Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (251)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Krotil jsem očekávání po těch vlažných recenzích, ale nebylo třeba. Je to dobré (jasně, knížka je jinde), ale v rámci adaptace se tu na nic důležitého myslím nezapomnělo. Aby to nebylo jen "to lepší co netflix letos vydal", ale i událost roku, muselo by to nabídnout i silné herecké výkony. To tady ale docela chybí. 8/10 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* tak tu mám srovnávací komentář k americké a čínské adaptaci oblíbené sci-fi knihy. Knihu jsem nečetl, tak s ní srovnávat nemůžu, ale jak ostatní uživatelé píšou, tak se čínská drží předlohy věrněji, a proto je seriál tak dlouhý. Z toho důvodu jsem viděl vlastně jen její třetinu včetně konce, ale myslím že si ji můžu dovolit taky ohodnotit. Přece jen vydržet 30 dílů je na mě moc a navíc, když se některé díly vlečou jako slimák a některé dialogy byly až útrpně dlouhé a přitom podle mě i zbytečné pro další vývoj. Na druhou stranu jsem se z nich dozvěděl mnohem víc než z Netflixovské verze, kde je snad v prvním dílu nahuštěno hned pět čínských. Na čínské mi navíc nevyhovovalo skákání v čase a hodně vědeckého vysvětlování, které je pro nás tupé Evropany asi škoda ;-). Proto jsem to vzdal a počkal si na americkou. Na tu jsem si ze začátku musel zvykat, protože mě přišla hrozně křečovitá a kdybych neviděl předtím čínskou, tak bych nepochopil některé souvislosti. Navíc postavy tu oproti předloze změnili gender, No budiž, asi to tak někdo chtěl. Seriál sice dostává spád, ale na druhou stranu ztrácí i trochu šťávu a jsou mi osudy některých postav ukradené. Proto ani Netflix nedostane bůhvíjakou známku. Ale přesto jsem na pokračování zvědavý, protože tu další knížky chválí a sci-fi není nikdy dost.  [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ]  ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Úvodní díly mě neoslovily. Ne snad, že bych se ztrácel v ději, různé teorie jsou vysvětleny zajímavě, ale samotná zápletka se mi zdála nekonzistentní, ovšem postupem času se můj dojem zlepšoval a bez ohledu na to, že ne všechny postavy mi zrovna přirostly k srdci, jsem si následné díly užil a sice to asi není sci-fi zážitek roku, ale zklamání také ne. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Protože jsem nečetl druhý díl knižní předlohy, mohu se utěšovat tím, že změny a doplnění v seriálu jsou dány právě další knihou. Některé změny ale těžko skousávám (a budu v tom mít zase pěkný hokej, co, jak a kde vlastně bylo). Minulost čínské vědkyně byla v knize hodně silným tématem, ale zde jí moc nebylo a navíc byl pozměněn i její cíl. Více postav na straně vědců, kteří v seriálu zabraly post jedné postavy z knihy, mi také nesedělo. Jako samostatné sci-fy ale seriál špatný není. Pro jednou tak platí, že přečtení předlohy bylo spíše na škodu. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gratuluji k dalšímu zničenému projektu. Výjimečná knižní předloha, byť nesnadno adaptovatelná, ale takhle to zničit... Tři hvězdy za scény v Číně a úvodní vstup do virtuální reality. Ale asi nemám chuť pokračovat. Tak jsem to dokoukal. Strašný, strašný, strašný... Muselo být velké umění takhle to zkazit. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Název seriálu Problém tří těles je skutečný matematický problém, který opravdu nemá žádné obecné řešení. Existují ale řešení pro specifické případy tohoto problému, nejznámnější z nich pravděpodobně Lagrangeovi body, oblast prostoru, kde se gravitační vliv dvou těles vyrovnává a třetí těleso může v takovém bodě setrvat nekonečně dlouho bez vynaložení vlastní energie. (spacemaster)
  • Tvůrci Davin Benioff a D.B. Weiss v roce 2024 uvedli, že mají představu knižní trilogii „Vzpomínka na Zemi“ adaptovat do čtyř sérií. (Dalfor)
  • Zmíněná kniha „Tiché jaro“ skutečně existuje. (chlapisko)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama