Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (175)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kategorie amerických teenagerovských komedií ve mě už dopředu vyvolává neblahé pocity a představu zábavy ze suterénu, nicméně musím uznat, že Zlaté časy na Ridgemont High se obvyklým představám vymykajíi, i když rozhodně nejde o výjimečný film ve smyslu nového úhlu pohledu nebo artového obsahu. Kupodivu stačí, když si snímek uchovává určitou úroveň, je obsazený kvalitními herci a je zrežírovaný bez snahy za každou cenu se podbízet. Divák v něm vlastně najde tytéž motivy, které jsou jinak pro teenagerovské komedie typické, tedy nevybouřené hormony se spoustou dialogů o sexu (a leckdy i nejen dialogů) se vzájemným pošťuchováním mezi studenty navzájem a jejich profesory. Je zajímavé sledovat herecké počátky Seana Penna a zejména Jennifer Jason Leigh. Pro mě příjemné překvapení, celkový dojem: 75 %. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pradědeček mezi "teen movies". Dnešní filmy s touto tématikou jsou však mnohem více (a přes míru) vulgární, zato kozy v nich neuvidíte. Film je krátký a nenudí ani chviličku. Prostě super zábava. Nezestárnul, přestože dnešní svět je trochu jinde. Jo a Cage jsem si teda nevšimnul. Snad jen to jméno v titulcích Nicolas Coppola mě praštilo do očí :-) Jinak Sean Penn je teda zatraceně cool, stejně jako poprsí Jennifer Jason Leigh. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Je fajn pozorovat v tomhle filmu začátek kariéry několika budoucích hvězd hollywoodské kinematografie. Každopádně Zlaté časy na Ridgemont High jsou pohodovou teen komedií z 80.let, ve které najdeme všechny typické problémy žánru. Naštěstí jsou do jisté míry příjemně odlehčeny (hlavně Pennem) a tak se na to prostě dobře kouká - i když nejde o nějaké bůh-ví-co. This is U.S. History, I see the globe right there. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zostarlo to, nedá sa nič robiť. Navyše ma s filmom nespája žiadna nostalgická spomienka. Ide samozrejme o absolutnú kultovú a generačnú záležitosť, ktorá ale trpí častokrát nič nehovoriacimi dialógmi, ktoré inak občas pretne nejaká tá hláška Seana Penna. Všetko ide tak nejak príliš hladko, všetko sa vyrieši mávnutím kúzelného prútika a hlavne do ničoho nezasahujú rodičia, len jeden upätý učiteľ. Ako by ale v skutočnosti prebiehal ten prúser s tehotenstvom, by vydalo skôr na rodičovskú vypätú drámu, než na akoby ďalší úlet v živote teenagerov. Treba však Cameronovi a Heckerling nechať, že ich film je pomerne odvážny a skutočne si nedáva servítky pred ústa, či skôr pred kameru. A taktiež voľnejší naratív sa k podobnému žánru hodí viac, než ak by film "skončil". Český dabing je fakt prúser, Brooke Shields prekladateľ považoval za chlapa... ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Matička současných teenagerských komedií. Styl Camerona Crowa je poznat. Nejzajímvější na tomto filmu, který je podle mého názoru spíše slepencem scének (a nijak to nevadí), jsou tehdy mladí herci, kteří jednoho krásného dne dostanou Oscara, tedy Sean Penn, Forrest Whitaker a Nicolas Cage. Toho ovšem byl velký problém najít. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Scéna, kde Linda učí Stacy jak provádět orální sex se původně měla odehrávat v horké kádi s oběma dívkami nahými. Aby se vyhnulo označení filmu "X", byla přesunuta do školního bufetu. (Kulmon)
  • Film měl původně režírovat David Lynch, jemuž se scénář velmi líbil, zároveň ale dodal, že to není nic pro něj. (Kulmon)
  • V erotické scéně s Mikem (Robert Romanus) si Stacy (Jennifer Jason Leigh) sundává kalhotky, avšak v dalším záběru, jakmile si pár lehá na gauč, je možné si všimnout, že je má opět na sobě. Když se však Mike z gauče zvedá, Stacy je opět nahá. (fifas2)

Reklama

Reklama