Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Bylo to jakési jednoduché - tak jednoduché, že by bylo lepší být jednouché. Až moc se to zaměřovalo na Ferrari a Cobru, ostatní jsou tam jenom tak do počtu. Z automobilů mě zaujaly jen některé (Camaro, Cobra, trochu i ten Bentley), to je asi všechno. Místama jsem si říkal, že instrukce pro filmaře zněly: "Snažte se rozbít co nejvíc aut, na děj nehleďte." Herci strašní, obzvláště ten motocyklista, kterej se pořád tvářil a choval jak nějakej šílenec a asi to mělo být vtipné. Ono celkově to vtipné vůbec nebylo. Bylo to dost blbé. A tak nudné, jak toto moje hodnocení. ()

fridge 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Tajného závodu (Cannonball Run) je tohle film o autech. Příjemná komediální linka je tu spíše jako doplněk k osmiválcovým motorům. Kromě toho Raul Julia i Michael Sarrazin jsou ti praví závodníci, kteří zvládnou víno, ženy, zpěv a vítězství, to vše ve velkém stylu. Kromě nezaměnitelné atmosféry sedmdesátých let bych vyzdvihl i soundtrack, který, ač postrádá větších jmen, je bezvadný. ()

Reklama

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného typu mám radši vážnější a když už komedie, tak aspoň ať ten humor dává trošku smysl. Tady to právě vůbec nefungovalo. Přišlo mi, že si to dělá prdel samo ze sebe, ale tím pádem to shazuje celý film. Auta (až na Camaro) taky nic moc. V budoucnu se mi vybaví jen obstojné burácení motorů a jméno toho policajta, které je shodné s mým kolem. 2+* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A ještě jedna závodní komedie. Na rozdíl od Cannonbalu je to opravdu komedie bez nějakých brutálních scén či úmrtí, ale taky čehokoliv navíc. Chyběli tu kromě Sarrazina, Buseyho a Julii nějací charismatičtější či známější herci. Jinak pár relativně vtipných charakterů (Ital nebo motorkář vedou), občas nějaký kaskadérský kousek (většinou opět motorkář) a jeden umanutej a na konci otrávenej policajt, který se je snaží dostat (a dočká se dílčího vítězství). Mě tyhle závodní filmy moc neberou, takže koukat na to šlo, ale nic strhujícího to nebylo, průměr na 3*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sice není přes burácení motorů moc rozumět dialogům, a některý scény jsou vyloženě nepovedený, přesto se na Tajný závod dá docela dobře dívat. Jenom bych pár koček vysvlíkl, a magorský motorkáře postřílel brokovnicí, trochu to zkrátil a změnil konec tak, aby si filmaři neudobřovali svědomí, že nadržují nezákonným praktikám. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • V rámci natáčení bylo používáno také náhradních aut. Například Ferrari Daytona bylo přítomno ve dvou exemplářích, z nichž jedno vlastnil herec Mel Blanc a později jej dostalo Petersonovo automobilové muzeum. Náhradní kus se poté objevil ve filmu Zrodila se hvězda (1976). (jarjarbinx)
  • Český plakát k filmu nakreslil v roce 1980 Miloslav Disman. (Jiri_Jaros)
  • Fotky dívek v Playboy z prostředních dvoustran na stěnách v garáži, odkud začíná závod: Liv Lindeland (Leden 1971), Heather Van Every (Červenec 1971), Vicki Peters (Duben 1972), Francine Parks (Únor 1974) a  Daina House (Leden 1976). (Maulincio)

Reklama

Reklama