Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Nesmíte nad tím moc přemýšlet ... jen se nechte unášet nadupanými krasavci na čtyřech kolech a jejich rychlou jízdou a nenáročně se bavte nad tím, jak jsou policisté hloupí, předvídatelní, pomalí, krátkozrací, směšní ... a pak si pomyslete: páni, také bych se chtěl zúčastmit takovéto šílené jízdy bez omezení a s překážkami, které hravě překonám ... a pak probuďte i svého ducha recesistu a zalíbí se vám i ta myšlenka, že to vše jen pro automat na žvýkačky... ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Hrooomada postaviček se snaží dělat legraci z toho, že porušují předpisy, zákony, atdddd. Smíchá se to s době poplatnejma super kárama, zahustí zmatkem a nelogičností, a ejhle. Není to totální kokotina, jak se původně zdálo, ale docela prdel, u který se človík dokáže zvesela potlemit i po mnoha letech. ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla až po shlédnutí Velkého závodu, který je v podstatě to samé, ale přesto se mi Tajný závod líbil víc. Neznám sice doby, kdy byl tento snímek nový, ale můj táta o tomhle filmu vždycky básnil, jak to měli rádi. Z toho vyplývá, že to asi tenkrát bylo hodně oblíbené. Rozdílnost jednotlivých závodníků je určitě právě to, co tento film dělá lepším... nemluvě o hlavní výhře. Prostě taková pohodovka. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného typu mám radši vážnější a když už komedie, tak aspoň ať ten humor dává trošku smysl. Tady to právě vůbec nefungovalo. Přišlo mi, že si to dělá prdel samo ze sebe, ale tím pádem to shazuje celý film. Auta (až na Camaro) taky nic moc. V budoucnu se mi vybaví jen obstojné burácení motorů a jméno toho policajta, které je shodné s mým kolem. 2+* ()

lake-lake 

všechny recenze uživatele

jelikož jsem to tenkrát viděla v kině a od té doby už ne, jsem ovlivněna vzpomínkovým optimismem a infantilní amnézií; ale asi to nebylo tak špatný. největší fofr se ovšem odehrával po filmovém představení. z našeho (jediného) městského kina vylézaly davy lidí a nažhavení řidiči nasedali do svých škodověnek. to bylo nějakýho túrování, hrabání a prašných výjezdů! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • V úvodní části závodu projíždí tým Ferrari přes Times Square kolem kina. Je na něm velký poutač na film Čelisti, který byl vydán v roce natáčení, tedy 1975. (Jiri_Jaros)
  • Český plakát k filmu nakreslil v roce 1980 Miloslav Disman. (Jiri_Jaros)
  • Aktuální rekord závodu Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash, jež je námětem pro film, je 28 hodin a 50 minut. Jeho držitelem je trojice Dave Black, Ed Bolian and Dan Huang. (Jiri_Jaros)

Reklama

Reklama