Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Tak. Viděl jsem tenhle film až dlouhých 6 let od vzniku, ale musím říct, že na kráse mu to neubralo. Počítačovou animaci mám rád, avšak toto... To předčilo veškeré mé očekávání! Ne že by byla grafika kdo ví jak dokonalá, to ne, ale designér všech těch monster, výtahů, vesmírných lodí, krajiny, ... , to musel být panečku člověk s představivostí patnáctiletého klučiny, který civí do výstřihu Pamely Anderson ;) Z mého pohledu víc než zasloužené 4 hvězdičky. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Neviem, neviem, možno to je už príliš dávno, čo som to videl, ale v pamäti mi Esencia života utkvela ako kvalitný sci-fi film šmrncnutý mystikou, ktorá vytvára veľmi príjemný kontrast, a navyše v pôsobivom vizuálnom háve - preto celkom nechápem všetci tie vlažné hodnotenia okolo, ale to je asi len môj problém. Predbežne dávať štyri *, ale čo najskôr to vzhliadnem zas, nech je to objektívne... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V neďalekej budúcnosti, v roku 2065, našu Zem takmer úplne ovládli Fantómovia. Záhadné, smrtiace eterické bytosti. Kto sú? Čo chcú? Je to agresívne invázne vojsko alebo len smutné, stratené duše na ceste nekonečným vesmírom? Výborný postapokalyptický, akčný sci-fi horror. Rád sa vraciam ku tomuto titulu pre jeho zaujímavý scenár a úžasné, dokonalé animácie. Je to už viac ako desať rokov, čo bola "Final Fantasy: Esencia života" uvedená do kín, ale aj dnes musím obdivovať detailnú prácu animátorov. **** ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice neobvyklá invaze ... mimořádně intenzivní a podmanivá - po všech stránkách. Je připravená kdykoli podniknout soustředěný frontální útok na vaši mysl - a nepřipouští si možnost porážky. Její síla zdaleka nevychází pouze z animace, které kupodivu pomáhá právě to, že není stoprocentně realistická. Svým trochu snovým počítačovým výrazem jen umocňuje zvláštní, až melancholickou atmosféru příběhu, který svou křehkou a přitom velkorysou konstrukcí zastiňuje náš skutečný, střízlivý a poněkud přízemní svět. Nevadí, pokud mu hned neuvěříte - jen ho nechte, aby s vámi 106 minut sdílel svou fantazii ... a třeba zjistíte, že s její pomocí dokáže stvořit celý nový vesmír. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Animace prostředí je kvalitní, ale postavy, i když jsou hyperrealistické tak přesto je poznat, že jsou umělé, právě proto mě moc neohromila, protože na ni lze obdivovat jen ten pokus o realističnost bez nějakého nápadu, což je u mě velký mínus. Příběh jednoduchý(místy až předvídatelný), hudba kvalitní. Některé situace hodně připomínali film Vetřelec a Vetřelci(nebudu scény popisovat, spoilerovat nechci, ale schéma je hodně podobné...)těžko říct, jestli se tvůrci zmiňovaných filmů inspirovali, ale jinak jsem se u filmu nenudil, tak myslím, že 2,5 hvězdičky si zaslouží... a co se týče filmu jako adaptace, těžko říct, já jsem nějaké společné znaky nenašel, snad jen název a tu grafiku(myslím jako, že vypadá dobře) :-) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Ve své době se jednalo s rozpočtem 137 mil. amerických dolarů a nejnákladnější film, vytvořený na motivy počítačové hry. Zisk však činil pouze 85 milionů amerických dolarů. (Mitchy1)
  • Pôvodný rozpočet filmu mal byť 70 miliónov dolárov, avšak vznikli ohromné náklady pri zachovaní platov zamestnancov a tak sa rozpočet vyšplhal na 137 miliónov dolárov. (Greenpeacak)
  • Film sa skladá zo 141 964 snímkov, pričom každý zabral v priemere 90 minút na vykreslenie a na ich tvorbe sa podieľalo zhruba 200 ľudí. Jednému človeku by to trvalo 120 rokov. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama