Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (175)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne pramatka všetkých typických amerických komédií a paródií zo stredoškolského prostredia. Narozdiel od jej neskorších trápno-klišoidných a obohraných detí, dýcha sviežosťou a príjemným, nenúteným humorom. Zábavný bol už len pohľad na S. Penna alebo N. Cagea čoby usoplených stredoškolských cucákov. Ach, ten čas tak strašne letí.... 75/100 ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jednoduchoučká komedie, která plave ve vodách průměru, ale vejš jí vytahuje skvělej věčně zhulenej Sean Penn. Dobře jsem se bavil, a původně jsem chtěl dát i 4****, jenže mám dojem, že na tenhle film si hned tak nevzpomenu a fakt nevim, jestli ho budu chtít vidět někdy znovu. To si radši dám pošahanou Pomstu šprtů.) Scénář spíše průměrnej, stejně jako režie i herecké výkony, s výjimkou již zmíněného Penna a Judge Reinholda. Nicka Cage jsem si všimnul, aspoň teda myslim, ale objeví se tam tak na 5 vteřin součtem.) ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Plusy: nostalgicky zidealizovaná atmosféra vášnivého mládí, velká erotická otevřenost (o co jiného hrdinům taky jde...),debut několika velkých hereckých hvězd (Sean Penn, Jennifer Jason Leigh, Forest Whitaker). Minusy: přílišná figurkovitost jednotlivých postav a přílišná epizodičnost celého děje - každá z postav je stereotypně načrtnuta jedním či dvěma povahovými rysy (zkušená kamarádka, šprťák, vyhulenec...), děj pak působí spíše jako sled k sobě přilepených scén. Film v tomto ohledu v mnohém připomíná české studentské komedie z třicátých let (Škola, základ života a Cesta do hlubin študákovy duše). Jen na okraj: v našich luzích a hájích vzniknul ve stejném roce poněkud jiný a přesto v lecčems podobný film - Sněženky a machři. Jen na úplný okraj - Nicloas Cage se ve filmu opravdu mihne, a to dokonce dvakrát (pracuje s Bradem ve fast foodu a obevuje se mezi diváky na zápase amerického fotbalu). ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Upřímně se divím, jak je možné, že je tento film tak úspěšný. Za sebe můžu říct, že to je jeden z nejhorších a nejtrapnějších filmů o dospívání v Americe, co jsem viděl. Je tu všechno, co má ve správné teen komedii být (fotbalový tým, scény z klučičích šaten, masturbace, věčné debaty o tom, jak ho/ji dostat, opruzující ignorantský učitel...), ale nic není dotažené, natož vtipné. Vrcholem humoru je, že kluk onanuje a jeho vysněná ho při tom načapá (pokud čekáte, že to bude nějak pokračovat, budete zklamáni - dívka zakřičí a uteče = vtip). Postavy jsou šíleně nesympatické, jdou od ničeho nikam, takže se s nimi nedá soucítit. Jdou v komediálních šaržích - třídní hulič, sportovec, šprt, není tu žádné překvapení. Nedávno dávali na stejném kanálu Snídaňový klub a ten se mi líbil opravdu hodně. Tak je možné, že jsem se namlsal a jen tak nějaký film o mládeži mě neuspokojí. Ale na druhou stranu, tím to asi nebude - spíš než tohle, radši bych si pustil dokonce i Prci, prci, prcičky... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tato 80s kultovka ma dokonale a totalne minula. Proste mi pripada zastarala. Jednotlive prihody, ktore postavy zazivaju mi pripadaju dost nezaujimave, malo napadite a slabo vypointovane. Herci v hlavnych ulohach su dost slabi a nesympaticki. O nejakom komedialnom nadani mozu len snivat. Nečudo ze sa väcsina z nich nikdy poriadne nepresadila. Akurat Sean Penn v ulohe totalneho zhulenca je obcas zabavny. Paradoxne sa tu ale mihne v doslova sekundovych vystupoch niekolko buducich hviezd (Forest Whitaker, Eric Stoltz, Anthony Edwards, alebo Nicolas Cage, ktoreho som s vypätím vsetkych sil nasiel v jednej mikrosekundovej scene). Proste strata casu. Existuje mnoho ovela lepsich teenagerskych komedii. 4/10. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Debut Nicolase Cage. (Kulmon)
  • Stacy pracuje v pizzerii Perry´s. Jennifer Jason Leifg zde skutečně pracovala měsíc poté, co dostala roli, ale předtím, než začalo natáčení. (Kulmon)
  • Společnost Universal byla přesvědčena, že film bude propadák. (Kulmon)

Reklama

Reklama