Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (94)

Hadža 

všechny recenze uživatele

Ani nevim jak mne mohla takova klasika leta obchazet,zvlaste jeste podle predlohy meho oblibeneho Kinga.Ovsem ani na knihu jsem zatim nenarazil,tak bylo alespon me prekvapeni prijemnejsi.Nastesti film nedopadl jako vetsina ostatnich , podle jeho knih,takze tu mame prijemny vlkodlaci snimek ,skoro rodineho typu.Na dobu vzniku masky vcelku slusne. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí horor ktorý opäť nezaprie neopakovateľné kúzlo rokov osemdesiatych. Tá cool namakaná trojkolesová "motorka" stála za to. Navyše v úlohe policistu sa mihne Terry O´Quinn alias John Locke z Lostu. To najlepšie čo som z vlčieho hororového podžánru videl. Z časti aj vďaka príjemnej hudbe a charizme malého Coreyho Haima. 75% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ať se na to koukám jakkoliv, přijde mi to na hraně mezi vlkodlačím hororem a dobrodružným filmem pro děti. A nezviklal mě ani fakt, že film disponuje celkem solidní atmosférou, maskami či dostatkem krve. Ti dětští hrdinové zde měli natolik výrazný prostor, že jsem se na to musel dívat s lehkým úsměvem, což umocňoval i Gary Busey v nezvykle kladné roli. Přesto převládají spíše pozitivní dojmy. 60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kvalitních vlkodlačích hororů je sice málo, pokud tedy vůbec nějaký je, ale tenhle rozhodně jejich případné řady nerozšíří. Těžký průměr a vlastně zde vůbec není vysvětleno kde se vzal v městečku vlkodlak. Musím zase nechat osmdesátkovým záležitostem že neměly potřebu něco dovysvětlovat a vyprávět. Prostě vlkodlak řádí ve městě, zabíjí a diváku ber nebo nech být! Od Garyho jsem očekával malinko více zábavy. 55% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový dobrodružný vlkodlačí horor podle knihy Stephena Kinga, u kterého si mistr napsal sám i scénář. Kvalitní provedení sází na perfektně zahrané role včetně dětských hrdinů. On samotný příběh by byl možná určen spíše dětskému publiku, ale vcelku brutální mordy a vkusná přeměna vlkodlaka v člověka posunuje rovinu k hororovému žánru. Funguje všechno, jak má, Kingův rukopis je všudypřítomný a mě nezbývá nic jiného, než se vrhnout na knihu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Marthy (Corey Hainz) a Brady (Joe Wright) ve 27. minutě ve větru pouštějí draky. Jejich okolí a stromy kolem nich však naznačují, že je bezvětří. (Terva)
  • Rozpočet filmu byl 7 mil. dolarů, tržby v USA 5,4 mil. a 13 mil. v zahraničí. (mahler)
  • Motorka, kterou dostal Marty, nese stejný název jako film. (chaometic)

Reklama

Reklama