Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (317)

boshke 

všechny recenze uživatele

Jakkoli Renfield nemá žádné velké ambice, poněkud mne (tím) zklamal. Možná to bylo i obsazením - jediný Hoult si zaslouží všechny čtyři palce nahoru. Cage mne každým záběrem lezl na nervy a u Awkwafiny se tak nějak stále nemohu rozhodnout, jestli to je (doopravdická) herečka nebo jenom chodící, otravný, vychlastaný asijský hlas... Přepálená akce super, ale ta s Houltem je to jediné pozitivní... 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Toto je tá upírska pecka, ktorú som čakal od filmu Day Shift a nedostal som ju. V skratke niečo ako mix filmov Kick-Ass a Blade. Najprekvapivejší a najoriginálnejší je ten vzťah medzi hlavným hrdinom a Drakulom, ktorý je podaný ako toxický vzťah medzi narcistickým tyranom a jeho obeťou. V tých momentoch je film dosť vážny, ale do filmu to dokonale sedí. Humor obstaráva hlavne prehrávajúci Cage ako Drakula. Tentoraz jeho extrémne prehrávanie filmu prospieva. Najviac som sa obával často otravnej Awkwafiny, ale aj ona je v tomto filme dostatočne sympatická. Len tá romantika medzi ňou a Houltom dvakrát nefunguje. Hoult je v trpiteľskej polohe skvelý ako vždy. Dlhodobo je to môj obľúbenec. Dosť ma ale šokovala akcia. Jednak jej množstvo. Nechápem prečo nebol film v traileroch prezentovaný ako akčná pecka. Je skvele natočená, prehnane brutálna do takej miery, že je to strašná zábava. Krv prúdi v hektolitroch podobne ako napríklad v Evil Dead 2. Dočkáme sa kopy originálnych krvavých fatalít. Proste v každom ohľade film funguje skvele a tvorí takmer dokonalý celok. Už predošlý McKayov film Tomorrow War bol vydarený, ale toto je ešte lepšie. Teším sa na jeho ďalšiu pecku. Za mňa najvtipnejší akčniak tohto roku, ktorý strčí do vrecka všetkých Wickov alebo Zbesilých a Nemožných. Dodatočný edit: Druhý Vyproštovák má holt o niečo prepracovanejšiu akciu. 9/10. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

V časoch, keď sa film natáčal, tvrdil Nicolas Cage, že ponúkne inovatívnu a svojskú verziu Draculu. To bola hlavná inšpirácia pre mňa, tento snímok zhliadnuť. Nevadil mi necharizmatický Nocholas Hoult, stále v tom istom móde hrajúca Awkwafina, či je to táto muzika, JUMANJI, či dámska Oceánovka. Chcel som svojho obľúbeného herca opäť vidieť v niečom, čo dokáže naozaj iba on. Nedošlo k tomu, ale nezazlievam. Prezlečený za žánrového konzumenta som dostal to, čo sa dalo čakať. Horor akčný, s prehrávaím a CGI gore. Nečakajte bašavel, čakajte diskotéku. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nádhera. I když je Renfield na první pohled jen obyčejná legrace ze sekce "zábavné násilí" a obsazení křičí do světa etnickou diverzitu, je to zároveň naprostá bomba v tradici hororů Universalu. Není přece nic příjemnějšího, než plynule navázat na Draculu (1931) a sledovat, kam se vztah Draculy a Renfielda vyvinul. Pastiše tohohle druhu jdou tak daleko, že jsou zde znovu natočeny klasické černobílé záběry Bely Lugosiho a Dwighta Frye s Nicolasem Cagem a Nicholasem Houltem a je to celkově radost. Navíc se pohybujeme v New Orleans, takže mi nechybí ke štěstí vůbec nic. #čsfdprojekce ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Renfield" s Nicholasem Houltem a Nicolasem Cagem v hlavních rolích je divoký a neokázalý gorefest, který nepochybně uspokojí choutky milovníků žánru. S litry krve, rozřezanými částmi těl a neúprosným tempem tento film přesně ví, čím chce být, a neštítí se pustit do extrému. Hoult a Cage podávají energické výkony a své role v tomto šíleném dobrodružství si očividně užívají. Hoult jako titulní Renfield je radostně rozervaný, zatímco Cage v roli nechvalně proslulého upířího lorda přežvykuje kulisy se svou typickou maniakální intenzitou. Chemie mezi oběma hlavními představiteli je elektrizující a baví diváky po celý film. Je však důležité poznamenat, že Renfield má své nedostatky. Děj působí uspěchaně, v důsledku čehož trpí vývoj postav. Vztahy mezi postavami se vyvíjejí zrychleně, takže diváci nemají příliš času na to, aby se s nimi skutečně sžili nebo pochopili jejich motivace. Kromě toho může některé diváky zahltit bezdůvodné používání krve a částí těl ve filmu. Těm, kteří nejsou fanoušky tohoto žánru, může nadměrné množství krve vadit a může jim ubírat na celkovém požitku z filmu. Závěrem lze říci, že "Renfield" je velmi zábavný, i když poněkud průměrný film. Přináší veškerou krvavou a přehnanou akci, po které fanoušci žánru touží, a výkony Nicholase Houlta a Nicolase Cage z něj dělají sotva zapomenutelný zážitek. Navzdory uspěchanému ději a nedostatečně rozvinutým vztahům mezi postavami je to pro fanoušky hororu a akce povinnost. /65%/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Na základe filmu vyšla aj videohra pod názvom "Renfield: Bring Your Own Blood". Predáva sa od 12. apríla 2023. (Arsenal83)
  • V reálnom svete naozaj existuje Renfieldov syndróm, tiež známy ako klinický vampirizmus, čo je zriedkavá psychiatrická porucha, pri ktorej jednotlivca intenzívne fascinuje pitie krvi alebo verí, že je upír. Tento syndróm je pomenovaný práve po postave Renfielda. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama