Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (95)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Dnes už třicet let starej horor, ale atmosféru to má, že mu jí může hodně podstatně mladších chlupatin závidět. Koho jsem si oblíbil nejvíc to byl strejda v podání Gary Buseyho. Věčně nalitej, 3x rozvedenej týpek, co sice nevěří, že jeho synovce chce zabít vlkodlak, ale přesto si nechá odlít stříbrnou kulku a na konci filmu si to s vlkodlakem rozdá na férovku. Než k tomu dojde, tak uvidíme několik mordů, vydařené masky a vše to bude hezky odsýpat. Mně se nejvíce líbila scéna v kostele, která je opravdu povedená a dále tleskám svejma chlupatejma rukama, že vlkodlak je pěknej rapl i v lidské podobě a díky tomu, tu máme mrazivé scény i když zrovna není ve chlupáč módu. Dětští herci byli také dobří a já vím, že se k tomuhle snímku rád vrátím. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z kingových adaptácií, ku ktorej si sám napísal scenár, u mňa je niekde na hranici troch a štyroch: sympatický klaďas gary busey, príjemný detský cast, podarené masky, v závere chýba napätie a práca s gradáciou a tiež je prítomná istá pre niektoré kingovské horory typická nerozhodnosť v poňatí filmu ako Ačka alebo Bčka (téma vlkodlakov v Ačkovej podobe = Vlk s Nicholsonom, v Bčkovej napríklad Underworld, niečo medzi - Silver Bullet); ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí horor ktorý opäť nezaprie neopakovateľné kúzlo rokov osemdesiatych. Tá cool namakaná trojkolesová "motorka" stála za to. Navyše v úlohe policistu sa mihne Terry O´Quinn alias John Locke z Lostu. To najlepšie čo som z vlčieho hororového podžánru videl. Z časti aj vďaka príjemnej hudbe a charizme malého Coreyho Haima. 75% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dobrých filmov s vlkodlačou tématikou je ako šafránu. Len sem tam sa objaví niečo zaujímavé. Snímok "Silver Bullet" je celkom podareným kúskom v tejto oblasti. Vznikol podľa literárnej predlohy známeho spisovateľa Stephena Kinga. V malom americkom mestečku Tarker´s Mills začne miestnych obyvateľov terorizovať krvilačná príšera. Spln mesiaca, zavíjanie, pazúry, srsť, slintajúca tlama plná ostrých zubov... je to vlkodlak. V meste začínajú zomierať nevinní občania. Muži, ženy, dokonca i deti padnú za obeť neľudskej beštii. Celkovo je zabitých osem ľudí. Vraždiaceho netvora sa pokúsia zastaviť súrodenci Marty a Jane spoločne s ich strýkom Redom. Podarí sa im zvíťaziť v tomto nerovnom súboji? *** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kvalitních vlkodlačích hororů je sice málo, pokud tedy vůbec nějaký je, ale tenhle rozhodně jejich případné řady nerozšíří. Těžký průměr a vlastně zde vůbec není vysvětleno kde se vzal v městečku vlkodlak. Musím zase nechat osmdesátkovým záležitostem že neměly potřebu něco dovysvětlovat a vyprávět. Prostě vlkodlak řádí ve městě, zabíjí a diváku ber nebo nech být! Od Garyho jsem očekával malinko více zábavy. 55% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen od října do prosince roku 1984. Do kin se ale dostal až 11. října 1985. (mahler)
  • Předlohou pro film byla novela Stephena Kinga Cycle of the Werewolf. (mahler)
  • Marthy (Corey Hainz) a Brady (Joe Wright) ve 27. minutě ve větru pouštějí draky. Jejich okolí a stromy kolem nich však naznačují, že je bezvětří. (Terva)

Reklama

Reklama