to výraznější, oč se dabéři postav méně snaží. Klišé střídá klišé, i když co taky čekat od Japonců, když jsem nikdy nebyl fanouškem hentai / animé nebo co z toho vlastně jsou ty jejich komiksy, který ještě nejsou klasifikovaný jako porno :) 55% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade technický je to dosť,dosť dobré.Celé to sci-fi bolo vlastne dosť dobré ,rovnako ako aj prostredie filmu a akčné scény.To prostredie filmu sa mi páčilo asi najviac.Jediný mínus tohoto filmu je ,že ma moc nezaujal. Neviem ale čím to je. Škoda, niečo mu chýbalo, ale technicky je to parádne. 70% - 3* ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • V štúdiách Square Pictures Hawaiian Diamond Head sa predhrávali pohybové scény - ľudia oblečení do priliehavých čiernych kostýmov s 37 reflexnými značkami simulovali skutočné pohyby, ktoré snímalo 16 špeciálnych kamier prepojených s obrazovkami počítačov. Tieto nahrávky boli potom spracované v štúdiu Square centre Honolulu, kde programátori stvorili typy 3D postáv, ktoré by mohli byť neskôr použité na animáciu CGI "hercov". (Greenpeacak)
  • Pôvodný rozpočet filmu mal byť 70 miliónov dolárov, avšak vznikli ohromné náklady pri zachovaní platov zamestnancov a tak sa rozpočet vyšplhal na 137 miliónov dolárov. (Greenpeacak)
  • Celá produkce filmu trvala 4 roky. Když už se natáčely poslední záběry a scény, musely být některé ze scén, jež byly vytvořeny jako první předělány, jelikož technologie za tu dobu tak pokročila, že vedle novějších scén vypadaly zastarale. Také software, jenž se používal při výrobě byl vylepšen a dovoloval tak lepší a detailnější záběry. (Caszidy)

Reklama

Reklama