Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Detektiv šéfinspektor Barnaby je prostě formát. Výborná anglická kriminálka v tom správném slova smyslu, žádná americká patlanina. Skvělí herci - obsazování opravdových hereckých es. Výborné náměty, humor a mysterióznost, občas až hororová atmosféra. V neposlední řadě dokonalá a mrazivá úvodní znělka a celkově celá hudba. Vrchol v žánru. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Normální a celkem ( hlavně díky britské produkci ) kvalitní kriminálka. Náměty i pojetí některých epizod jsou celkem originální ( hlavně ty způsoby vražd ) a k tomu příjemná mystery atmosféra. V zásadě se ale nejedná o nic jiného než o starou známou "kecací metodu". Stane se vražda a detektivové furt choděj, kecaj s lidma po vesnici až najdou pachatele...a akce nulová ale opravdu nulová!! Kratší stopáž ( aspoň o 30 minut ) by seriálu rozhodně prospěla!!! ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Nie úplne zlé, ale ani úplne dobré. Krimi seriálov, ktoré sa pravidelne objavovali v našich televíziách bolo v nultých rokoch proste strašne veľa a ja ako divák som sa tohto formátu veľmi rýchlo presýtil. Vraždy v Midsomeru neboli úplne na zahodenie, niektoré diely boli fajn, niektoré slabšie, no ako celok ma to rozhodne nezaujalo tak aby som bol pravidelným divákom. Keď však nato náhodou natrafíte, tak pozerať sa to dá. Vzhľadom na počet dielov mi inak vždy vŕtalo hlavou, koľko obyvateľov môže mať Midsomar, keďže za to množstvo prípadov a epizód už museli istotne vyvraždiť minimálne polku mesta...Lepšie 2* a 45%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dobrý, ale snad jen pokud bych koukal dva až tři díly za rok, protože mě jinak hrozně deptá, že před samotným vyšetřováním musím půl hodiny koukat na vzájemné vztahy oběti a rodiny / přítelkyně / vikáře / zahradníka / obecního idiota / lékárníka ... A to mě nebaví, ustřihnout tuhle část a nechat ji na prozkoumání ústřední detektivní dvojici a jdu na pět. Znělka zní skoro jako z nějakého spin - offu Akt X (o=´ ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nebaví, je to vždy příšerně dlouhý rozvleklý a dohromady se nic neděje. Za ty léta už tam nemaj koho vraždit ,tak ještě, že jim ty stavy doplněj uprchlíci. Ale já anglický detektivky nikdy nemusel. Ani toho malýho Belgičana co tak cupitá-Hercule Poirot. I když ten měl některý epizody dobrý a na ten průměr dosáhne. Kde sou ty časy, kdy David Suchet hrál v roce 1977 v epizodě Profesionálové drsného teroristu.....No tak to jsme vzali jedním vrzem hned 2 seriály. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Natáčení jedné epizody trvá přibližně pět týdnů a stojí zhruba 1,3 milionu liber. (vanadium)
  • Soundtrack seriálu je význačný použitím zvláštního elektronického hudebního nástroje zvaného theremin. Na theremin je zahrána například ústřední melodie hlavní znělky seriálu a nástroj je zodpovědný za ony podivně strašidelné zvukové efekty a melodie v mnoha dalších skladbách Vražd v Midsomeru. (vanadium)
  • Postava Johna Barnabyho, který od čtrnácté série nahradil Toma Branabyho, se poprvé objevila v druhé epizodě třinácté série. Jejího představitele, herce Neila Dudgeona, ovšem bystří fanoušci mohli zahlédnout již v prvním dílu čtvrté série, kde ztvárnil zahradníka. (Olík)

Reklama

Reklama