Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (255)

Orthank 

všechny recenze uživatele

Trend krátkych sérii je neúprosný a už nejakú dobu funguje ako dobrý model svižných a záživnych príbehov pri ktorých sa divák nenudí. Bohužiaľ toto neplatí pre Problém troch telies. Zatiaľ som knihu nečítal, ale dúfam, že to nie je takáto nuda. Seriál sa výrazne viac sústredí na psychológiu postáv ako na samotný dej, ktorým nieje nič menšie ako nie prave vrúcny prvý kontakt s mimozemskou civilizáciou a príprava na jej príchod niekedy v ďalekej budúcnosti z prozaických dôvodov. Tak mohutný nápad opierajúci sa o vedecké poznatky a námet ako sa na to všetko pripraviť, si priamo pýta hutný dej plný zaujímavých nápadov, akcie, a hlbokej filozofie. Namiesto toho sa 8 dielov trápime osudmi pár vybraných vedcov, akoby mimozemské civilizácia chcela navštíviť iba ich. Opomenuté sú zásadné dejové linky, o chaose ns planéte sa dozvieme iba z TV, ktorá beží niekde v nemocničnej izbe, inak sa nikde prakticky nič nedeje. Ak nám trailer ukázal kopec zaujímavých záberov, tak boli použité už v trileri prakticky všetky. Vzhľadom na nápad, a formu akú si vyžaduje, príliš komorné spracovanie, vzhľadom na to, že sa to chce tváriť ako nejaká najväčšia sci-fi séria súčasnosti. Chabú výpravu nezachráni ani krivajúca réžia, ktorá nemá z čoho variť a prakticky sa čudujem ako dokázali z ničoho postrihať 8x 50 min. dielov. Takýmto tempom musia asi tvorcovia plánovať minimálne 10 sérii, inak neviem ako chcú rozpovedať celý príbeh. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát původně 3* a čekat, kam se posune případná další série, ale nebyl bych fér. Hooodně sympatické postavy, na mě dost originální pojetí už nějakou dobu spícího tématu a teda super. Myslím, že díl dva jsem ani nedýchal. Snad klapne další díl, protože technicky jde opravdu o vymazlenou záležitost. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Protože jsem nečetl druhý díl knižní předlohy, mohu se utěšovat tím, že změny a doplnění v seriálu jsou dány právě další knihou. Některé změny ale těžko skousávám (a budu v tom mít zase pěkný hokej, co, jak a kde vlastně bylo). Minulost čínské vědkyně byla v knize hodně silným tématem, ale zde jí moc nebylo a navíc byl pozměněn i její cíl. Více postav na straně vědců, kteří v seriálu zabraly post jedné postavy z knihy, mi také nesedělo. Jako samostatné sci-fy ale seriál špatný není. Pro jednou tak platí, že přečtení předlohy bylo spíše na škodu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘIJĎTE. SAMI UŽ SE NEDOKÁŽEME ZACHRÁNIT. POMŮŽU VÁM TENTO SVĚT DOBÝT…“  Ze začátku mě to hodně baví. Fajn mix sci-fi, fyziky, fantasy světa a současnosti. Navíc návrat k „Emzákům“…Postupně se to hezky vyvíjí, aby… to skončilo totálně nudně. Ale věřím v pokračování…      /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je natočen podle románové série „Remembrance of Earth's Past“, kterou napsal Liu Cixin. Je pojmenován podle první knihy (2006). 2.) Očekává se, že kompletní seriál bude mít 4 série. 3.) Thx za titule „Michal Herman“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Nevim proč, ale z nějakého důvodu jsem si myslel, že toto bude klasické Fantasy, ale z tohoto omylu jsem byl poměrně rychle vyveden. I tak u mě ale zatím vedou scény z virtuální reality, které působily velmi zajímavě a inovativně, ale bohužel jich je dost málo, a je vidět, že seriál se bude nejspíše ubírat úplně jiným směrem. Knižní předlohu neznám, ale podle reakcí se klasicky dost věcí vynechává a stejně tak překrucuje, takže pro čtenáře asi zážitek nic moc. Ta zkratkovitost a ze začátku dost zmatek je vidět i na seriálu. Na některých místech by to chtělo dost přidat, někde zase dost ubrat, protože je to čistá vata, což se prostě u osmidílné série neodpouští. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Trisolaris, domovská planeta mimozeské rasy, je v seriálu soustava tří sluncí vzdálená 4 světelné roky od Země. Taková soustava opravdu existuje, jde o Alfa Centauri, našeho nejbližšího hvězdného souseda. Obsahuje dvě objevené planety, ale na žádné nepanují podmínky vyobrazené v seriálu, mimo jiné protože třetí hvězda tohoto systému je velmi malá a obíhá stranou hlavních dvou hvězd. (spacemaster)
  • Zmíněná kniha „Tiché jaro“ skutečně existuje. (chlapisko)
  • „Vtip“, který Dr. Wenjie (Rosalind Chao) vypráví Saulu Durandovi (Jovan Adepo) je skrytou metaforou na jednu z teorií, proč lidstvo zatím neobjevilo žádné známky inteligentního života mimo naši sluneční soustavu, Jde o teorii tzv. Temného lesa, kdy se civilizace ve vesmíru obávají prozradit svoji polohu či dokonce existenci, aby nebyly vyhlazeny v nekonečném boji o suroviny v konečném vesmíru. Mimo jiné jde také o název druhé knihy z této série, která tento název popularizovala. (spacemaster)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama