Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ridgemontská střední škola. Jako obvykle celá škola ustupuje do pozadí (kromě rozporů Jeffa Spicoliho (Sean Penn), věčně zkouřeného mladíka a učitele Mr. Handa (Ray Walstona)) a věnuje se vztahům mezi studenty (a studentkami). Jde vlastně o takového předchůdce všem dnešním Prcičkám, Normálním holkám, atd, atd... Ve filmu vyniká nade všechny Sean Penn, i když jeho role je taková vedlejší, mimo hlavní linii - ale vždycky čekáte kdy se zase objeví na scéně. Hlavní dějová linie je v dnešní době taková ... divná (Stacy miluje Marka, ale ten se není schopný vymáčknout. Tak se jednoho dne vyspí s Mikem, a jako na potvoru otěhotní. Potrat, návrat zpátky k Markovi, atd, atd)... ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Tenhle film je v podstatě nástup všech filmů ať už komedií, nebo dramat tohohle žánru. Jenom díky punku, a filmům jako je tenhle (K tomu samozřejmě tvorba Johna Hughese) a celkové změně toho jak se nahlíželo na teenagery, jsme teď tam kde jsme. Všechny ty klasiky jako Snídaňový klub atd. dopomohly tomu aby vzniklo třeba American Pie. A musíte se na to dívat těmahle očima, protože potom je to naprostá revoluce. Krom toho fakt miluju osmdesátky v tom jak jsou oproti dnešní době nekompromisní v tom jak se třeba nebojí ukázat nahotu atd. Dneska už takový film prostě nemůže vzniknout. Já nevím jak ostatní, ale já se teda bavil dost a byl to pro mě dost kulturní zážitek. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Heckerlingovej film sa dá v prvom pláne sledovať ako retro jízda s neodolateľným tempom a vizuliatou. Stráca sa však aktuálnosť snímky, ktorá napriek svojmu zasadeniu do 80. rokov nestarne. Svet sa síce zmenil, ale jeho princípy nie. A na väčšinu zmine je Fast Times ľahko adaptovateľný. Áno, sociológia stredných škôl z amerických coming of age filmov z tohoto obdobia je stále výsostne aktuálna. K aktuálnosti postáv sa u Heckerling pridáva šikovnosť epizpdického scenára, ktoré konštrukcia, postavená na krátkych gagoch akoby očakávala éru sociálnych sietí a krátkych formátov, do ktorých útržkovitosti sa fragmentárnosti presne sedí. __ Vo filme sa navyše prejavuje schopnosť Hekerlingovej a Crowa úresiahnuť odľahčenú komediálnu rovinu a dotýkať sa závažných tém. Ukážkou je línia nechceného tehotenstva, ktorú dokážu autori presvedčivo vykresliť v citlivých skratkách a dodávajú jej dôraz najmä na pokdlade predlošlých lážo plážo momentov. ___ Aj po takmer 40 rokoch je to život na strednej, čo dôverne poznáme z prvej ruky. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se současnými teenagerskými komediemi určitě nalezne pozorný divák v tomto filmu více odhalených dívčich ňader než je zvykem ukazovat nyní. Mně osobně se ovšem víc než Jennifer Jason Leigh líbil Sean Penn v roli třídního zhulence. Přestože jsem věděla, že ve filmu hraje Nicolas Cage (ještě pod příjmením Coppola), jeho rolička byla zřejmě natolik štěkózní, že jsem ji nezaznamenala. A podruhé na to kvůli tomu asi koukat nebudu, i když jinak jsem se bavila celkem dobře. Škoda, že jsem film neviděla v době jeho vzniku, asi bych ty problémy mladistvých prožívala víc. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Pro mne velké zklamání. Celý film je neuvěřitelně zmatený a ani mladé tváře pozdějších hvězd nedokázaly u snímku udržet mou pozornost a tak jsem ho zhruba v půlce vypnul. Jediný výraznější projev předvedl Sean Penn(dalo by se říci jak jinak), ale jeho postava měla nepochopitelně málo prostoru. Možná někdy po opětovném shlédnutí změním názor, ale příliš tomu nevěřím. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Melanie Griffith a Tatum O´Neal byly zvažovány pro roli Lindy. (Kulmon)
  • Aby Sean Penn lépe vplul do postavy Spicoliho, odpovídal jen, když ho někdo oslovil tímto jménem. (Kulmon)
  • Nicolas Cage lhal o svém věku, aby dostal větší roli, ale producenti zjistili, že mu je jen 17. (Kulmon)

Reklama

Reklama